SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dede Mesleği Marangozluk- Kerestecilikte 3 Kuşak

Dede Mesleği Marangozluk- Kerestecilikte 3 Kuşak
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde yaşayan kereste- marangoz ustası Kamuran Cömert, babasından devraldığı mesleğini oğlu ile sürdürüyor.

Akçadağ Başpınar Mahallesi’nde babasına ait kereste- marangoz atölyesinde 10 yaşlarında çırak olarak çalışmaya başlayan 56 yaşındaki Kamuran Cömert, babasından devraldığı mesleği 46 yıldır sürdürüyor. Birçok marangoz atölyesinin gelişen teknolojiyle birlikte kapısına kilit vurduğu ilçede mesleğin son temsilcilerinde olan Kamuran Cömert, oğlu ile birlikte baba mesleğini devam ettirmek için mücadele veriyor.

Aile olarak üç kuşaktır kerestecilik- marangoz mesleğini sürdürdüklerini Kaydeden Kamuran Cömert, meslekte çırak yetişmediğini ifade ederek, "Babamın yanında 10 yaşında çalışmaya başladım babam öldükten sonrada mesleği devam ettirdim. İlçemizde beş atölye vardı ikiye düştü kimi vefat etti kimi kapattı. Önceki yıllarda her atölyede beş çıkarak çalışırdı şimdi tek çırak bulamıyoruz. Kimse gelmiyor” dedi

Baba ve dede mesleğine küçük yaşlarda başladığını belirten Emre Cömert ise "12-13 yaşlarında mesleğe başladım. O yıllarda beş tane marangoz atölyesi faaliyet gösteriyordu. Şu an halihazırda iki atölye kaldı. Dede de kalma mesleği babamla birlikte devam ettiriyoruz. Dedemden babama babamdan bana şu an üçüncü kuşak olarak ben devam ediyorum. İşlerimizde düşük gittiği için ikinci bir işyeri olarak plastik doğrama işlerine başladık. Devir değişti artık çırakta bulamıyoruz. Mesleği ne kadar devam ettiririz onu da zaman gösterecek hayırlısı” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız