SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Demiryolu Altındaki Tüp Geçitler Tamamlandı

Demiryolu Altındaki Tüp Geçitler Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya-Hasırcılar yolu üzerinde bulunan, Turgut Özal Üniversitesi ve Feribot İskelesine giden güzergâhta darlığı sebebi ile ilçedeki trafik akışında büyük sorun oluşturan alt geçidi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun gayretleri ile çözüme kavuşturuldu.

Battalgazi Belediyesi mühendisleri tarafından projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun onayı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapımına başlanılan, Çelik Plakalı Koruge Borudan oluşan 8 metre eninde ve 9 metre yüksekliğindeki Tüp Geçit çalışmaları tamamlandı. Yapımı tamamlanan Tüp Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmalarının ardından araç trafiğine açıldı.

Güvenli bir şekilde yolculuklarını gerçekleştiren araç sürücüleri, girişimleriyle projenin hayata geçirilmesini sağlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e özel olarak teşekkürlerini ilettiler.

Battalgazi’deki trafik akışının daha sağlıklı bir şekilde sağlandığını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, şunları söyledi:

“Battalgazi’mizde demiryolunun çok eskiden geçmiş olması nedeniyle taştan yapılan alt geçitlerimiz vardı. Bu alt geçitlerin dar olması nedeniyle araçlarımız buradan zor geçiyordu ve trafik kazaları meydana geliyordu. Göreve geldikten sonra buralarla ilgili zaman kaybetmeden çalışmamızı başlattık. Çalışmalarımızın sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından startı verilen Tüp Geçit çalışmaları belirli bir zaman aralığında tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediyemizin asfalt çalışmasını tamamlanması ile Tüp Geçitlerimiz araç trafiğine açıldı ve trafik akışı daha sağlıklı bir şekilde sağlanıyor. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Battalgazi’mize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Bülten

ARŞİV FOTO: Güzergahtaki eski alt geçit

FOTO: Güzergahtaki yeni tüp alt geçitler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Hatunsuyu ve Battalgazi de görev yaptım her iki yerdeki geçitler bölgeye ve ilimize hayırlı olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirza (1 yıl önce)
    Çok güzel olmuş düşünüp memlekete kazandıran helal olsun... Açılışı ne zaman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cenk (1 yıl önce)
    Ya Allah aşkına bu proje baştan sona Selahattin Gürkan başkanın gayretleriyle DDY tarafından yatırım programına alınmış ayrıca dolgularından yol genişletmesinden asfaltına ve trafik işaretlemelerine kadar Büyükşehir Belediyesince yapılmıştır. Bu haber ile emeğe büyük saygısızlık yapılmıştır. Ayrıca zaten bu yol Büyükşehir Belediyesi yol ağındadır. Şimdi söyleyin Battalgazi Belediyesi bu işin neresindedir. Yapım sırasında bir çivisi bile yoktur
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Selahattin gürkan Ahmet Çakırın projelerini ben yaptım diyerek açtığı gibi Osman Güder de Selahattin Gürkanın projelerini ben yaptım diyerek açıyor gayet normal bir durum :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat AKDAĞ (1 yıl önce)
    Yeri geldi eleştirdik belediyeyi ama bu hizmetleri çok güzel olmuş emeği geçenlere çok teşekkür ederiz...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Seyfettin (1 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Durmak yok hizmetlere devam!
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Ufuk Doğan (1 yıl önce)
    Emeği geçen tüm kamu kurum personeline, finansmanı sağlayan devlet demiryollarına bir Malatyalı olarak teşekkürü bir borç bilirim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    çok güzel bir eser olmuş emeği geçenlere TEŞEKKÜR ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KONUŞAN ADAM (1 yıl önce)
    Heşey çok güzel olmuş elinize sağlık ; ama neden HIZLI TREN İÇİN de bir yol bırakmadınız , bunu defalarca burda yazdım dinleyenmi yok hesaba alanmı yok??????
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Kardeş hızlı trenin oradan geçeceğini nereden biliyorsun.Hızlı tren mevcut hat üzerinden gitmiyor.Ayrı bir hat yapılıyor ve farklı bir güzergahtan gidiyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Merhaba;Nereden geçerse geçsin mutlaka bir üst geçitten geçmesi lazım er yada geç beraber yapılsaydı en azından ileriye dönük bir proje olurdu.. Ayrıca yapılan bu tüp geçit sadece günü kurtarmak için, kullanımlı olmadığından dünyada terk edilerek beton sisteme dönülmüştür..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hızlı trenin malatya sınırlarına giriş tarihi 2029 olarak ulaştırma bakanlığınca planlanmış (ne zaman gerçekleşir Allah bilir) ayrıca planlanan hat farklı bir güzergahtan geçecek ve bütün alt üst geçitleri demiryoluyla birlikte yapılacak için rahat olsun
    0
    0
    Yanıtla