SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Talimat Verdi, Ödenecek"

0
Güncellendi - 2017-11-10 04:13:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya kamuoyunda en çok tartışılan yatırımlardan biri olan Kuzey Çevre Yolu’nda kamulaştırma sorunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çözüldüğünü, kamulaştırma bedellerinin ödenerek yol yapımının hızlandırılacağını söyledi.  Kahtalı, “Daha önce hangi Ulaştırma Bakanına söylediysek hiçbir bakanımız bir lira bile kamulaştırma bedelinin ödenemeyeceğini söylemişti ama Cumhurbaşkanımızın talimatıyla belirlenecek olan kamulaştırma bedelleri ödenip yolun yapımı hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

Malatya’nın tarımsal arazilerini yok edeceği gerekçesiyle mühendis çevrelerinin karşı çıktığı, projesinde 10 adet farklı seviyelerde köprülü kavşak, 3 adet DDY geçit ve 4 adet köprü bulunan ve bağlantı yollarıyla birlikte toplamda 54 km uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu’nun ihalesi 2016 yılının Mart ayında 4. Kez yapılmış ve ihaleye rekor denebilecek sayıda 76 firma teklif vermişti.  Gökçay İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketinin kazandığı ihaleden yaklaşık 12 ay sonra 28 Mayıs 2017 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’ın da katılımıyla sadece 13 km’lik bölümü hazır olan yolun temeli atılmıştı.

O dönem İnşaat Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubeleri tarafından Kuzey Çevre Yolu güzergahı üzerindeki mülkiyet sorunun çözümü için izlenen yöntemlerin doğru olmadığı, 18 uygulaması ve toplulaştırma ile yolun yapılamayacağı belirtilerek kamulaştırmanın devreye sokulması gerektiği ifade edilmişti.

Takip eden süreçlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yapılan imar uygulamaları vatandaşların yargıya başvurması sonucu birer birer iptal edilirken, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kuzey Çevre Yolu’nun yapım sürecinin sorunsuz bir şekilde yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamulaştırma bedellerinin ödenmesi talimatı verdiğini söyledi.

“Bakanlar, 'hizmet veremeyiz' diye kabul etmemişti”

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, bugüne kadar hiçbir bakanın kamulaştırma bedellerinin ödenmesine yanaşmadığını belirterek “Çünkü bakanlar, ‘Bizim bütçemiz belli. Bu kadar büyük kapsamda kamulaştırma bedeli ödersek, yol, köprü ve tünel gibi yatırımları yapmamız mümkün değil’ diyerek kabul etmiyorlardı. ‘Sorunu 18 uygulaması, toplulaştırma ile çözün’ diyorlardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve oluru ile kamulaştırma bedellerinin tamamı ödenecek.  Paranın tamamı hazır. Kuzey Çevre Yolunun yapımı hiçbir aksaklık olmadan devam edecek” diye konuştu.

183 milyon 440 bin 330 TL sözleşme bedeli olan Kuzey Çevre Yolu, Çerkezyazısı bölgesi, Özal, Bindal, Fatih, Çayırköy, Kuşdoğan ve Görgü mahallerini kapsayan ve büyük çoğunluğu tarım arazisi olan bölgeden geçecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • bekir bulut (6 yıl önce)
    İsmi büyük Malatya hey gidi hey bir zamanlar Çöşnük zafer mahallesi sancaktar mahallesi fuzuli göztepe mahallesi buralar gözde olan yerlerimiz di idarecilerin sahip çıkmamasıyla ne hale geldi açık konuşayım .ki anlaşılsın imar sorunu bugün olmuş Batalgazi hala 50 yıl geride geliyor burada yetkililere sesleniyorum görün artık yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    arazi para etmez hava alın ilerde lazım olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Bu halkı daha fazla uyutamazsınız. Malatyamız da Malatyamız için kalıcı ve güzel şeylerin yapılmasını engelleyen karanlık güçler temizlenmediği sürece adam olmayız. Yazıklar olsun uyuta uyuta uyuyanlarda çok olunca bu güzelim şehir çokkk şey kaybetti. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (6 yıl önce)
    Kuzey çevre yolunda arazi alımlarını tamamladılar sonra reis talimat verdi diyorlar başkan a bi sorun gazeteciler kaç dönüm arazi aldı son üç sene içerisinde oralar da.Reis bunları duysa değil kamulaştırma aldıkları arazileri de park yaptırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (6 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Nur ezbere konuşmuşsun son 5 yıldır kuzey çevre yolu güzergahına kadastro müdürlüğü tarafından satış yassağı getirilmiştir dolayısıyla bir karış bile satış, intikal, ifraz, tevhid vs hiç bir işlem yapılmadı ve hala bu yassak devam ediyor. bilip bilmeden dalma öyle derinlere
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmi lazım değil. (6 yıl önce)çöşnüklü isimli kullanıcı yorumuna
    Ben söyledim yol yapılır inşallah o zaman dersiniz demişlerdi de inanmadık.O zaman derine dalarsın .
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    sayın il başkanı yol yapımı yapıyorsunuz elinize yüreğinize sağlık bari adam gibi yapmayın deneyin gündüzler iş makineler çöp arabaları maski arabaları ve inşaat araçları akşam saatlerinde çalışma yapsın yol yapıyorsunuz ama adam gibi olsun siz malatyanın sorunlarını biliyorsunuz saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Sn. Başkan, en yakın komşumuz Elazığ güney çevre yolunu yıllarca önce bitirdi. Şimdi de kuzey çevre yolunu bitirmek üzere. Biz ala işin demagojik tarafındayız. Malatya Sayın ERDOĞAN'A %70 oy verdi. Seçimler de yaklaşıyor. Seçime kadar bu kuzey çevre yolu bitirilemezse yerel yönetim seçimlerde büyük sıkıntı olabilir. Benden söylemesi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    ALLAH' NA GURBAN TAYYİP BABA SEN OLMAZSAN TÜRKİYE NİN HALİ NE OLURDU. ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. BİR DE SİVİL HAVAALANI LAZIM MEMLEKETİMİZE.ONU DA Bİ HALLETSEN MALATYA LI ÇOK SEVİNECEK.
    0
    0
    Yanıtla