SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dayanışma İle Daha Güçlü Olacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serdar Böke, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İlimizdeki Asrın felaketi olarak kabul ettiğimiz 6 Şubat Depremi ile yaşanılan olumsuz şartlar ve süreçler Muhasebe Mesleğini de etkiledi fakat şu gerçeği değiştirmedi ; Ekonomimizin önemli bir paydaşıyız, iş dünyamızın güven duyulan danışmanıyız. " dedi.

Böke'nun açıklaması şöyle:

"Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır.

Mali Müşavirler 6.Şubat Depremlerinde mağdur olmalarına rağmen yarınlara kendilerini ve işletmeleri hazırlamaya devam ederken, başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışını sağladılar.

Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da Mali Müşavirlerin hizmetlerinden yararlanmaktadırlar.

Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.

Muhasebe Mesleği; Sayılarla büyük işler başarmak , Alın Terini Korumak, İnsanlara Umut Olmak, Ekonomiye Nefes Aldırmak, Topluma Değer Katmaktır. Muhasebe Toplumsal Sorumluluktur.

İlimizdeki Asrın felaketi olarak kabul ettiğimiz 6 Şubat Depremi ile yaşanılan olumsuz şartlar ve süreçler Muhasebe Mesleğini de etkiledi fakat şu gerçeği değiştirmedi ; Ekonomimizin önemli bir paydaşıyız, iş dünyamızın güven duyulan danışmanıyız. Tüm olumsuzluklara rağmen, acılarımıza rağmen el eleyiz yürek yüreğeyiz. Yaralarımızı birlikte saracağız ve Dayanışma ile daha güçlü olacağız. Ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.

Üreten, çalışan, mesleklerini büyük sorumluluk ve özveriyle yerine getiren bilgisi ve hizmetleriyle geleceğin muhasebesini yapan mali müşavirlerimizin ve Muhasebe Mesleğine emek vererek değer katan herkesin 1-7 Mart Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz meslektaşlarımız için sağlıklı, huzurlu günler diliyorum."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız