SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deprem Bölgesinde Esnafın Tüm Vergi ve Sigorta Prim Borçları Silinmeli"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Depremden direkt olumsuz etkilenerek iş yapamayan tüm esnafların sorgusuz ve sualsiz bir şekilde 6 Şubat tarihi itibariyle en az 2 yıl süreyle tüm vergi ve sigorta prim borçları silinmelidir.” dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Yeşilyurt  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Taşdemir, Yeşilyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Taner Kılınç  ve Oda Başkanları ile birlikte Çırmıhtı ve Gündüzbey’de faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

-“Yeni Malatya’ya değerler katacak projeleri gerçekleştirmeliyiz”
Tek tek işyeri veya konteynerlerde bulunan esnafları ziyaret ederek sohbet ederek, sorun ve talepler için istişarelerde bulunan Başkan Şevket Keskin, “Yerel seçim süreci tamamlandı. Belediye başkanlarımız ve kamu kurumlarımız ile karşılıklı dayanışmayla, depremde çökmüş olan Malatya’da hayatı kolaylaştıracak çözümler üreterek, Yeni Malatya’ya değerler katacak projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

-“Deprem bölgesindeki esnafın 2 yıl vergi ve sigorta primleri silinmeli”
6 Şubat depremlerinin en mağdur kesiminin esnaf camiası olduğunu belirten Keskin, “Depremlerin en mağdur kesimi esnaf olmuştur. Çünkü esnaf evini, işyerini ve yılların birikimi olan tüm sermayesini kaybetmiştir. 6 Şubat’tan itibaren vergi ve sigorta primleri sürekli öteleniyor. Bu çok yanlış. Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki işyeri ve evi yıkılan, depremden direkt olumsuz etkilenerek iş yapamayan tüm esnafların sorgusuz ve sualsiz bir şekilde 6 Şubat tarihi itibariyle en az 2 yıl süreyle tüm vergi ve sigorta prim borçları silinmelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin tüm bakanları depremleri “Asrın felaketi” olarak nitelendirmiştir. Asrın felaketinin faturası küçük esnafa fatura edilmemeli. Malatya’da yaklaşık 3 bin esnaf konteyner verilmiştir ve bir çoğu iş yapamıyor, halen sırada yaklaşık 5 bin esnaf konteyner bekliyor. 16 aydır konteyner verilmemiş olan esnafın vergi ve sigorta primleri saat işler gibi deftere işliyor. Peki bu adil mi? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda destek ve müjde bekliyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Keskin, “Esnaf ve Sanatkar Odalarına deprem bölgesindeki esnafın yıllık aidat borcu konusunda hükümetimiz tarafından yüzde 24 oranında gecikme zammı uygulaması getirilmiştir. Esnaf kuruluşları olarak gecikme zammına karşıyız, ancak sisteme otomatik olarak yüklendiği için engel olamıyoruz. Bu konuda deprem bölgesinde esnafların iş ve işlemler içini gecikme zammı alınmamalı.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • hüseyin (2 hafta önce)
    Malatyadaki deprem sanki sadece esnafı vurmuş,yatıyorlar kalkıyorlar,mağduruz,Allah aşkına 18 aydır,halkın iliğini kemiğini sömürdünüz,1e 3,3e 5 5 e 10 fiyat çektiniz halen ağlıyorsunuz biraz eallah korkunuz olsun,ahilik müessesi ortadan kalkmış,paranın kölesi olmuşlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (2 hafta önce)
    çözüm sunun odalar çözüm esnafın konteyner ihtiyacı var ama torpilimiz yok.torpilimiz Allah.bakalım ne olacak.büyük ihtimal terkedecez memleketi
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk-İzmir (2 hafta önce)
    Üzülerek yazıyorum.Gerçekten ne yazık ki Malatya da ticaret soyguna dönmüş.Çok basit bir örnek.Kullandığım pc'nin tuş takımı değişecek.Aynı markaya ait tuş takımı ve ürün de aynı Emekisz de bir bilgisayar firması 1.500 TL , Fuzuli de aynı markaya 1.100 TL, Dört yolda ise yine aynı markaya 750 TL fiyat verdiler.İzmir de yakın bir arkadaşımdan aynı modele 450 TL fiyat verdi. Deprem hasarının acısını insanlardan çıkaran esnafları kınıyorum. Kim ne tutturursa. Fuzulinin köşesin de bir market-manavı defalarca uyardım.Meyve sebzeini üzerine fiyat etiketi koymuyor diye.Hiç umrunda değil. Çünkü denetim çok kötü Malatya da. Fahri Kayahan da aynı marka tişört 200 TL iken Çarşı da aynı firmadan gelen tişört 100 TL. Zaten çarşı da şu an konteyner de faaliyet gösteren esnafların çoğu depremi fırsat bilip Malatya dışından gelmişler.Fiş istiyorsun yazar kasası dahi yok.Ne yazık Yemen de ki pazar yerine dönmüş Malatya çarşısı.AVM ler de ise fiyatlar inanılma uçuk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nasıl ya (2 hafta önce)
    Nasıl yahu. Esasında işini yapmaya devam eden esnafın borcu neden silinsin ki. Dükkanı yıkılmıştır başka geliri kalmamıştır durum tespit edilir o zaman olur. Kaldı ki Malatya'da esnafın yüzde 95 ı hiç olmadığı kadar kazanç elde ediyor. Başka illerde 85-90 TL'ye aldığımız ürünü Malatya'da 250 TL'den aşağı alamıyoruz. Arabamdaki çiziği boyatayım dedim sadece çiziğin olduğu yeri 5.000 tl dediler. Niğde de o çizik kısım, kaput ve bagaj kapağını 5.000 TL'ye boyattım. Malatya'da minimum 45-50 bin tl istedilerdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Sana başkanı haber yapmakta geciktiniz. Ya iki günde bir lütfen haber yapın. Başkana yakışır,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)
    Ufak tefek vergilerle ne uğraşsınlar, cehape nin tabiriyle "beşli çetelerin" vergi borçları silinsin yeter.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)
    Niye, devlet para kazanmasın mı?(sulama Birliği nin % 400 zamına aynen böyle bir yorum var da.)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • murat (2 hafta önce)
    niye başkan herşeye yüzde 300 değilde yüzde 500 zam yapmadıkları için mi ? Allah kimseyi malatya esnafına işini düşürmesin. Bu kadar fırsatçılık olmaz. Türkiyede bile esnaf kar algısının değiştirdiler. Kafadan zamlar yapıyorlar. Dışarda bir ilde çok daha ucuza fiyat alıyoruz.Birde şu konteynerlerde ne o babalarının çifliği gibi yayılmışlar, kaldırımlara masalar atmışlar.Ayıp ayıp.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (2 hafta önce)
    Yok ya esnaf basacagi kadar basıyor kazığı birde silmeden bahsediyor başkan efendi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hacı (2 hafta önce)
    Ne borç silinmesi depremi fırsat bilerek 3 liralık bir ürüne 13 lira fiyat isteyen esnafa ek vergi konulsun. Deprem esnafın ahlakınıda bozmuş hepsi vurkaç ne tutturursam hesabı yapıyor. Kontenyer işyerlerinin kirası yok elektrik su parası yok fiş fatura da yok Bunlar yetmiyormuş gibi bir de her şeyi aldıklarının 3 katına satıyorlar. Ayıptır. Esnaf kelimesinin karşılığı bu değilidir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 hafta önce)
    aidat borçları silinmesi sizin insiyatifinizde.borç silmeye oradan başlayın.
    %100
    %0
    Yanıtla