SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer Cueva Olayı Sahayla Sınırlı Kalmamış

0
Güncellendi - 2020-11-15 21:27:42
Meğer Cueva Olayı Sahayla Sınırlı Kalmamış
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Biz, iyi oynamadığınızın farkındayız. Şuanda bize iyi oyundan çok kazanmak için oyunun bazı yönlerini oturtmaya ihtiyacımız var. Şuanda iyi oyundan çok puana, puanlara ihtiyacımız var çünkü bu sezon her puan çok önemli. Şunda herkes herkesi yenebilecek potansiyele sahip. Her takımın tehlikeli yönleri var. Hafife alınacak bir durum yok. Dolayısıyla bizde ayağımızı yere sağlam basarak, haddimizi bilerek bu yolu yürümek istiyoruz. Şuana kadar geldiğimiz noktada da ben takımımdan da, oyuncularımdan da memnunum. İyi çalışıyoruz, Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah oyunumuzu da her geçen gün geliştirerek, bundan sonraki haftalara taşırız” dedi. Bu arada, Denizlispor maçında oyundan alınmasına tepki gösteren Cueva'nın, sahadaki tepkisinin soyunma odasında da sürdüğü Hamzaoğlu'nun bu konudaki "Cueva’nın tepkileri sahadan çıkarken olanları anlayışla karşılayabilirim ama soyunma odasında yaşadıklarımızı değerlendireceğiz. Yönetimle gerekli konuşmaları yaptım ve raporumu da sundum. Onlarda değerlendirmeyi yapacaklar sonrasına bakacağız” açıklamasıyla ortaya çıktı.

"PLANLAMAMIZI YAPTIK"

Kulüp televizyonuna konuşan Hamzaoğlu, hem milli ara hem de bay haftası dolayısıyla uzun bir süre maç yapmayacaklarını ifade ederek, “Devre arası olmayacak. Uzunca bir maç temposuna gireceğiz. O nedenle bu süreci iyi değerlendirip hem oyuncularımıza gerekli olan istirahati vermek hem de eksik olan taraflarımızı daha güçlendirmek için planlamamızı yaptık” ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, Süper Lig’de son oynadıkları Yukatel Denizlispor maçının ardından takıma dört günlük izin verdiklerini anımsatarak, “Milli takıma giden oyuncularımız vardı. Bunun yanında uzunca bir süre burada olan ve ailesini görmeyen arkadaşlarımıza da izin verdik. O oyuncularımızın da aileleriyle olan hasretlerini gidermelerini sağladık. İznin ardından antrenmanlarımıza yeniden başladık. Bu haftayı yoğun bir şekilde geçireceğiz. Çift ve tek idmanlarla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig’de geride kalan 8 haftalık süreçle ilgili “Aslında kolay bir süreç yaşamadık. Sakin bir şekilde bu süreci yürüttük ama kolay değil, yarısı geçtiğimiz sezon düşmüş olan takımın oyuncularından kurulu yarısı da çeşitli ülkelerden gelen, birbirini tanımayan farklı oyunculardan kurulu bir kadroyla başladık. Başladık derken, Bolu kampına da tam kadroyla başlamadık. Dolayısıyla bu takım henüz birlikte bir kamp geçirmedi. Sonradan katılan arkadaşlarımızın sayısı bir hayli fazlaydı. Bunların birçoğu da takıma önemli katkı sağlayan oyuncular. Biz bu haftayı Alanya’da bir kamp yaparak geçirecektik fakat yönetimimizin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yapmış olduğu toplantı sonucunda pandemi sürecindeki endişelerinden, koronavirüs vakası nedeniyle maça çıkamayan takımların hükmen mağlup sayılacağı konuşulunca yönetim bu kamptan biraz endişe duydu. Biz aslında her türlü önlemimizi almıştık. Otelde çalışacak olan bütün personel testten geçip, sürekli otelde konaklayan personel olacaktı. Bütün önlemlerimizi almıştık ama biz her şeye rağmen bu riski göze almadık. Planlarımızı Malatya’ya göre yaptık. Sezon başından buyana baktığımızda tabii istediğimiz oyunu oynuyor muyuz, hala oynamıyoruz. Ben, insanların beklentilerini de biliyorum. Biz günü geldiğinde o oyunu da oynayacağız. Fakat takım olmak, takım oyunu birlikte bir şeyler ortaya koyulan bir oyun ve takım olmak zaman istiyor. Bazı şeyleri yerine getirmeden diğer şeyleri üstüne koyamazsınız. Zaman zaman eleştiri alıyoruz ben farkındayım. Sosyal medyayı takip etmem, olumlu eleştirileri arkadaşlarımız söylüyor. Onlardan doğru dersleri çıkarmak isterim. Olumlu eleştirilerden hiçbir sıkıntım yok ama maalesef son zamanlarda kasıtlı bir şekilde, kötü niyetli insanların sosyal medyayı kullanarak iyi ve yolunda giden şeyleri bozma gibi bir çabası var. Çünkü maalesef buradan beslenen birçok insan var. Üzgünüm ama bizler bunu dikkate almasak da dikkate alan insanlar olabiliyor. Bundan dolayı da ülkemiz zarar görüyor. Sadece futbolumuz değil ülkemiz zarar görüyor. Bunu da yaşadık, tecrübe ettik. Ben biliyorum ki sağduyulu birçok insan bunlara itibar etmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

"İYİ OYNAMADIĞIMIZIN FARKINDAYIZ"

Malatya halkından rahat olmalarını isteyen Hamzaoğlu, “Biz, iyi oynamadığınızın farkındayız. Şuanda bize iyi oyundan çok kazanmak için oyunun bazı yönlerini oturtmaya ihtiyacımız var. Şuanda iyi oyundan çok puana, puanlara ihtiyacımız var çünkü bu sezon her puan çok önemli. Şunda herkes herkesi yenebilecek potansiyele sahip. Her takımın tehlikeli yönleri var. Hafife alınacak bir durum yok. Dolayısıyla bizde ayağımızı yere sağlam basarak, haddimizi bilerek bu yolu yürümek istiyoruz. Şuana kadar geldiğimiz noktada da ben takımımdan da, oyuncularımdan da memnunum. İyi çalışıyoruz, Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah oyunumuzu da her geçen gün geliştirerek, bundan sonraki haftalara taşırız çünkü Çarşamba-Pazar maç oynayacağımız bir sürece de gireceğiz. O yüzden buna da hazırlıklı olmalıyız. Şuanda kondisyon çalışmaları daha ağırlıklı bir şekilde bir hafta geçireceğiz. Ama tabii sezon içinde olduğumuzu da unutmadan çalışacağız. O yüzden bu planlamayı da iyi ayarlamak zorundayız. İnşallah iyi bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu takım daha iyisini yapacak” ifadelerini kullandı.

CUEVA OLAYI..

Hamzaoğlu, oyun içerisinde bazen oyuncuların serzenişlerinin olabileceğini, bunun devamının gelmediği sürece hoş görüyle karşılayabileceğini kaydederek, şunları söyledi: “Bizde oyuncu olduk. En sevdiğimiz hocaların başında Saffet Susiç gelir. İstanbulspor’da her hafta beni oyundan çıkarıyordu. 65.dakikada bakıyordum tabela kalkıyor, yine ben çıkıyorum. En son bir gün isyan ettim. Baktım yine tabelada benim numaram el kol hareketi yaptım, öbür taraftan sahadan çıktım gittim. Arkadaşlarım bana dışarı çıkarken ‘yapma, etme’ diyorlardı ama bayağı bir sinirlenmiştim. Beni teselli edenlere de tabela kalkınca onlarda aynı tepkiyi verip, soyunma odasına geldiler. Saffet hocada o gün soyunma odasına bize bir hayli kızmıştı. ‘Bir daha bunu görmek istemiyorum. Bana saygınız olmayabilir ama oyuna giren arkadaşınıza saygınız olacak. Bundan sonra her çıkan mutlaka oyuna giren arkadaşına başarı dileyip, çıkacak’ diye söylemişti. Onu anlayışla karşıladım ama bir hafta sonra baktım yine ben ve tabii yine isyan. Kazanırken de, kaybederken de tabela bana kalkıyor. Ben dayanıklı bir oyuncu olduğumu ve bu dakikadan sonra asıl performansım ön plana çıkar diye düşünüyorum ama hocada belki kafasında taktiksel olarak farklı bir şey düşünüyor. Bunu o gün anlama şansım yoktu çünkü anlayabilmem için benimde hoca olmam, hoca gözüyle bakmam, sadece kendi oyunumu değil takımın bütününün oyununu anlayabilmem gerekirdi ki o günlerde bunu anlamak mümkün değil. Aynı bugün oyuncularımızın da bizim ne yapmak istediğimizi zaman zaman anlayamaması gibi… Bu tür serzenişler olur ve bunlar sahada kalır. Sonrası devam ederse zaten burada birliktelik sürmez. Bunu devam ettiren oyuncum olursa zaten takıma zarar verdiğini hissettiğim anda hiç kimseyi burada tutmam. O yüzden zaman zaman bu tür serzenişleri hoş görüyle karşılarım çünkü bizde oyuncuyduk. Herkes oyunda kalmak ister. Herkes sahada kalıp takım için bir şeyler yapmak ister. Bunları hoş görüyle karşılarım ama devamı gelirse ona da müsaade etmem.”

Hamzaoğlu,  Yukatel Denizlispor maçında Cueva’yı ilk yarıda oyundan almasına ilişkin, “2-0 öne geçtik ve rakip üstümüze gelmeye, tehlikeli ataklar yapmaya başladı. Orta sahada Adem birkaç haftadır sakatlığından dolayı maç oynamamıştı. Maç öncesi ufak tefek bir şeyleri vardı ve onu koruma adına biraz önde oynatalım dedik ama oyunda oynamak zorundaydı. Farklı bir kadroda çıkabilirdim ama kendi sahamızda oynadığımız ve kazanmak zorunda olduğumuz bir maç oynadığımızı bildiğim için risk aldım. Hem Cueva hem de Adem’i Acquah’ın önünde değişimli olarak kullanamaya karar verdik. 2-0’lık skoru da bulduk ama ondan sonra hem Adem hem de Cueva takıma defansif anlamda ki Adem daha fazla geri gelip top çıkarttı. Birinden birini tercih etmek zorundaydım. Adem’e biraz daha maç oynayabilmesi ve performansını artırabilmesi için daha fazla zaman vermek istedim. O dakikalarda aslında devre arasını bekleyecektim fakat bir gol yiyip, devre arasına girmek istemedim. O yüzden bu hamleyi yapmam gerektiğini düşündüm. Bu arada Zeki’nin sakatlığı geldi. Öyle olunca bir hamle değil iki hamle yaptım. 2-0’dan sonra öne gidememeye başladık, o zaman hem ilk yarı boyunca bunu koruyalım hem de daha defansif bir oyuncuyu oraya koyalım diye Yossuf’u oraya düşündük. Bu taktiksel bir değişiklik yoksa hiçbir oyuncumu kötü diye oyundan çıkarmadım. Ama Cueva’nın tepkileri sahadan çıkarken olanları anlayışla karşılayabilirim ama soyunma odasında yaşadıklarımızı değerlendireceğiz. Yönetimle gerekli konuşmaları yaptım ve raporumu da sundum. Onlarda değerlendirmeyi yapacaklar sonrasına bakacağız” yorumunda bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Mltyalı (3 yıl önce)
    Hoca kubilay da ne buluyorsun onu onbire koymak için takımı alt üst ediyorsun farkından mısın inat etmeee
    0
    0
    Yanıtla
  • NAHİT ATAMAN (3 yıl önce)
    senin orda yapacagın kubilayı cıkarıp ahmet ildizi ortaya cekmekti adem sola cueva ortaya ama sen naptın butun yabancıları kusturdun noldu bu maç nıye aquahı cıkarmadın her maç ahmet ildizle baslayan adam niye onu oyuna almadı zuquiyi nıye almadında sag kanat mı defans mı on numara mı sag acık mı nerde oynadıgı belli olmayan ndayishimiye yi aldın guney amerikalılara kafayı takmışsın dogru!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Geçen yil çok güzel olsunlar oynadik ama puan alamadik sonuç belli şimdi hem puan hemde iyi oyun buna neden kiziyorlar anlamak zor Hocayi bu kadar eleştiren o sahişlar çarşida evine Gidemiyecek kadar zavalli olduklari yazilarinda Belli oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozy (3 yıl önce)
    Elindeki iyi oyuncu sayısı zaten 12 13 gerisi süper lig takımında olmaması gereken düzeydeyken sen kalk onları takımdan soğut büyük başarı takım sana rağmen bu puanları alıyor el freni gibisin mübarek cueva nın mevkisi belli Adem in belli tetteh belli lukoiki belli orta saha Acquah zugui belli Semih belli yanındaki Hadebe yada wallace belli buna rağmen sen Olcay Kubilay Ahmet dersen kusura bakma takım olacaz sistem mistem sen git bunu başka yerde anlat yazık günah iki üç hafta sonra oyuncular daha çok isyan eder seyirci daha çok isyan eder
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    hamza hoca.. sahaya sürdüğün hatalı ilk onbirle. hatalı oyuncu değişikliği ile ve korkak oynattığın futbolla. sende yılmaz vural.. kemal özdeş.. hikmet karaman ve birçok bu sektörde iş bulamayan hocaların kervanına sende katılacan gibi aslında gibi değil öle kesin olacak genç yaşında.. gönül isterdiki. fatih terim. şenol güneş.. abdullah avcı.. erol bulut. srgen yalçın.. rızxa çalımbay gibi aranan hocaların arasına giresin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin ATEŞ (3 yıl önce)
    Hocam iyi güzelde bu takım senin söylediğin gibi çok kötü oynuyor seyrederken hiç zevk vermiyor 9 hafta oldu neden 3-5 pas yapamıyor bu kadar bu konuda çalışmak zor mu. demek ki takım bu şekilde çalıştırılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Hocam özrünüz,kabahatinizden büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Hiç bir futbolcu vazgeçilmez değildir.El üstünde tuttuğumuz guilherme transferin son günü bizi bırakıp gitti.Kaldı ki cueva bir guilherme etmez.Her maçta 11 de çıkan cueva nın hiç bir maçta oyunuyla bize maç kazandırdığını kimse iddia edemez.Hem takıma katkı vermeyeceksin hemde disiplinsiz davranacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozy (3 yıl önce)
    Kim inanır bu söylediklerine allah aşkına takımın bir oyun sistemi yok hala sen dua et Semih gibi tecrübeli bir oyuncu geldide tüm açıkları defansta futbol aklıyla kapatıyor elindeki en önemli üç oyuncu cueva Lukoki ve zugui dir bunların ikisini küstürdün aguah bu takımın temel taşıdır küstürdün adam o halde takım için yırtınıyor Tetteh i Kubilay la Ahmet in insafına bırakıyorsun adam da iki hafta sonra isyan eder bence yönetim o raporu yırtıp seni göndermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Sayın hocam,Yaptığın işe, verdiğin emeğe saygı duyuyoruz,ben anlamıyorum,eleştrilecek ne var,tamam takım kazanmış,veya kazanmak için futbolcularda, gayret gösteriyor, SÜPER LİGDE HANGİ TAKIM İYİ OYNUYOR, tabiki hiç birisi, önemli olan puan almak,geçen yılki,bizim takım şampiyonluğamı oynayacak veya kümemi düşecek diyenlerin,sözleri unutulmadı,hala yeni gelen futbolcuların adaptasyon süreci tamamlanmamış,onun için bazılarından verim alınamıyor,bunları gidermenin yolu sosyal ilişkiler,beraber hareket edilerek kazanılan davranışlar,hareketler,( piknik,imza günleri vs.) gelelim CUEVA YA GELDİĞİ GÜNDEN BERİ ilk on birde çıkan oyuncu değilmi,ne verdi takıma, HİÇ, pozisyon gereği koştumu, YOK, arkadaşlarına yardım ettimi YOK, takım zaten bir kişi EKSİK oynuyordu,böyle adam 10 nuncu dakikada da çıkar 45 de de 55 de de onu en iyi HAMZA HOCA BİLİR onun için ortamı germeyin, başka MALATYASOR YOK, gereksiz yorumlarda bulunmayın, herkes takımın başarılı olmasını istiyor. herkese saygılar,selamlar......................
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Ortada göze hoş gelmeyen taktiksiz başarısız bir oyun varsa bunun sebebi Hamza Hamzaoğludur. Kariyerli futbolcuları, sırf egosu için oynattığı çağ dışı futbolu için harcıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    sayın hamza hamzaoğlu bu konuşmaların tamamen boş beleş. bir kere 30.cü dakikada oyuncu alınmaz. sen tamamen kubilay kanatsızkuşa yer açmak için bunları yapıyosun. denizli maçına bak bi. kubilay gibi vasat adamı adem büyüğün yerine atyoyosun adem büyük ve Cueva yı arka arkaya oynatıyosun bir kere ikiside aynı mevki oyuncuları ikisini yan yana oynatırsan birinden biri hata yapacak. tek kelimeyle bütün planları kubilay kanatsızkuşa yer açma operasyonu. geç bunları
    0
    0
    Yanıtla
  • emin (3 yıl önce)
    Hocam resmen saçmalık bu söylediklerin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (3 yıl önce)emin isimli kullanıcı yorumuna
    Yaw neresi sacmalik kardesim neresi. Adam uzun uzun yazmis kendi hayatindan orneklendirmis yaptigi degisikligin sebebini de soylemis neresi sacma. Her oyuncu hocasina da takim arkadasina da saygi duymak zorunda diyor bu mu sacma. Okumadin heralde konusuyosn.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neresi saçmalık emin bey adam açıklıkla iyi niyetle söylemiş size ne lazım merak ediyorum hamza hoca giderse gelecek hoca senin gibimi düşünecek bırakın algı yaratmayı takımınıza sahip çıkın herkes hoca olmuş geçen sene bu klübü milyonlarca borçlandıran hikmet varken niye kimsenin sesi çıkmıyor du
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Hamza istifa böyle futbol olmaz. Alınan puanlar kimseyi aldatmasın en kötü futbolu biz oynuyoruz. Yine söylüyorum Hamza hoca değil
    0
    0
    Yanıtla
  • ELMAS44 (3 yıl önce)
    Hamza Hocam sen takımın başında olduğun sürece bir malatyalı ve yenimalatyaspor taraftarı olarak çok mutlu rahatım.seni çok seviyoruz hocam sonsuz başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Işler iyi giderken belki kimse ses çıkarmaz cuevay'ı gondermene ama bir iki kötü sonuç al o zaman görürüm seni hamza hoca burada seni nasıl topa tutuyorlar iki günde seni kapının önüne koyuyorlar. Sanki harika bir futbol oynatmis takıma her maç ezik ezik maç izliyoruz inşallah cueva değil ondan önce sen gidersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (3 yıl önce)
    Hocam her maçtan sonra kötü oynuyoruz diye açıklama yapıyorsunuz Beşiktaş maçında maç başladı defans bitti defans Denizli maçında dk 35 takım 2.0 önde yine defans takımı taraftarı lütfen sanki bu takım çok kötü havasına sokmayalım daha ligin başında sayılırız bu oyunla siz bu ligi tamamlayamazsınız Konya deplasmanda Fenerbahçe gibi bi takımı cesaretle oynayarak yenebiliyorsa biz neden korkak futbol oynayalım kadromuz gayet iyi çok şükür Malatya taraftarının isteği zevkli oyun takım galibiyeti mağlubiyet mutlaka olacak fakat korkak oyun bize göre değil oynasınlar oynatın takımı gerisi zaten gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin atıcı (3 yıl önce)
    sayın hocam ne adem ne de cueva senin dediğin yerde oynamaz...oynatmaya çalışırsan da böyle hemen çıkarırsın...sayın hocam bu takım sana büyük geliyor...yaptığın açıklama ''fakat bir gol yiyip, devre arasına girmek istemedim.'' bunu düşünürken 2-0 galipsin .. korkuna bak..denizli neleri kaçırdı ve sen faturayı oynatmamam gereken yerde ısrarla oynatmak istediğin oyuncuya kestin...yazık malatyasporu tüm kamoyuna rezil ettin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Hocam doğru bildiğin yoldan şaşma Takım disiplini,ahengi,arkadaşlarına saygı ve takımın patronuna karşı sorumluluk her şeyden önce gelir. Her önüne gelen bilip bilmeden ahkam kesmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (3 yıl önce)
    Hocam zaten senin yapacağın buydu biz senden farklı birşey beklemiyorduk elinde ki en iyi oyuncuyu en kariyerli oyuncuyu da küstürdün helal olsun sana.Bizi üzme be hocam sen git o kalsin
    0
    0
    Yanıtla
  • sizin gibilere geçen sene küme düşüren kovulan hocalar gibi hocalar lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlayışına kurban.işinize bakın,iyi bildiğiniz konularda ahkam kesin.Takımın başına teknik adam getirmişsin kararlarına saygı duymak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla