İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer'in istifa ettiği öğrenildi.
Yaklaşık 20 gün önce istifasını İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne sunan Sağer'in İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı görevininin yanı sıra 4 aylığına fakülte dekanlığı görevini de üstleneceği kaydedildi.
İnönü Üniversitesi'ndeki görevinden istifa etmesinin nedeni sorduğumuz Prof. Dr. Turan Sağer ise yorum yapmaktan kaçınırken "İstanbul, Türkiye'nin kültür -sanat anlamında başkenti konumunda. Sanatsal faaliyetler açısından olanaklar daha fazla. Bu nedenle İstanbul'daki bir üniversitede akademik çalışmalarımla ülkeme daha fazla katkı sağlayacağımı düşünüyorum" demekle yetindi.
Sağer'in bugün İnönü Üniversitesi ile ilişiğini keseceği ve Pazartesi günü de Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki yeni görevine başlayacağı öğrenildi.
4 yıldır dekanlık görevini yürütüyordu
2010 yılında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı görevine atanan ve 3 yıl bu görevi yürüten Prof. Dr. Turan Sağer, 2013 yılında bu göreve ikinci kez atandı. Prof. Dr. Turan Sağer, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı görevini yürütürken, kültürel ve sanatsal anlamda birçok önemli projeye imza attı.
Sağer, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in, Türk Halk Müziği'nde önemli bir yeri olan Arguvan Türküleri'nin yayılması ve korunması amacıyla başlattığı 'Arguvan Türkü Günleri' kapasamında gerekleştirilen konserleri ve sempozyumu yönetti.
Prof. Dr. Turan Sağer, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde ilk kez Fahri Kayhan Orkestrasını kurdu ve yönetti. Malatya Eski Valisi Ulvi Saran'ın başlattığı Uluslararası Malatya Film Festivali'nin Yürütme Kurulu üyeliğinde de görev alan Prof. Dr. Turan Sağer, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Devlet Konservatuarı 'nın birlikte yaptığı 2 adet 'Malatya Türküleri' albümünün proje yönetmenliğini yaptı ve 'Toplumsal Müzik Beğenisi' araştırması projesini yönetti.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, bu görevinde iken son kez 5 ülkeden 22 sanatçının katıldığı 'Türk Bilgeleri Yolu Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı.
Prof. Dr. Turan Sağer’in 3’ü Prof. Dr. Server Acim ve Aytekin Albuz ile birlikte olmak üzere 5 yayınlanmış kitabı bulunuyor. Temel Müzik Teorisi, Course de Contrpoint Kontrpuan, Eğitim Müziği Besteleme Teknikleri, Temel kadans Eğitimi, Temel Armoni Bilgileri adlı kitaplar, müzik camiasında, müzik eğitiminin temel kaynakları olarak kullanıldı.
HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi
ARŞİV FOTO: Birçok enstrüman çalabilen Prof.Dr. Turan Sağer