Malatya’da, 24 Ocak depreminde ağır hasar alan ve boşaltılan 4K sitesinde 5 blokta yıkım çalışmaları kontrollü bir şekilde başladı.
24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde bir bölümü ağır, bir bölümü ise orta hasar alan Yeşilyurt İlçesi’ndeki 4K sitesi boşaltılarak, mühürlenmişti.
Hasanbey Caddesi'nde bulunan 4K sitesinde 5 blokun yıkımına karar verilirken, emniyet ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Sitenin bulunduğu bölge araç ve yaya trafiğine tamamen kapatıldı.
Güvenlik önlemlerinin ardından 4K sitesinde 5 bloğun yıkım çalışmaları iş makineleriyle kontrollü bir şekilde başladı. Bu kapsamda A1, A2, A3, A4 ve B2 bloklarında toplam 130 daire yıkılacak.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com