SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Çadırını Beton Yapının Üstüne Kurdular

Deprem Çadırını Beton Yapının Üstüne Kurdular
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da yaşlı çift, tek katlı betonarme yapının üstüne kurdukları çadırda yaşamlarını sürdürüyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kent merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Venk Mahallesi'ndeki Mehmet ve Beyaz Karacan çifti, çadırlarını hem deprem hem de sel felaketine karşı farklı bir yere kurdu.

Depremlerde ahırları ağır, evleri ise az hasar alan Karacan çifti, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) verilen çadırı, yakınlarının da yardımıyla iki yıl önce yaptıkları ve sadece dört kolonu bulunan tek katlı yapının üstüne yerleştirdi.

90 yaşındaki Mehmet Karacan, AA muhabirine, hayvancılık yaparak geçimlerini sürdürdüklerini, ahırlarının zarar görmesi üzerine 2 büyükbaş hayvanlarını da sattıklarını, eşiyle baş başa kaldıklarını anlattı.

Çadırlarını güvenli olduğuna inandığı için tek katlı inşaat halindeki yapının üzerine kurduklarını dile getiren Karacan,

"Allah'tan başka kimse bilmez sonumuzun ne olacağını. Ama en azından burası sağlam. Sel gelse yoldan geçip gider, zerre kadar bize zarar vermez. Hem eve yakın, her yere yakın olduğu için böyle karar verdik. Bazıları buradan geçerken fotoğraflar çekiyorlar. Çadırımız dikkat çekiyor. Eşimle birlikte burada yaşıyoruz. Çadırı burada görenler bazen gülüyorlar, bazen fotoğraf çekenler oluyor. Onlara neden çekiyorsunuz diye kızıyorum. Bazıları da ilginç bulduğu için fotoğraf çektiklerini söylüyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a depremzedelere yaptığı yardımlardan ötürü her defasında dua ettiğini belirten Karacan, "Allah ona hayırlı ömürler versin. Türkiye böyle reis görmedi. Adnan Menderes de bir şeyler yaptı, Turgut Özal da yaptı ama bu başka. Allah ona hayırlı ömürler versin." dedi.

- "Çadırı kuracak başka yerimiz zaten yoktu"

72 yaşındaki Beyaz Karacan ise deprem sonrasında çok zorluklar yaşadıklarını çadırı kurduktan sonra rahat bir nefes aldıklarını söyledi.

Günlük yaşamlarını çadırda sürdürdüklerini ifade eden Beyaz Karacan, şunları kaydetti:

"Zamanımız burada geçiyor. Çadırda kalıyoruz eşim bir yerde ben bir yerde yatıyoruz. Çadırı kuracak başka yerimiz zaten yoktu. Mecburen buraya kurduk. Rüzgar gelirse götürür diye düşündük ama etrafına taş dizdik zaten sel gelse götüremez. Bir tosunum ve bir ineğim vardı. Onları da bugün sattık. İneğim ve tosunuma burada çadırda bakabilsem satmazdım.

Çadırdan etrafı seyrederken bizi görenler de oluyor. Çadırı burada görenlerin birisi bize 'akıllı' birisi 'deli' birisi de 'ne yapsınlar demek başka yerleri yoktu oraya kurdular' diyor. Çadırın manzarası da güzel. Malatya'yı izliyoruz ama Malatya hepten gitti oğlum. Ne ev kaldı ne başka bir şey. Canımız sağ olsun. Cumhurbaşkanımız sağ olsun o bize bakar."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • misafir (1 yıl önce)
    Cumhurbaşkanımız sağ olsun o bize bakar.........deprem yıkıp geçti cehalet ebedi bu şehirde kalacak gibi ..bu hale düşüren lere hesap soracağına sağ olsun diyebiliyorlar
    %56
    %44
    Yanıtla