SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darısı Gerisine!. 'Sultansuyu Yıkımcısı'na Soruşturma ve Yurt Dışı Yasağı

Darısı Gerisine!. 'Sultansuyu Yıkımcısı'na Soruşturma ve Yurt Dışı Yasağı
A- A+ PAYLAŞ

TİGEM Genel Müdürü iken Sultansuyu Tarım İşletmesi (Harası) 80 yıllık binalarının, 24 Ocak 2020'deki Elazığ- Malatya depreminden yaklaşık 10 ay sonra depremden hasar gördüğü iddiasıyla siparişle hazırlatılan ‘gerçek dışı’ rapora dayanılarak yıktırılması nedeniyle tepki gören ve  'Sultansuyu Yıkımcısı' olarak adlandırılan, daha sonra  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı yapılan ve 8 Nisan'da da bu görevinden alınan Ayşe Ayşin Işıkgece hakkında soruşturma başlatıldığı, ayrıca yurt dışına çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.

CİDDİ SUÇLAMALAR YÖNELTİLMİŞTİ..
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, bakan yardımcısı  Işıkgece hakkında ciddi suçlamalar da bulunmuş ve konu ulusal basına yansımıştı. TBMM Başkanlığı’na Işıkgece hakkında geçtiğimiz yıl 11 Ekim’de soru önergesi veren Barut, önergesinde Işıkgece’nin “özel yetkilerle donatıldığını” belirterek Işıkgece’nin eşinin hesabına “ihale ve ithalat izniyle ilgili 150 bin dolar yatırdığını” ileri sürmüştü. 

Barut, “Bakanlıktan hayvan ithalatı için izin işlemleri zorlaştırılan ve iktidar partisine mensup bir milletvekilinin tavassutuna rağmen çözülemeyen işlemler için ilgili şirketin Ayşe Ayşin Işıkgece’nin eşinin hesabına para aktarmak suretiyle ithalat iznini aldığı yönündeki iddialar gerçek midir” sorularını yöneltmiş, Işıngece ise iddiaları reddedip kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle tazminat davası açmıştı.

Hakkındaki yolsuzluk iddialarından 6 ay sonra bakan yardımcılığı görevinden alınan Ayşe Ayşin Işıkgece, Sultansuyu Tarım İşletmesi (Harası)'nın bağlı olduğu Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü olduğu dönemde, haranın 80 yıllık binalarının, 24 Ocak 2020'deki Elazığ- Malatya depreminden yaklaşık 10 ay sonra depremden hasar gördüğü iddiasıyla yıktırılması, bunun hara ile ilgili özelleştirme faaliyelerinin başlatılmasının ilk adımı olduğu eleştirileri ile gündeme gelmiş ve ‘Sultansuyu Yıkımcısı' olarak adlandırılmıştı.

SORUŞTURMA VE YURT DIŞI YASAĞI
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin, üniversiteyi kocası ile birlikte keyfi uygulamalarıyla yöneten, kendisi de yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına muhatap olan, skandallarla anılan Rektörü Aysun Bay Karabulut, Sultunsuyu ile ilgili tartışmaların yaşandığı süreçte Ankara'da ziyaret ettiği  sadece kendisi tarafından bilinen gerekçeyle plaket ve kayısı verdiği eski bakan yardımcısı Işıkgece hakkında soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi. Buna ilişkin bilgiler bazı haber sitelerinde ve  kulislerine hakimiyeti ile bilinen ‘Ankara Kuşu’ adlı sosyal medya hesabında yeraldı.

Işıkgece'nin, görevi nedeniyle kendisine tahsis edilen TİGEM lojmanını önceki sabaha karşı boşalttığı belirtilirken, suçlamalarda adı geçen eşinin ise yurt dışına çıkmış olduğu öne sürülüyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: TİGEM Genel Müdürü olduğu dönemde, Sultansuyu Harası'nın tarihi binalarını, depremden aylar sonra 'depremden hasar görmüş gibi' düzenlenen raporlarla yıktırarak, özelleştirmeye hazırladığı gerekçesiyle Malatya'da tepkilere yolaçan Ayşe Ayşin Işıkgece (kırmızı kıyafetli), bu olaydan bir süre sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına muhatap olan ve henüz hakkında herhangi bir işlem yapılmayan rektörü Aysun Bay Karabulut tarafından üniversitenin programlarına dahil edilmiş ve onore (!) edilmiş, daha sonra da Ankara'daki makamında ziyaret edilerek rektörün Ankara'da 'bol kepçe' dağıttığı üniversite plaketlerinden biri kendisine verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Eski tanıdık (1 yıl önce)
    Hayretler içinde okudum. Malatya' da neler olmuş neler. Birkaç yıl önce ayrılmıştık Malatya 'dan bayram için geldik ve bunları duyduk ve diğer ayrıntılı haberleri okuduk. Çoook şaşkınız çok. Bu karı-koca rektör çifti kampüsten tanıyordum. Adamcağız kampüste hocaların evcil hayvanlarına bakardı. Zira yine eşi ve baldızı aracılığı ile iş bulurdu. Kendi halinde ekmek derdinde bir adamcağızdı. Eşi deseniz O da öyle. Vasat bir öğretim üyesiydi. Rüyamda görsem hayra yormazdım bu yaptıklarını. Eee ne demiş atalarımız; Abdal ata binince bey oldum sanır Şalgam aşa girince yağ oldum sanır. Bir an evvel Allah islah etsin derim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Agziniza saglik ..yanina aldigi korumasi soförü ve diger soforu aile bireylerini işe aldirmislar.ama sorsan hak hukuk adaletten taviz vermezler ... hepsi kendini birsey saniyor ..... kul hakki çok kötü....affı yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun , yani hükümet içinde başka adam yok mu , böyle gereksizlere görev veriliyor , ayıp olmuyormu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Böylelerine yolda görseniz bile selam dahi vermeyin .....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • suphi (2 yıl önce)
    Herkesin bir hesabı varsa Allahın da bir hesabı vardır .Hiç kimsesin yaptıgı yanına kar kalmamıştır alemde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Valla aferin yakında suçsuz olduğu tespit edilmiştir derler olur biter :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ah Malatya ah (2 yıl önce)
    Malatyayi yiye yiye bitiremediniz ama unutmayın ki tüm siyasi, bürokrat ve ALLAH'tan korkmayan kişilere söylüyorum sanmayın ki bu dünya sizede kalacak hepinize zimmetinize ne geçirdi iseniz ve bulunduğunuz mevkide adaletli karar vermedi ve tolerans tanıdıysanız şahsım adına konuşuyorum hakkım helal değil hepiniz hesap vereceksiniz bir iğne veya iplik dahi olsa haram zıkkım olsun......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Bunun gibi birçok olay var...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    Bundan 1,5 sene önce sadece malatyahaber bıkmadan usanmadan bu kişinin usulsuzluğünü yine bu kişi bakan yardimcisiyken yazmıştı. Bugün o bakan yardımcısı önce görevden alindi şimdi ise hakkinda yolsuzluk soruşturması ve yurtdışı çıkış yasağı konuldu ve belki de mahkumiyet gelecek. Çalip cirpanlara, yanıma yanıma kar kalir diyenlere duyrulur. Ne oldum demeyeceksen ne olacağım diyeceksin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Mahkumiyet gelmez merak etmeyin. Yakında daha iyi bir makama ödüllendirilir. Akp döneminde hiç bir bürokratın cezalandırıldığını duydunuzmu. Aksine terfi ettirilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Berna (2 yıl önce)
    Vah zavallı kadın. Demek ki onun milletvekili ablası yokmuş. Olsaydı kim cesaret edebilirdi? Karşısında oturan rektör hanıma bakın. Ona hiç birşey oluyor mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    iki katlı tarihi binayı hikayeden belgeyle yerle bir ettiler ya...müteahhidin arabası çok iyidi 6 milyondan fazlası vardı..takdir ettim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bu iktidar yolsuzluk yapan hiç bir bürokratını cezalandırmamıştır. Kendi bakanlığını dolandıran bakana hiç bir şey olmadı mesela.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ibrahim (2 yıl önce)
    Sultansuyu Tigemde bunların yalakaları var şimdi onlar kara kara düşünsünler sıra onlarada gelecek
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Sıra Genel müd Sait Kocabey genel müd yard Ertuğrul Anbar Aliıosman Kıyat daire başkanı Ayfer Hanım bunlar Ayşin Işık gecenin ekibi
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bürokraside ne yaparsak yapalım bize dokunulmaz anlayışı üzülerek söylüyorum bazı amir ve memurlarda hakim olmuş, kim yanlış yapar kanunları çiğnerse gereği derhal yapilmalidir.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hakim olması için Hukuk fakültesini bitirmesi gerekiyor. Sen, istersen hakim yerine "Davranış Halini Almış" diyebilirsin.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Zaho Ağa isimli kullanıcı yorumuna
    Lütfen bir Türkçe sözlüğe bakarmısınız hakim olmak bir Türkçe deyimdir , egemen olmak,etkili olmak, hükmetmek anlamlarına gelir.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Atasozu vardir bicagi ceken kilifini hazirlamistir birsey cikmaz cezada almazlar
    %43
    %57
    Yanıtla
  • o atasözü minareyi çalan kılıfını hazırlar olmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zaho Ağa (2 yıl önce)maho isimli kullanıcı yorumuna
    Maho Ağa doğru söylersin. Gerçekler çarpıtılmamalı.
    %100
    %0
    Yanıtla