Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Hekimhan ilçesinde esnafları ziyaret ederek iş yerlerinde birebir görüştü, sorun ve taleplerini dinledi. Keskin’e, Hekimhan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kaya Günay, Hekimhan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Kılıç ile diğer oda başkanları eşlik etti.
Esnaf ziyaretlerinin ardından Keskin, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek ilçedeki esnafların yaşadığı sorunları değerlendirdi.
Başkan Keskin, esnaf ve sanatkârların karşılaştığı genel sorunlara değinerek, "Esnafımız, artan maliyetler, yüksek vergiler ve ekonomik belirsizliklerle mücadele ediyor. Küçük işletmeler ayakta kalmakta zorlanıyor. Devletin esnafın üzerindeki yükü hafifletmesi, finansmana erişim konusunda daha fazla destek sunması gerekiyor." dedi.
Depremden etkilenen esnafların özel bir destek programına ihtiyacı olduğunu belirten Keskin, "Malatya ve çevre iller, deprem sonrası büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Esnafımız hem ekonomik daralmadan hem de iş kaybından dolayı zor durumda. Bu bölgedeki işletmelere özel teşvikler, uzun vadeli faizsiz krediler ve vergi muafiyetleri sağlanmalı." ifadelerini kullandı.
Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’a teşekkür eden Keskin, "Esnafın sorunlarının çözümü için yerel yönetimlerle işbirliği içindeyiz. Belediyelerin desteği, ilçelerdeki ticaretin canlanması için büyük önem taşıyor. Hekimhan esnafının talep ve beklentilerini birlikte değerlendirdik." diye konuştu.
DOĞANŞEHİR'DE..
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Doğanşehir ilçesinde esnafları ziyaret etti. Çarşısı tamamen yok olan ilçede dükkanlarını kaybeden esnaflarla birebir görüşen Keskin, sorunları dinleyerek çözüm önerilerini değerlendirdi.
Ziyarette Keskin’e, Doğanşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Topal, Doğanşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsrafil Karahan ve diğer esnaf odası başkanları eşlik etti.
Esnaf ziyaretlerinin ardından, Doğanşehir’de faaliyet gösteren oda başkanları ve yönetim kurullarıyla bir istişare toplantısı gerçekleştiren Keskin, taksici esnafıyla da Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ın katılımıyla ayrı bir toplantı yaptı.
"Kalıcı İşyerleri Hızla Yapılmalı"
Doğanşehir esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Keskin, "Deprem bölgesinde ayakta kalmaya çalışan esnafımız için kalıcı işyerlerinin inşası hızlandırılmalıdır. Geçici çözümler yerine, esnafımızı rahatlatacak projelerin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Artık sahada kalıcı çözümlerin uygulandığını görmek istiyoruz" dedi.
Depremden etkilenen esnafların desteklenmesi gerektiğini belirten Keskin, "Bu süreçte esnaflarımız kredi, vergi ve sigorta primleri konusunda desteklenmeli.20023 ve 20024 yılı esnafın vergisi ve prim borçları silinmeli. Depremzede esnafa pozitif ayrımcılık uygulanmalı. Esnaf ayakta kalamazsa, şehir de ayağa kalkamaz" ifadelerini kullandı.
Esnaf ve sanatkarların genel sorunlarına da değinen Keskin, "Ekonomik şartlar ağır. Pandemi ve ardından depremde büyük sıkıntı yaşayan esnafımıza destek şart. Deprem bölgesindeki esnafa özel destek paketleri oluşturulmalı. Çözüm noktasında daha fazla adım atılmalı." dedi.
malatyahaber.com


