SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik 3 Bin 176 Konut Dedi, Ankara'da 2 Bin 796 Konutun Kur'ası Çekildi!

Valilik 3 Bin 176 Konut Dedi, Ankara'da 2 Bin 796 Konutun Kur'ası Çekildi!
A- A+ PAYLAŞ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yapımı tamamlanan 24 bin 812 afet konutunun teslimi için kura töreni gerçekleştirildi.

6 Şubat 2023'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'le birlikte 11 ilde yapımı tamamlanan 24 bin 812 konutun hak sahibi, AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"yle teslim edildi. Gerçekleştirilen kura çekimiyle bugüne kadar teslim edilen 76 bin 442 konutla birlikte toplam 101 bin 254 afet konutu hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Törende açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bu yıl içerisinde 3 kura çekimi daha olacağını belirterek, “Bu aziz millet asrın felaketini, asrın dayanışmasına, birlikteliğine taşıdı ve tek yürek olmayı başardı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere konutların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ekim, Kasım ve Aralık ayında 3 ayrı kura töreni daha yaparak, İnşallah yıl sonunda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın topluma sözü olan 200 bin konutun kurasını çekip anahtar teslimini hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Bugün gerçekleştirilen kuraya ilk defa orta hasardan hak sahibi olan vatandaşların da katılacak. Hatay'da 7 bin 519, Adıyaman'da 6 bin 541, Malatya'da 2 bin 796, Diyarbakır 1368, Şanlıurfa 1180, Gaziantep 643, Osmaniye'de 507, Kilis'te 426, Elazığ'da 412 ve Adana'da 240 konutun kurasını çekeceğiz” dedi.

2025 yılı sonuna kadar tüm depremzedeleri evleri ile buluşturmayı hedeflediklerinin aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, "Üzüntüleri devam edecek, kaybettiklerimiz var onları unutma şansımız yok ama bugün o yeni konutlarına yerleşmiş olmalarının sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Tabii hedefimiz burada da 450 bin rakamına ulaşmak zaten bugüne kadar, 311 bin bağımsız bölümün ağırlıklı olarak konut olmak üzere ihalesini gerçekleştirdik. Kalan konutların da büyük bir kısmının artık projeleri tamamlanmış, ihale süreçleri başlamış ve yılsonu itibariyle burada yapılacak ihalelerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız. 2025 yılsonu itibariyle tüm depremzede vatandaşları evlerine yerleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

AFAD Başkanı Okay Memiş ise kura töreni öncesi yaptığı konuşmada, “6 Şubatta aynı gün meydana gelen depremler ile çok büyük bir afet yaşadık. 11 ilimizde oluşturulan 415 konteynır kentte 220 bin konteynırda 700 bin afetzedemizi misafir etmeye devam ediyoruz. Bugün yapılacak kura töreniyle beraber konteynırlardan kalıcı konutlara geçeceğiz. Kura çekeceğimiz konutlardan 4 bin 488'inin kırsal alanda diğerleri ise şehir merkezlerinde bulunuyor. Yılsonuna kadar inşallah her ay bizim için büyük bir mutluluk olan vatandaşlarımıza kalıcı konut kuralarını da çekmeye devam edeceğiz. Depremin açtığı yaraları hep birlikte saracağız, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracak, yeniden inşa edeceğiz. Bu sürecin yönetilmesine liderlik eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm afetin iyileştirme ve müdahale konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim, şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur yaptığı açıklamada, "TOKİ olarak bugüne kadar depremin etkilediği 11 ilimizde 204 bin konutun yapımını başlattık, 76 bin 442 konutun teslimini yaptık, yılsonuna kadar da toplam 136 bin 850 konut idaremiz eliyle olmak üzere 200 bin konutun da teslimini yapmayı hedefliyoruz. Alt ve üst yapısıyla parklarıyla depremlere karşı güvenli yaşam alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından noter gözetiminde kura törenine geçildi. Kuranın tamamlanmasının yaklaşık 6 saat süreceği belirtildi. Törende Karaloğlu, Bulut, Sungur ve Memiş'in yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve 11 ilin milletvekilleri yer aldı.

VALİLİK '3 BİN 173 KONUT KUR'ASI ÇEKİLECEK' DEMİŞTİ..

Bu arada, İhlas Haber Ajansı'nın Ankara mahreçli toplu kur'a çekimi haberinde Malatya'da 2 bin 796 konutun kurasının çekileceğinin kur'a öncesi İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu tarafından açıklanmasına karşın, Malatya Valiliği bir gün önce yayınladığı basın bülteninde, Malatya'da kur'aya dahil edilecek konus sayısının 3 bin 173 olduğunu duyurmuştu.

Konut sayısındaki farklılığın nereden kaynaklandığı konusunda herhangi bir açıklama olmazken, Malatya Valiliği,  8 ilçede kur'aya dahil edileceği belirtilen konut sayıları şöyle açıklamıştı.

İlanen kamuouyuna duyurulur.

Merkez Kırsal Toplamda Kuraya Dahil Edilecek Konut Sayıları

İlçeler

Konut Sayıları

Akçadağ

691

Arapgir

165

Battalgazi

681

Doğanşehir

998

Kuluncak

161

Yazıhan

85

Yeşilyurt

284

Darende

108

Toplam

3.173

Ankara, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • 44malatya (4 gün önce)
    Vali Bey Aciklama yapti Ilcelerin Dokumani Konut sayisi 3,173 ANKARADA 2,796 KONUT CEKILIS Yapilacakmis Aradaki 380 konutlar Torpili sahislara siyasilere verilecek galiba
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 gün önce)
    Merhaba, çöşnük memursen toki konutlarında oturuyoruz, aylar önce binalarımızın yamaç kısmında inşaat başlamıştı, eski Battalgazi belediye başkanı Osman Güder ve birçok siyasi burda 200 tane kiracılara sosyal konut yapılacak diye açılış yaptılar, ama şimdi reklam panolarında Atlas inşaat süper lüks triplex villa ve lüks 3+1 daire satışlarımız başlamıştır diye reklam panoları asılı, lütfen bu konuya bir açıklık getirilirse seviniriz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ali (4 gün önce)
    380 konut ta yandaşa.o kadarda olsun canımm.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • mustafa (4 gün önce)
    birileri önce konteynırda kalanlara ev vereceğiz diye söylediği iddia edilyor..malatya milletvekillerinden biri.kiraya çıkanlara vermiceklermiş tabi ilk aşamada .ben 15 kira veryorum 7,5 yardım 7.5 üstüne koyuyorum.ki benim gibi yüzlercesi var.bizim günahımız ne...Adil olun adil hak yemeyin ,herkese eşit olun...bu devlet sizin değil bizim halkın .3 bin küsür ev yapılmış 2 bin küsürünü kuraya sokmuşlar.kalanını ne yaptınız el altından dağıtılıyormu acaba?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Atıf Hova (4 gün önce)mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Depremden hemen sonra kiram 1500 den 2500 yapıldı ardından bu sene de 15000 yapıldı, tek maaşım kira yardımı da almıyorum benim gibiler ne yapsın nokta
    %60
    %40
    Yanıtla
  • MALATYALI (4 gün önce)
    Hiç şaşırmadım. Malatya çantada keklik ne de olsa. Allah ına gurban malatyaaaa. HALAYA DEVAM
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (4 gün önce)
    Aradaki farka sebep olan bağımsız bölümler sırtı kalınların tanıdıklarına kurasız mı verildi? Yoksa Valilik olmayan bağımsız bölümleri kuraya mı dahil etti? Cevap hangisiyse sıkıntı var demektir.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 gün önce)
    Önce seçip sonra yalvarmak da ilginç bir fantazi. Malatya insanı aklı başında, ayık, atı iti iyi tanıyan bir şahsiyete sahipti. Ne oldu da bu hale düştü bilen varmı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • mlt4463 (4 gün önce)
    Malatya sahipsizdir. Bu yıl çekilen konut muhtemelen sondur. TOKİ çekilişlerine Orta Hasarlarda dahil olmasına rağmen bir türlü çıkmıyor. Veya birileri kısıtlama ile çekilişe sokmuş gibi görünüyor.. Yazıklar olsun bir türlü şeffaf olunamadı.Afad aynı- Çevre Müd.-aynı Milletvek.aynı.belediyesi aynı,....aynı..kısaca boşu boşuna oy potansiyeli oluşturulmuş...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • kadir (4 gün önce)
    kahraman maraş milletvekili prof Dr. mehmet şahin bir TV kanalında dediki 2025 yılına kadar kahraman maraşta 200. bin deprem konutları teslim edilmiş olacak malatyamızda iki bin veya üçbin teslim edilen konutlarla avunsun sahipsiz şehir dedikler il dedikleri böyle bir şehir demekmiş demekki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (4 gün önce)
    Battalgazi de TOKİ belediye çöp geridönüşüm tesislerinin hemen üstüne yapmaya başladı ve onun karşı hizasında olan, hala askerin var olduğu Akoğuz kışlasının yerine 85 M2 lik bol çöp kokulu evler yapacak ve bakan yardımcısının iddiasına göre işallahmaşallah 2025 yılında bitirecek..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ben Battalgazi TOKİ de yapılmakta olan ev çok az daha hiç başlanmayan var yeri de çöp kokulu diyorum yalanmı söylüyorum herşey ortada birileri beğenmiyor bu nasıl bakış açısı anlamadım, gidin bakın kardeşim Orduzu tepedeki yapılan konutların bir tarafından çöp kokusu diğer tarafında otoyoldan gelen egzoz dumanı sağlık açısından risk yerimiyok koca Malatya da, Çamurlu TOKİ dağ eteğinden doğuya doğru jandarmaya kadar.yapıysaydı bütün evler fenamı olurdu neyse herşeyde ard niyet arayanlar var, bu konuda daha bişey demem, anladım yapılanlar bize az bile..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bülent (5 gün önce)
    TAS KAYIP TAS sahipsiz malatya
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tas yokki kaybola tassız Malatya resmen dalga geçiyorlar her şey Arap saçına dönmüş rezerv yerinde dönüşüm tokiler okul yok hastane fırın yok market yok yok oğlu yokk bekle yapıla nezAman
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hskan (5 gün önce)
    19 ay geçti zafer mh. rezerv alanı ilan edıldı halen ihalesi yapılmadı Hanı 1 yıl içinde herkez evlerınde olacaktı
    %85
    %15
    Yanıtla