SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımızdan Hibe Desteği Müjdesi Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya  ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf sadece işyeri kiralarını değil,  evinin kirasını, evinin faturalarını da ödeyemiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan'dan hem kira, hem vergi, hem de fatura hibe desteği müjdesi bekliyoruz.” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz’ açıklaması üzerine yaptığı değerlendirme de, kira, vergi, ve faturalar için hibe desteği müjdesi beklediklerini bildirdi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz’ açıklaması esnaf ve sanatkar camiamızda büyük bir beklenti oluşturmuştur. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında esnaf ve sanatkarlarımız dükkanlarını geç açıyor ve erken kapatıyor. Ancak çok önemli bir kısmı ise dükkanını aylardır açamıyor, araç kontağını çalıştıramıyor.  Ancak kiralar işliyor, faturalar gelmeye devam ediyor, vergiler işlenmeye devam ediyor. Esnaf sadece işyeri kiralarını değil,  evinin kirasını, evinin faturalarını da ödeyemiyor. Hem açık olan, hem de kapalı olan esnaf mağdur. Servisçi esnafımız, nakliyeci esnafımız şoför esnafımız büyük sıkıntı içinde. Okul kantini işleten, üniversitelerde kiracı durumunda olan esnaflarımız,  kırtasiyeci esnafımız çok büyük bir mağduriyet içinde. Okul, üniversite ve tüm kamu kurumlarındaki esnafın kiraları hibe edilmeli ve ödenmiş kiralar geri iade edilmeli. Esnaf ve sanatkarın kiraları hibe desteği şeklinde verilmeli. Çünkü esnaf şu anda daha önce verilen kredileri ödeyemiyor. Kahvehane, çay ocağı, servisçi, nakliyeci, eğlence merkezi, kuaför,  kafeler, kırtasiyeci ve diğer mağdur esnafının ve yanında çalıştırdığı elemanlarının evinin elektrik ve doğalgaz faturaları için de destek verilmeli. Belediyelere ödenen esnaf vergi ve harçları ile ilgili kanunu düzenleme yapılmalı ve belediyelere bu konuda yetki verilmeli.   Bu kış çetin geçmemeli, bu kış, kara kışa dönüşmemeli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan hem kira, hem vergi ve harçlar ile hem de fatura hibe desteği müjdesi bekliyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mlx (3 yıl önce)
    Çay için çay.keyif çayı..
    0
    0
    Yanıtla
  • osman1453 (3 yıl önce)
    biz esnaf sanatkarlara üyeyiz Tso başkanı bize sahip çıkıyor anlamdım bu işten birşey
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (3 yıl önce)
    1953 ten bu güne kadar malatyada esnaflık yapmış bir babadan devraldığım esnaflık mesleğimi kimi gün darlık kimi gün güzellik ve bolluk içinde geçirdim. Hiçbir zaman siyasi bir oluşun tarafı olmadım hizmeti hakka gönüllere sundum ve sunmaya devam ediyorum.Yıllar önceden bu günlerimizi göremedikmi siyasilerin oyunlarını fark edecek zekadanmı yoksun yaşadık da böyle olduk. Sayın başkanım zorluk olmadan güzellik olmaz Önce herkez hakkına razı olacak Bugünler tabiki gelip geçecek Eyer hak varsa kimin hakkını kime hibe edeceksiniz Hakkına razı olmayana hibede versen doymaz. Hep ağlıyorsunuz ve ağlatıyorsunuz. Bu işlerin sonu olmaz bugün çok bulursun çok yersin yarın az bulursun az yersin. Haktan adaletten ayrılmadığımız zaman Rabbim herkezin rıskını ölçüsüne göre verir.Herkes önce bir sirkelenecek. Ağlamayın artık.
    0
    0
    Yanıtla