SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deniz Balıklarına Rağbet Arttı

Deniz Balıklarına Rağbet Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Balık Pazarı’nda kilogramı 80 TL’den satışa sunulan istavrit yoğun ilgi görürken, balıkçı esnafı ise satışlardan memnun olduklarını belirtiyor.

Malatya Balık pazarında hamsi 60, istavrit 80, alabalık ise 75 liradan satışa sunuluyor. Pazarda kilogramı 80 TL’den satışa sunulan istavrit yoğun ilgi görürken, balıkçı esnafı ise satışlardan memnun olduklarını belirtiyor. Bereketli bir sezon geçirdiklerini kaydeden balıkçı esnafı Murat Acet, "Balık sezonu palamutla başladı. Beklediğimizden fazla sürerek iki buçuk ay kadar devam etti. Palamut bitti ardından çinekop ve istavrit başladı. Şu sıralar denizlerde fırtına var balık fiyatları bazen düşüyor bazen artıyor bu geçiş süreci. Fiyatlar şu an normal daha da düşebilir geçiş süreci sıkıntılı oluyor. Vatandaşın talebi iyi Malatyalı balığı seviyor. Bizde günlük satabileceğimiz kadar getiriyoruz. Balıklarımız taze" dedi.

Fiyatlarının geçen yıla kıyasla daha uygun olduğunu aktaran Acet, “Çinekop ve istavrit yeni çıkmaya başladı. Müşterilerimiz en çok istediği balık türü de çinekop ve istavrit. Sezon iyi geçiyor. Talepler de şu an iyi. Müşteriler fiyatları da uygun buluyorlar. Balık fiyatları geçen yıla göre daha uygun. İstavrit 80 TL, çinekop ve palamut 90, hamsi 70 TL’den satışa sunuluyor. Balığın ucuz olması hem bizim için hem vatandaş için daha iyi" ifadelerini kullandı. 

Bir başka balıkçı esnafı Ferhat Buluş ise fiyatların ve taleplerin normal olduğunu belirterek, ”Şu anda balık fiyatları ve talepler normal seyrediyor. En çok hamsi, istavrit, uskumru ve çinekop, palamut satıyoruz. Hamsinin kilosu 60- 70, istavrit 80, uskumru 65, alabalık 75 TL bandında satıyoruz. Balıklarda çoğalma olduğu zaman fiyatlarda da düşüş oluyor ancak balık az olursa fiyat yükseliyor” diye konuştu

Müşterilerden Mehmet Aslan da deniz balığını sevdikleri için sürekli istavrit almayı tercih ettiklerini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vahit (1 yıl önce)
    Geçenlerde haberlerde "karadeniz hamsisi çıktı, hamsi fiyatları 25 Tl' ye düştü vatandaş ucuz hamsi yemekten memnun" diye haber çıktı. Canım hamsi çekti madem fiyatlar iyi yarın gidip alayım diye düşündüm ve gerçekten gittim ve ne gördüm ? Tezgahtaki fiyat 75 Tl. Boy olarak da küçücük hamsiler. El insaf. orda 25 Tl değil 30 Tl olsun Malatya'da da 2 katı olsun 60 Tl olsun. 75 Tl nedir arkadaş üstelik buraya gelen kadar da bayatlıyor. Evet hayat pahalı, evet nakliyat pahalı, evet elektrik, su, doğalgaz pahalı ama vicdan bu kadar pahalı olmamalı. mazot fiyatları git gide düşüyor aam fiyatar yükseliyor. AVM de araç yıkama 75 Tl den 80 Tl ye yükseltildi ve şimdi de 100 Tl olmuş . İnsaf arkadaşım insaf. son 2 ayda neye zam geldi de bir araç yıkama 5 tl değil,10 tl değil, 20 tl birden yükseldi.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Metroya 3-4 kez palamut geldi , alamadım, alamadım, en sonunda sabah 9 da gittim 12:30 az kadar bekledim de öyle aldım, şimdi düşünüyorum da 8.000-10.000 palamut yarım saatte nasıl biter? Metroda 30-40 TL olan 900-1.000 Gr palamutları balıkçılar gelip kasa kasa alıp 80-100 TL ye Halde vatandaşa iteliyorlar. Metro market kardeşim 3 -4 den fazla veremiyoruz niye diyemiyor? Allah korkusu yok kimsede. Herkes tuttuğunu seviyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Balık pahalı.kimse kusura bakmasın.tavuk 30-35 lira,et 110-130 lira arasında.balık kıyaslayınca pahalı geliyor.birde 1 kilo istavrit aldım,temizlendi kaldımı sana 750 gram..
    %79
    %21
    Yanıtla