SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Denetim Seferberliği'ne Vali de Katıldı

0
Güncellendi - 2019-12-02 03:19:03
'Denetim Seferberliği'ne Vali de Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş “Denetim Seferberliği” kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü ve beraberindeki görevliler ile gıda denetiminde bulundu.

İlimizde faaliyet gösteren çeşitli işletmelerin denetimine katılan Vali Baruş, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerinin yapmış olduğu denetim ve incelemeleri yerinde gördü. İşletmelerin gıda güvenliği, saklama koşulları, sertifikaları, depoları vs. dikkatle incelendi.

Denetimlerle ilgili olarak şu bilgi verildi:

"2010 yılında yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 2010 yılının Aralık ayında uygulamaya girmesi ile birlikte gıda hizmetlerinde, tüm kontrol ve denetim görevi Tarım ve Orman Bakanlığına verilmiştir. Bu kanuna bağlı çıkartılan yönetmelikler gereği, halk sağlığını koruyarak halkın yeterli ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek ve kamu adına, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü "Tarladan sofraya kadar olan gıda zincirini” tamamen kontrol altına almak ve denetimini sağlamaktadır.

İlimizde Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kayıtlı aktif olarak faaliyet gösteren 5957 Gıda ve Yem işletmesi bulunmaktadır. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizde görevli toplam 68 Resmi Kontrol Görevlisi ile 7 gün 24 saat esasına göre denetimleri sürdürmektedir. 2019 yılının 11 aylık döneminde toplam 9972 denetim yapılmış olup bu denetimlerin sonucunda tespit edilen olumsuzluklar neticesinde 126 adet İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır.

25-30 Kasım 2019 tarihleri arasında tüm ülke genelinde “Denetim Seferberliği” başlatılmıştır. Tüm yurtta bu tarihler arasında yetkilendirilmiş resmi kontrol görevlilerince aynı gün aynı sektörlerde denetimler yapılmakta olup bu süre zarfında ilimizde Denetim Seferberliği kapsamında 478 denetim yapılmıştır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Cercis (5 yıl önce)
    Dünyada sağlık denilince; İnsanların hasta olmaması için tedbir alınır ve bu da sağlık giderlerinden daha ucuza mal olur. Lakin Ülkemizde ise, İnsanlar hasta olduğunda çözüm aranır. Yıllardır lokantalarda,şarküteri reyonlarında,baharat,bakliyat kısaca ülkemde gıda denetimi kocaman bir ( 0 ), Mahallemdeki bakkal 27 yıldır bu işi yapıyorum ve 1 sağlıkçı 1 zabıta görmedim diyor. Ben şahsen 1 lokantada yemek yerken hiç denetime rastlamadım. Ramazan aylarında tamamen göstermelik 1-2 esnaf ziyareti ve kameralar yetiyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demiş atalarımız, Maalesef ülkede çıkan her yasa kağıt üzerinde kalıyor. Yediği kötü peynirden burusella olmuş ise bir insan,bunun tedavisi için harcanan milli servet ve o kişinin sağlığının vebali var gerisini sen düşün.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    1-) Kayıtlı iş yeri sayısı 5957 1 yıl içinde yapılan topla denetim sayısı 9972 ise denetim sayısını işletme sayısına bölünce 1 işletmeyi yılda 1,6 kez denetlemişler. Yani bir işletmeyi yılda 2 kez bile denetlememişler. Bunlar kendi verdikleri bilgiler, biz uydurmuyoruz. Biz yine de birişletmeyi yılda 2 kez denetlemişler kabul edelim, yani 6 ayda 1 kez denetim yapılmış. 2-) 68 personel ile 7 gün 24 saat denetim yapıyoruz demişler. İşletme sayısını yani 5957 / 68 =87,6 yani kişi başı yuvarlak hesap 88 denetim yapar. Yani yılın 88 günü çalışmış kalan günleri dairede oturmuş bu adamlar. 3-)Yılın belli günlerinde denetim yapılırsa esnaf o günlerde işyerini temiz tutar , denetimi atlattıktan sonra dilediği gibi davranır. 4-) Denetim habersiz ve zamansız olmalı ki , denetim olsun. Ayrıca hiç bir işletmeye denetim yapılırken denk gelmedim, ortaklıkta bir tane zabıta yok. 5-) Halkın sağlığı sizlere emanet , Gıda teröründen binlerce kişi ölüyor, Kanser çok fazla yayıldı , nedeni marketlerden aldığımız gıdalar. 6-) Denetimlerin çok sık olması lazım, ayrıca denetçiler de yeteri kadar bilgili mi onuda irdelemek lazım. 7-) Şahsi fikrim denetimler oldukça yetersiz, yıl sonunu kapatmak için formalite yerini bulsun diye denetim yapıyorlar hepsi bu kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhtar (5 yıl önce)
    Kaldırım işgali yalnış...Kamu bankası olan Merkezde yani şimdiki Sağlık İl Müdürlüğünün yanındaki ziraat bankası tam 7 metre kaldırım işgal etmiş....
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (5 yıl önce)
    Sayın valimizi tebrik ediyorum gece gündüz demeden malatyamiz için birşeyler yapmaya çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya li (5 yıl önce)
    Kaldırımları adamlar gözümüzün önünde duwar örüp dükkana katıyor bunu kimse fark etmiyor.eskiden derdim tertemiz memleketim şimdi çöp yığını.agaclar susuzluktan kururmu ya el insaf.zabitayi bilmem ama işini tam yapmayan birileri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arhan (5 yıl önce)
    Belediye baskani zabitanin maasini düşürdü arabalarini aldi o yuzden zabita calismiyor.tek calisan yol asfalt onlarda yakinda patlar .bekleyin görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • çalışmaları için fahiş ücretler almaları mı gerekiyor? bunun adı isyandır. yeniçeri gibi isyan etmişlerdir o halde. tabiri caizse boyunları vurulur (işten çıkartılır)
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (5 yıl önce)
    23 yıllık çarşi esnafıyım. Bu kadar başıbosluk görmedim. Malatyada Zabıta yok. Denetim sıfır. Allahdan korkun, sebze pazarına bir bakın hanimlarimizi, kizlarimizi biz giremiyoruz erkek halimizlen. Akpınar Çarşamba pazarına döndü. Ana Caddelerdeki kaldırım işgalleri ise zıvanadan çıktı.Zabıtaların ciddiyetsizliği, giyim kuşam ve üsluplarındaki özensizlik ise utanç verici boyutlarda. Zabita uyuyor veya Baskanınin.altını oyuyor benden söylemesim
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (5 yıl önce)
    Malatya da zabıta gören var mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Vay be sonunda Malatya olarak Hem vali hemde emniyet müdürü açısından yüzümüz güldü diyebilirim ayrıca zabıta ekipleri ise hiç çalışmıyor net kaldırımlar işgal edilmiş vaziyette
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Sayın valim teşekkürler.... Halkın ekmeğiyle oynayanlara göz açtırmayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • zavallı (5 yıl önce)
    mümkünse evinizde yiyiniz ve içiniz!
    0
    0
    Yanıtla