SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demiryolu Altındaki Tüp Geçitler Monte Edildi

Demiryolu Altındaki Tüp Geçitler Monte Edildi
A- A+ PAYLAŞ

İl merkezi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) kampüsü karayolunun, Malatya- Elazığ demiryolundan geçişi sağlayan tek şeritli eski geçidin yerine yapılan çift yönlü tüp geçitlerin montajı tamamlandı.

1980'lerde Malatya- Sivas karayolunun yeni güzergahının açılmasından önce Malatya'nın kuzey illeriyle de karayolu bağlantısını sağlayan eski Malatya- Sivas karayolunun, demiryolundan alt geçişi sağlayan ve 1930'lu yıllarda yapılan geçit, halen Malatya il merkezi ile Karakaya Baraj Gölü'nün yanı sıra MTÜ ve birçok kırsal mahalleyle bağlantısını sağlıyor. Yolun geliş- gidiş ikişer şeritli olmasıyla birlikte bu bölgede yaşanan sıkışmayı gidermek üzere, çift tüp geçit planlanmış yapım çalışmalarına başlanmıştı.

8 metre eninde ve 9 metre yüksekliğindeki tüp geçişlerin montajının tamamlanmasının ardından demiryolu trafiğinin devam ettiği, karayolu bağlantısı için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Demiryolunun Hatunsuyu bölgesinde de, demiryolu altına aynı özelliklerde tüp geçit yapılıyor.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

KAPAK FOTO: Çelik çeperli tüp geçitlerin monte edilmesinden sonra demiryolu tren trafiğine açıldı

ALTTAKİ FOTO: Bölgede, tüp geçitlerden önce kullanılan ve yıkılan demiryolu geçidi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • KARTAL (1 yıl önce)
    O yol bitene kadar ara ve dar yolda kaç tane kaza oldu takip ettiniz mi levha falan hiç yok. Allahtan şehir merkezine çok yakın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (1 yıl önce)
    Allah akıl versin.. Eski geçit kalsa biraz ilerisinden açsanız da eski geçit de yaya,hayvan, traktör ,iş makinaları kullansa çok mu kötü olurdu en azından tarihi bir dokusu vardı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (1 yıl önce)
    Bu inşaat faaliyetinin ortaya koyduğu en acı gerçek eski demiryolu geçidinin yapımında kullanılan taşların 1930 larda eski malatya mezarlığından getirilen ve tamamı kesme taştan ve şehadelı mezar taşlarından yapılmış olması ne acı gerçek hemde kamyonlar dolusu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Aynı sistemle hemzemin geçit inşa etseler. Tüp geçitten düz bir şekilde tren geçse, tüp geçitin yanları doldurularak arabalar üzerinden geçse kaza riski azalır.
    %50
    %50
    Yanıtla