SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Bizi Sizlere Emanet Etti"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında baba ocağı Arapgir’deydi. Vatandaşlar tarafından girişte coşku ile karşılanan Er, “Tecrübelerimize dayanarak inşallah geçmişte yaptığımız hizmetlerin 3-5 kat fazlasını yapacağız.” dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi gezilerine hız veren AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’in son durağı baba ocağı Arapgir ilçesi oldu. İlçe girişinde kurbanlar kesilerek skarşılanan Sami Er’e hemşerilerinden büyük ilgi vardı.

İlçedeki programlar çerçevesinde ilk olarak AKP Arapgir İlçe Belediye Başkan Adayı Çetin Özdemir’in seçim ofisi açılışına katılan Sami Er, burada yaptığı konuşmada yaklaşan yerel seçimlerde kendisine ve Arapgir adaylarına destek istedi.

Programda ilk olarak söz alan AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören şirin bir ilçe olan Arapgir’in AKP hükümetleri döneminde eser ve hizmetlerinden her zaman nasibini aldığını ifade ederek, “Hani derler ya tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış. Elhamdülillah bizim tarlada izimizin olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Arapgir’e yapılan yatırımlardan da bahseden Gören, doğalgazın ilçeye getirildiğini ve şuanlar da yüzde 60 oranında kullanım olduğunu söyleyerek bunu kısa sürede yüzde 100’lere çıkarmak hedefinde olduklarını dile getirdi. Yine Arapgir’in alt yapısı, içme suyu ishale hattının değişimi, arıtma tesisi gibi hizmetleri de tamamlandığını ifade eden Gören, Arapgir’in bu seçimlerde Cumhur İttifakı olarak AKP’yi rekor oyla sandıklarda destekleyeceklerine inandığını ifade etti.

“Sizlerle birlikte önemli işler yapacağımızı umuyorum” 
Daha sonra söz alan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’de doğup büyüdüğü ve lise öğrenimine kadar kaldığı baba ocağında olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaklaşan seçimler nedeniyle hemşerilerinin büyük desteğini alacağından şüphesinin olmadığını dile getirdi.

1993 yılında belediyeciliğe başladığının altını çizen Sami Er, “Cumhurbaşkanımızın o efsane belediyecilik ruhu ile o dönem bizimde belediyecilik hayatımız başladı. Allah’a hamd olsun uzun süredir belediyeciliğin tüm alanlarında görev almış bir kardeşiniz olarak Malatya’da da sizlerle birlikte önemli işler yapacağımızı umuyorum” dedi.

Göreve geldiklerinde Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde de önemli hizmetlere imza atacaklarını ifade eden Er, Arapgir’de de Çetin Özdemir’in halkın teveccühü ile göreve gelmesi sonucunda uyum içerisinde çalışarak merkezi hükümetin de destekleri doğrultusunda hizmetlerini Arapgirlilerle buluşturacaklarını söyledi.

Arapgirlilerin desteğini her zaman hissettiklerini belirten Er, “31 Mart’ta bir oy bizlere, bir oy Çetin Özdemir’e inşallah.  Bunu sizlerden ısrarla talep ediyorum. Cumhurbaşkanımız bizi sizlere emanet etti, sizlerin de bu emanete sahip çıkacağına kuşkumuz yok” dedi.

Sami Er, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Konuşmaların ardından AKP Arapgir İlçe Belediye Başkan Adayı Çetin Özdemir’in seçim irtibat ofisi dualarla açıldı. Açılışın ardından AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören ile Arapgir Muhtarlar Derneği Başkanı Özgür Çataltaş ve muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, burada da göreve geldiklerinde Arapgir ve Malatya için yapacakları hizmetlerden bahsetti.

Ziyaretlerinde özellikle muhalefet partilerinin seçmenlerinin de desteğini aldıklarını belirten Er, “Bizim geçmişte Malatya’da yaptığımız hizmetleri, çalışmaları bilenler bizlere desteğini açıklıyorlar” dedi.

Geçmişte yaptıkları hizmetleri her alanda daha da arttırarak Malatya’ya hizmet edeceklerini vurgulayan Sami Er, “Tecrübelerimize dayanarak İnşallah geçmişte yaptığımız hizmetlerin 3-5 katı fazlasını yapacağız. Özellikle kırsal mahallelerimizde, tarımla uğraşan halkımızın zorluklarla karşılaşmaması adına yayla ve tarım alanlarına giden yolları yapacağız” diye konuştu.

Muhtarlarla buluşmasının ardından AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, Arapgir Belediye Başkan Adayı Çetin Özdemir, İlçe Başkanı Kamil İnbaşı ve teşkilat üyeleri ile Arapgir Kaymakamı Fikri Badioğlu’nu makamında ziyaret eden Sami Er, ilçedeki tüm esnafları da ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Gün sonunda ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, “Bugün doğup büyüdüğüm kendi ilçem Arapgir ilçemizdeydik. Sabah coşkulu karşılamaları için hepsine teşekkür ediyorum. Sonrasında hemşerilerimizle, esnaflarımızla, muhtarlarımızla hemhal olduk, sorunlarını dinledik, taleplerini aldık. İnşallah göreve geldiğimizde kendilerine neler yapabileceğimizi, köylerimize, ilçemize ne tür hizmetler getireceğimizi konuştuk” ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Yerelli (2 ay önce)
    Karayolu Malatya'da neden düz gitmez. Şehir içi geçiş yolu yani çevre yolumuz dünyanın hiç bir 1 milyonluk şehrinde böyle bozuk bir yolu yoktur. Kuzey çevre yolunda ev yok bina yok neden virajlı inişli çıkışlı ve dar. Geometrik yapı da sıfır. Daha neler neler! Ne diyelim böyle saça böyle tarak, tara seçmenim oyunu viraja, tümseğe, çamura tuza dumana ve deprem felaketinden sonra bulamadığın toplanma alanına, aylarca akan çamurlu suya, Malatya'da olan depremde hasar yoktur diyen afada, Gri pasaportta, şehir içi trafiğini çöze cem deyim şehir kalbine 28 kat bina dikip 5 katını kesip çöpe atan 500 iş yeri açıp 500 aracı trafiğe sokan kaşık severler, baraj suyunun dibine beton bina yapıp yolumu kesen sonra olmadı deyip içine toprak dolduran Müh.ler... Daha hangisini yazayım. Malatya garip. Malatya kimsesiz. Malatya birilerinin çantasında keklik. Gelen yedi giden yedi. Kalan Şehir de ortada. Çal kekı sen de çal. Biliyorum ki, işini güzel yapmak haktır. Haktan anlamayana da her şey müstahaktır. Bir oy deyip geçme, değer ver sen de bu seçime, Viran ile duman içme, hele bir o feodal tabloya bak, düşünmeden geçme, hayat zor kolay yaşayan ne anlar seni ne de anlar beni...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (2 ay önce)
    Cumhurbaşbakı sizleri bize neden ve niçin emanet etsin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    20 senedir istisnasız AKP oy veren bir kardeşinizim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bana göre Türkiyenin gelmiş geçmiş en başarılı siyasetçisi ve ülkeye hizmetleri tartışılamaz ama AKP Cumhurbaşkanının kontrolünden çıktığını düşünüyorum 2018-2023 yılı arası ekonomi çok kötü gitmesine rağmen 2023 yılı seçimlerinde insanlar Recep Tayyip Erdoğanın hatrına onun bu güne kadar yaptıklarına istinaden yine oyunu AKP verdi fark etmişsinizdir malatyada Sami erin veya diğer AKP adaylarının fotoğraflarının yanında Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı var sanki seçime cumhurbaşkanı çıkıyormuş algısı yaratıyorlar ben şu parti iyi bu parti iyi demiyorum fakat AKP senelerdir bu yaşanan rahatlıktan dolayı artık haya perdesinin yırtıldığını kemikleşmiş kadrolar dışına çıkmadan hizmetsiz bir şekilde yönetildiğini düşünüyorum çünkü malatya büyük şehir iller bankasından her ay sonu gelen paraları bu paraların nerelere kullanıldığını araştırın şehrin merkezi her taraf çukur hizmet hiç yok yapılanlar malatyanın bütçesine oranla çok düşük ben şu parti bu parti iyi demiyorum ama AKP bu rahatlıkla seçilirse hizmeti unutun o yüzden değişim şart gelecek kişi en azından kendini kanıtlama çabası içerisine girecek hadi yapmadı 5 sene sonra gelecek adam daha çok çabalayacak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zorba (2 ay önce)
    Yav!!! Biriniz birtane Proje, söyleyin birtane hayal söyleyin ,bir umut söyleyin, yarınlar için ne yapacaksınız onu söyleyin. kendi ahlakınızı öne çıkarmak bu şehiri yönetmeye kafi değildir .e tabi böyle bir çalışmanın tabanında gelmediğiniz için olamaz da çünkü "seni Malatya ya başkan yaptık" demek yeter liyakate ne gerek...Bu tüm adaylar için geçerlidir ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • pejmürde (2 ay önce)
    zaten yükümüz çok malatyalılar olarak bide emanet dolandıramayız :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gece (2 ay önce)
    Sizi mı emanet etti nasıl yani anlamadım hiçbir çalışması olmayan proje üretmeyen gelecekten birşey demeyen kişilere mı emanetiz kusura bakmayın biz alacağımızı göreceğimizi duyduklarımızı emanet edilecegimizi 6 Şubat da gördük size oy falan yok ben çocuğumu yeğenlerimi çevremdeki çocukları sizlere emanet etmem etmeyiz de bu şehirde yaşıyan herkes çok güzel günleri geleceği hak ediyor sizinle zor değişim lazım malatyamiza artık uyandık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rahatsız etmeyin (2 ay önce)
    Afişler ...aynı duvara onlarca aynı afiş asılmış.partiden masrafları karşılıyorsa veya başkan adayı karşılıyorsa her iki durumda da israf edenlere nasıl belediyeyi teslim edelim...bu bir tanesi...yarın bangır bangır parti araçları son ses gezecek...hiç mi halka saygınız yok...deprem olmuş...halk ne dertte particiler ne dertte...oy oy oy...sessizcee halka icraatlarını anlatsalar ben halkın ferdi olarak bizleri aptal yerine koyanlara nasıl oy vereyim...adalet bağıra bağıra milleti rahatsız ederek mi olacak .tüm partililere geçerli sözüm.uyan malatya m uyan başka birşey söylemiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Malatyalılara akp müstahak..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mlt (2 ay önce)
    Cumhurbaşkanımız Malatya’da yaşamıyor. Malatya umurlarında bile değil. Biliyorlar ki Malatya çantada keklik. Malatya için hiçbir projesi olmayan birini belediye başkanı olarak göstermeleri maalesef çok yazık oldu. Ayrıca deprem bölgelerinde seçim yapılmasını doğru değil.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • karakavaklı (2 ay önce)
    erkekleri üroloji doktoruna emanet etti evet :))) sadece tek adayın haberini yapan Malatya habere teşekkür ederiz :))
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Korkuyorum sahip (2 ay önce)
    İşte sorun da orada. Cumhurbaşkanımız sizden önce bizi Ahmet Çakır'a, Selahattin Gürkan'a , Osman Güder'e, Mehmet Çınar'a, Öznur Çalık'a, Hakan Kahtalı ya ve bunun gibilere emanet etti. Reis bizi sürekli birilerine emanet ediyor. Komşu çocuğumuyuz ki sürekli emanet ediliyoruz birilerine.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Her filmin sonu gibi Allah sonunu hayır etsin....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Emanet değil hizmet insanlar zor durumda insanlara duygusal baskı uygulamayı gerçekçi olun güzelim malatya ya nasıl düzeltirim onu anlatın lütfen gerekirse tüm siyasiler birleşin benim malatya mı düzeltin halk zor durumda seçimde harcadığını paraları malatya ya harcasanız malatya kalkınır samimi olun ev yok aş yok iş yok göç başlamış selamunaleyküm
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Sizi buraya Reis degil Öznur ablamiz getirdi. Sende otur otur kalk kalk mantığıyla calisacaksin. 31 Mart'ta millet size oy verecek. 1 Nisan'da sizler ihale edilmiş projeleri aciklayacaksiniz yaaa hani. İşte o zaman bu millet diyecekki. Keşke elim kirilaydida vermiyeydim. Ama görünen köy klavuz istemez,kendi dusende ağlamaz. Yani hak ediyor Malatya halkı. Siz birilerini korurken, olan garibana oluyorsa ve bu garibanlar da size Reis hatırına oy verip aldanıyorsa bırakın beter olsun bu millet. İyi oluyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Arapgir'li (2 ay önce)
    Cumhurbaşkanı beni arayıpta buna oy verin sahip cıkın demedi konuşmanızda bir oy bana bir oy cetin beye demişsin muhtar oyunu kime verek onu söylememişsin HADi oradan arapgir ayar veremezsin tulumu 31 martta görürsün benim oyum veli agbaba ya
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Şair burada özetle ben bir hiçim, hic bir özelliğim yok, siyaseti bilmem, memurum ben, c.baskaninin yüzü suyu hizmetine bana oy verin, beni koltuğa oturtun, demek mi istemiş? Yazık...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Konuyla alakası yok ama gece vakti aklıma geldi. Sayın çınar belge açıklayacaktı İsrail ticareti ve Ağbaba aile şirketi hakkında. Ne oldu o iş ben mi kaçırdım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Harun (2 ay önce)
    Hakka girmek istemiyorum ben gerçekten Sami Er den bir proje duymadım. Duyan var mı? Türkiye ' nin 30 Büyükşehir belediyesinden biri olan Malatya ' ya yapacağım yapacağız dediği bir proje duyan var mı? Cumhurbaşkanı bir tarafa parti bir tarafa. Artık ayırmak gerekir diye düşünüyorum . Yerel yöneticilerimiz nasıl lanse ediyorlarsa artık sayın Cumhurbaşkanına adam gelmeye bile gerek duymuyor. Diğer deprem bölgelerinde ilçelere kadar giden (kessinlikle gitmeli) Cumhurbaşkanı Malatya'mıza artık gelmiyor bile. Kendisinden başka 74 şehirde daha AKP adayı var. Hiçbir şey bilmiyorsa onların projelerine baksın. Yazık memlekete yazık. Nasıl toparlanacak bilmiyoruz. Allah yardımcımız olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat samil (2 ay önce)
    Yani bizden olmaz cumhurbaskaninin hayrina hatirina oy verin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • New Malatya (2 ay önce)
    geri kalmış denilen beğenilmeyen şanlıurfa ak parti belediyesi başkan adayının bazı vaatlerini yazayım 1- Raylı sistem kurulacak 2-belediye tarafından farklı semtlerde hemen toplu konut inşaatına başlanacak 3-köprülü kavşaklar yapılacak 4-alt geçitler ve üst geçitler yapılacak 5-yeni otogar yapılacak 6-yeni üniversite kurulması için girişimlere başlanacak Vs.bunun gibi 50 tane proje. Bizim başkan adayı: Ben tokinin içinden geldim. Masal bu kadar!!!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İrfan (2 ay önce)
    Yahu sen itü mezunu bir mühendissin ve onca görevlerde bulunmuşsun, erdoğanın arkasına sığınıp oy istemeni anlamıyorum, kim başkan olursa olsun önce 1 saat Erdoğanı anlatıyor nereye giderse. Yahu geçiniz bunları geçiniz. Malatya için ne yapacağınızı ve nasıl yapacağınızı anlatın bize. Bıktık reisin arkasına sığınan söylemlerden. Bir de göreve gelir gelmez lütfen kadroları yakınlarınızla doldurmayın, gerçekten iş yapabilecek liyakatli insanları bulun, inanın vardır malatyada
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)İrfan isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya nin 22 yıldır kimler emanet olduğunu gösteriyor şehrin Malatya lının çıkarlarini düşünebilen yüz ikiyüz yıllık proje koyacak kapasite de olmayan adamlar itü değil Harvard mezunu olsa bu adamdan bu şehre ne fay da gelirli güldürmesinler bu adam birilerinin piyonu niye mi derseniz bu açıklamalar bunun özeti de ondan dolayı bu adam kazanırsa yemin ederim bu şehir Selahattin Gürkan i bile arar olur....
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Emanetçi (2 ay önce)
    Bizi emaneten başkan değil, emanete hıyanet etmeyecek başkan lazım ki bunca yıllık çöküntüyü düzlüğe çıkarsın. Bu şehri emaneten alanların getirdikleri durum ortada. KUSURA BAKMA ARTIK EMANET ALMIYORUZ!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sevda ÜlKÜ (2 ay önce)
    Emaneti almasak olurmu istemiyoruzda Başka zaman bakarız artık.Emanet bu defa CHP VELİ AĞBABA.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Turgut (2 ay önce)
    Arapgir programı uzadı diye, Fırat mahallesi toki de dün akşam insanları saatlerce beklettiniz ve gelmediniz. Sizi bu halk seçecek, ama halka yaptığınız ikinci sınıf muamele hoş olmadı. Plakalarda parti adı yazan Lüks araçlarla gezmeyle bu iş olmaz . Önce Allah sonra millet sorar hesabını.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    Ne bekliyordunuz ki arkadaş in derdi şehir vatandaşlar değil yakın çevresi arkadaşlari olan merkez ilçe belediye başkanlari ve aşireti
    %86
    %14
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)
    bize emanetseniz işiniz zor sayın samı er neden derseniz sayın cumhur başkanı 20. yıldır bizlere emanet etti cezasını biz çektik daha ceza çekmek istemiyoruz artık yeter
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Seçmen (2 ay önce)
    Genel seçimlerde ak parti oy verdik. Yerel seçimde vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım başımın tacıdır. Ama yerel seçimde beş kişilik seçmeniz. oylar Veli Ağbaba ya..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ADALET (2 ay önce)
    Başkan her gittiğin yerde güzel konuşuyorsun hoş konuşuyorsun kesin kazanmış gibi ortada geziyorsun ama bu Millet 6 şubatı unutmayacak Selahattin Gürkan’dan ne gördük senden ne görelim yarın sende bişey yapmadan çekip gidersin olan yine millete olur artık bizlerin ak partiye inancı güveni kalmadı biz konteynerlerde yaşarken siz lüx içinde yaşıyorsunuz hanginizin ailesi konteynerde hanginizin yakını konteynerde bırakın bu işleri seçim zamanı görürsünüz sandıkta cevabınızı alırsınız
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cemc (2 ay önce)
    Biz Allaha emanetiz.. Sizin kalsın
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatya sevdalısı (2 ay önce)
    Ah keşke biraz kendi başarılarınızla öne çıksaydınız Sayın cumhurbaşkanımızın itibarını kullanarak daha ne kadar ekmek yiyeceksiniz AKP son zamanlarda genel olara çok kötü niyetli insanların kontrolünde olduğunu düşünüyorum sırf bu yüzden AKP ye vermicem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir tarafa AKP bir tarafa benim için artık
    %79
    %21
    Yanıtla
  • sonunda bu konuda akli basinda konusan bir malatyali gorduk
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mamo (2 ay önce)
    Oy isterken bu kadar özgüvensiz bir konuşmayı ilk defa görüyorum. Valla cumhurbaşkanı bunu sana söylemiş , bana gelip deseydi sami amcanız size emanet ben istemezdim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • niye (2 ay önce)
    niye kendi kişiliğiniz yok mu da cumhurbaşkanınız bize emanet ediyor
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Biz birey olarak kimseye emanet olmak istemiyoruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Birey mi guldurme. Ummetiz biz padişahimiz ne derse o. Suudi Arabistan bile laiklik adımları atıyor bizim geldiğimiz günlere bak
    %100
    %0
    Yanıtla