SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Önce Bunu Malatyalılar Çok Düşünememiştir!."

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek Malatya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Başkanının “karda kayak yapın” fikri güzel bir öneri(!)
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın karla mücadeleye ilişkin açıklamalarını hatırlatan Ağbaba şunları söyledi:

“Türkiye şu anda bir kar yağışı altında. Kar bereket ama umarım kar hayatımızı çok olumsuz etkilemez. Malatya’ya son yılların en çok karı yağdı. Herhalde 90’lı yıllardan sonra en çok kar bu dönem yağdı. Malatya’da muhtarlarımızı geziyoruz, esnafımızı geziyoruz, sorunları dinliyoruz. Bir an önce hem Büyükşehir hem ilçe belediyelerinin de karla mücadele adına biraz daha hareketli olmalarını, daha hızlı olmalarını temenni ediyoruz. Tabi kar topu oynamak güzel, para vermeden burada kayak yapmak güzel. Belediye başkanlarımız “Erciyes’e Uludağ’a gideceğinize Malatya’da kayak yapın” diyorlar, “mahalle sokak aralarında kar topu oynayın” diyorlar. Aslında güzel bir çözüm güzel bir öneri. Daha önce bunu Malatyalılar çok düşünememiştir. Bu öneriyi de takdirlerinize sunuyoruz.”

Esnaf fatura yüzünden dolabın fişini çekti
“Hem kar hem hayat pahalılığıyla mücadele sürüyor.  Kar bugün yarın geçer ama hayat pahalılığı biraz daha sürecek gibi görünüyor. Seçimlere kadar hayat pahalılığı devam edecek. Bugün elektrik faturalarına baktığımız zaman, geçmiş dönemle karşılaştırdığımız zaman çok şaşırtıcı faturalar görüyoruz.  2 kat 3 kat fatura artışları var ama maalesef şu anda yaşadığımız gündem bahar çünkü esas zammı önümüzdeki Şubat ayında göreceğiz. Maalesef hem doğalgaz hem elektrik hem motorine hem de kömüre gelen zamlar Türkiye’de yoksullaşmayı attırıyor. Bugün birkaç esnaf gezdik. 220 ödeyen 660 ödemiş, 500 ödeyen 1200 lira fatura ödemiş. Elektrik faturalarında çok ciddi sıkıntılar var. Bir şarküterideki kadın esnaf arkadaşımız artık “ben buzdolabını çalıştırmıyorum” diyor. “Kışın soğuğundan faydalanarak buzdolabını çalıştırmıyoruz” diyor. Gezdiğimiz esnaf arkadaşlarımızın çoğu lambalarını yakmıyorlar. Bu hızlı bir yoksullaşmaya doğru yol alıyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Bu zam maliyetlerle hesaplanmayacak kadar büyük bir zam. Bunun mutlaka geri çekilmesi lazım. Bu elektrik zammıyla esnafın ayakta kalması mümkün görünmüyor. Ayrıca bu doğalgaz zammıyla da kombisini 50’de 60’da yakanlar şimdi 40’da yakıyor, çalıştırmıyorlar. Battaniye yorgana tekrar mahkûm oldular hatta oduna mahkûm oldular; inşallah tezeğe mahkûm olmazlar.”

2021 yılı ücretlerinin alım gücü bu yılki ücretten daha yüksek
“En düşük emekli maaşının 1500 TL’den 2500 TL’ye yükseltmesi lazım. Alım gücünde ciddi bir gerileme oldu. Geçen yılın 1500 lirasının alım gücü daha yüksek ya da 2825 lira asgari ücretin alım gücü bu yılki 4250 liradan daha yüksek. Bu temel gıda maddeleri için de geçerli; ekmek için geçerli, patates için geçerli, margarin için geçerli. Bunu da dikkatlerinize sunmak istiyoruz. Biz örgütümüzle birlikte Malatya’nın sorunları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Malatya’nın bir dişi ağrısa bizim başımız ağrıyor. Meclis’te sizlerin sesi olmaya çalışıyoruz. Birçok sorunu gündeme getiriyoruz. Sizin taleplerinizi hem kamuoyuyla hem TBMM’ndeki yetkililerle paylaşarak dertlerinize çözüm olmaya gündeme getirmeye çalışıyoruz. Malatyaspor’dan hızlı trene, Adliye Binası’ndan sağlık merkezlerine kadar Malatya’nın her türlü sorunuyla uğraştığımızı söylemek istiyoruz. Ayrıca buradan sizleri uyarmak istiyorum geçtiğimiz yıldaki salgının en az beş on katı hastalık var sağlığınıza dikkat edin ve aşılarınızı lütfen yaptırın. Çok ciddi bir salgın var şu anda. Umarım bu salgın da tez zamanda hem Türkiye’den hem bütün dünyadan gider ve tekrar normal yaşantımıza döneriz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Yeter artık, mahalle olduktan sonra muhtarlara ihtiyaç kalmamıştır. Boşa devlet maaş ödüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Sayın vekilim seni gerçekten dürüst, devletçi bilirdim. Ama seninde akp millet vekillerinin farkın yokmuş. Niye malatya turgut özal üniversitesinde olanları gündeme getiriyorsun? Usulsüz atamadan tut her türlü dalavere var. Bunu sağır sultan biliyon. Neden mecliste gündeme getirmiyorsun sayın vekilim. Bumu adaletiniz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    sayın vekilimiz,biraz ulaşımdanda bahsetseniz, malatya belediyesi ulaşımda ülke gündemine oturdu enpahalı ulaşım olarak yerini aldı asgari ücret cebimize girmeden gönül belediyeciliği yapanlar göz koydu paramız puldu, pul pul odu
    %67
    %33
    Yanıtla