SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Kayısıya Büyük Önem Veriyor"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, bu yıl doğal afet sebebiyle tarım ürünlerinde hasar meydana gelen üreticilere 306,8 milyon TL hasar tazminatı ödendiğini belirterek, "Devlet destekli tarım sigortaları uygulamalarının başladığı 1 Haziran 2006 tarihinden günümüze kadar  251 bin 71 adet tarım sigortası poliçesi düzenlenmiş ve üreticilere 1,2 milyar TL hasar tazminatı ödenmiştir" dedi.

Doğal afetler sebebiyle oluşan tarımsal üretim hasarlarının tüm ülke genelinde olduğu gibi Malatya'da da Tarım ve Orman Bakanlığınca sürekli takip edildiğini ifade eden Çakır, "Çiftçilerimizin zararları mahallinde tespit edilerek, değerlendiriliyor. Devlet destekli tarım sigortası yaptıran üreticilerimizin tarımsal varlıklarında meydana gelen zararlar, TARSİM Eksperleri tarafından yapılan hasar tespitleri neticesinde yine TARSİM tarafından ivedilikle tazmin ediliyor. Bu bağlamda Malatya'da devlet destekli tarım sigortaları uygulamalarının başladığı 1 Haziran 2006 tarihinden günümüze kadar  251 bin 71 adet tarım sigortası poliçesi düzenlenmiş, 6,8 milyar TL değerinde tarımsal varlık teminat altına alınmış, 930,1 milyon TL devlet sigorta prim desteği sağlanmış ve üreticilere 1,2 milyar TL hasar tazminatı ödenmiştir. 1 Ocak 2021 tarihi ile 12 Aralık 2021 tarihleri arasında; Malatya genelinde; 22 bin 640 adet tarım sigortası poliçesi düzenlenmiş, 1,1 milyar TL değerinde tarımsal varlık teminat altına alınmış, 100,2 milyon TL devlet sigorta prim desteği sağlanmış ve üreticilere 123,9 milyon TL hasar tazminatı ödenmiştir. 1 Ocak 2022 ile 27 Ekim  2022 tarihleri arasında ise Malatya genelinde; 20 bin 964 adet tarım sigortası poliçesi düzenlenmiş, 1,6 milyar TL değerinde tarımsal varlık teminat altına alınmış, 150,5 milyon TL devlet sigorta prim desteği sağlanmış ve üreticilere 306,8 milyon TL hasar tazminatı ödenmiştir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları tamamlanan 7,7 milyon TL tutarındaki muallak hasarın tazminat ödemesi gerçekleştirilecektir" şeklinde konuştu.

Kayısının hak ettiği değere kavuşması için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini aktaran Çakır,  "Kayısının fiyatının  bugün 100 liranın üzerine çıkması diğer taraftan 500 milyon dolar ihracat rakamlarına ulaşılması bu yatırımların karşılığının alındığını gösteriyor. Amacımız ve arzumuz kayısının katma değerini arttırarak ihracat rakamlarımızı milyar dolarlara çıkarmak. Hem üreticimizin hem esnafımızın hem de tüccarımızın bugüne kadar hep yanında olduk.  Biz üreterek kalkınacağımızın farkındayız bu noktada üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Kayısı sadece Malatya için değil Türkiye için de çok önemli bir ürün. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da kayısıya büyük önem veriyor. Bir yandan kayısıda fiyat istikrarının sağlanması için adımlar atarken bir yandan da en ufak bir olumsuz durumda çiftçimizin yanında olmaya gayret ediyor. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar üreticilerimize önemli destekler sağladı bu destekler artarak devam edecektir" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    Manda yoğurduna Medine hurması yerine iki tane kuru kayısı atıyorum diyeydi iyiydi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatan (1 yıl önce)
    Öneminiz batsın fiyatlardaki rezaleti görmüyorsunuz Şire pazarına hiç gittinizmi üç tane hamalın tekeline girmiş fiyatlar Bu fiyatla hangi üretici para kazanacak yada karnını doyuracak
    %60
    %40
    Yanıtla
  • aşağışeherli (1 yıl önce)
    Madem bu kadar Düşüncelisiniz önem veriliyonuz çayın fındığın taban fiyatı açıklandı niye kaysının ki açıklanmadı Vekiliniz hatırlataydınız kaysı kelimesi miting de geçtimi laf olsun torba dolsun diye konuşmayın yada şire pazarına gidin kaysı piyasası nasıl Bi bakın hergün kafalarına göre fiyat belirleniyor şu gözlüklerinizi Bi çıkarın etrafa iyi Bi bakın koltuk sallanınca herkes podyuma çıkıyor herhalde vekillikte gidiyor sizin ses verdiğinizde göre Allah Malatya ya yardım etsin sahipsiz memleket varsa yoksa şahsınızı kendinizi düşünün
    %73
    %27
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    belediyelerin borçlarını 50 yılda ödeyemeyiz.türkiye nin borçlarınıda 100 yılda ödenmez.seçimden sonra neler çıkacak neler.ülkeyi nerede ise sıfır borçla alıp iflaz ettiler.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)
    zaten dediğiniz gibi tarsim sigortalılarına ödeme yapıyor zarar tespit edilince bu sene don olayında ya yaptıramayanlara ödeme yapılmış sanki.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Sayın vekil Y.Malatyasporu maddi ve manevi olarak çökerten Eski yönetim ve a.gevrek ile ilgili iddialara bir yorum yapmanızı bekliyoruz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Sanki herkesin kayısı bahçesi var da. Şu lütufa bakın.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • ViCDANI OLAN VATANDAŞ (1 yıl önce)
    Malatya vekillerini görmek isteyen çok hevesli insanlar var birazcık aklı olan varsa bu insanların sosyal medya hesaplarını tarayın nerelerdeler ne yapıyorlar gersene 4 aylık tatilde bu insanlar merkezden çıkmadı ilçelerden çıkmadı ama bizim memlekette herkes bastığı yeri merkez sandığı için görmedik gibi cümleler sarf ediliyor şunuda dip not olarak belirteyim bir taneniz diğer ilin milletvekillerinin. Sosyal medya hesaplarına baksın kendi iline kaç defa gitmiş yapmayın etmeyin boş atıp dolu tutturmayın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ofsayt (1 yıl önce)
    İyi oldu malyı hatırladıgıniz....
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Bavey (1 yıl önce)
    Seçim yaklaştı belli oluyor siz aday olursaniz söz vermeyeceğim verdirmeyecegim namus sozu
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    Aşağı kayısı yukarı kayısı, yok mu bu memleketin başka bir artısı... otomobil yapın uçak yapın bunları yapamıyorsanız bari traktör römoğu yapın..
    %42
    %58
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    sayın vekilim seni gördükçe adil gevrek aklıma geliyor.. futbolda bu şehri bu hale geldi yaa helal olsun diyorum. kimler yedi içtti ve bu takımı bu hale getirdiyse hakkımı helal etmiyorum
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Bekdeş (1 yıl önce)
    Ahmet Çakır döneminde güzel hizmetler geldi Malatya’nın çehresi değişti reklam peşinde koşmadı uzun sözün kısası dağlar kadar fark var herkes biliyor neyin ne olduğu karalamakla Olmaz Ahmet Çakır’ın mütavazılığı hiç birinde yok
    %52
    %48
    Yanıtla