SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Malatya'nın Adeta Belini Kırdı.. İşte Çarşı Merkezi!

Deprem Malatya'nın Adeta Belini Kırdı.. İşte Çarşı Merkezi!
A- A+ PAYLAŞ

Depremin vurduğu Malatya’da ağır hasarlı binalar yıkıldıkça kent merkezi adeta devasa boş bir alana dönüştü. Havadan görüntülenen kent merkezindeki boşluk, binaların yıkılmaya devam etmesi ile her geçen gün daha da artıyor.

6 Şubat depremlerinin ağır hasara yol açtığı Malatya’da yıkılan binaların enkazlarının kaldırılması ile ağır ve acil yıkılacak binalarda tek tek yıkılıyor. Kent merkezindeki binaların yıkılması ile de dev tarlalara dönüşen şehir merkezinin hali ise dron ile görüntülendi.

Emeksiz Kavşağı’ndan Akpınar, Yeni Cami meydanı ve Kışla Caddesine kadar olan bölümde neredeyse sayıları parmakla gösterilecek kadar bina kalırken, ortaya çıkan bu görüntü ise Malatyalıları derinden üzüyor.

Atatürk (Kışla) Caddesi’nden Emeksiz Alt Kavşağı yıkımlar sonrası rahatlıkla gözükürken, ağır hasarlı binaların yıkılmaya devam etmesi boş alanların büyüklüğü de her geçen gün artıyor.

iha

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Erkan (1 yıl önce)
    Özellikle bu sebze hali esnafı umarım ders çıkarmıştır. Malatya'ya her geldiğimde bu sebze hali esnafının çığırtkanlığı, burunlarından kıl aldırmaz, hanutçu davranışarı ile karşılaşırım. Umarım davranışları değişir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (1 yıl önce)
    En güzeli bu şehirden gitmeli.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yıllarca Malatyanın tek merkezli yapıdan kurtulması gerektiği söyleniyordu. Bu şekilde olmasa iyiydi ama insanların hırsları ve bencillikleri bu ve benzeri durumları başımızdan eksik etmez. O nedenle gelin bu depremden ders çıkaralım. Malatya hepimizin. Sadece ben demeyelim. Kısa bir ömür için değmez bu kadar hırs bu kadar bencillik. İnanın o zaman bu topraklar gerçekten parlayan yıldız olacaktır...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • B.D. (1 yıl önce)
    Açılan alanlara Yeşilyurttaki konaklara benzer mimaride iki katlı olacak şekilde bir çarşı inşa edilse ve yollar arnavut kaldırımlarla döşense Malatya önümüzdeki süreçte turist de çeken bir cazibe merkezine dönüşebilir. Lütfen bu felaketi fırsata çevirebilecek adımlar atılsın Malatyamız eskisinden de daha güzel gelecek yarınlara taşınsın.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Neden? (1 yıl önce)
    Neden memleketimiz bu kadar sahipsiz? Neden bu yıkım işleri bu kadar düzensiz? Neden molozlar tam taşınmıyor? Neden yöneticilerimiz bu kadar umursamaz? Neden hep aynı firma bu işleri yapıyor? Neden işler daha yetkin firmalara verilmiyor? Neden bütün kamyonlarda aynı firma logoları?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya depremden gördüğü zarardan sonra da yıkımlardan zarar görüyor.her taraf moloz yığını,yıkıp yerinde düzeltip çekip gidiyorlar.bi malatyayı bi firmaya verirlerse böyle olur.hangi kamyonu görsek malum firmanın adı.bu kadar işi bir tek firmanın yapamayacağını yöneticilerimiz tahmin edememiş olsa gerek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakii (1 yıl önce)
    100 liralık kayısıyı 300 e satan Şire pazarı Sebzeyi meyveyi seçtirmeyen istediğini alamadığın kasap pazarı sebzecileri En kötü ayakkabıyı en yüksek fiyata satan ayakkabıcılar çarşısı Kuyumcular çarşısını kredi kartçı çarşına çevirenler Her felakette kendimizi düzeltmemiz lazım diyen zinadan binadan bahseden Akpınar esnafı kendini düzeltme fırsatına erer inşallah.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • He yav he. he
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Konak merkez olarak bölgedeki mahallelere imar verilsin. Bölgenin zemini sağlam, insanlar evlerini apartmanlarını imarsız arazilere yapmaya başladılar. Burada tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Çarpık bir yapılaşma olacağına yeni bir merkez kurulabilir buraya. Sadece Horata çayının etrafındaki yeşil bölge korunsun yeterli.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bırakın çarşıyı da önce hasarlı evleri yıkın. Öncelik her zaman hanelerindir, iş yerlerinin değil! Evlerinde yaşayacak insanlar olmadıktan sonra çarşı esnafı kime ne satacak? Bu gidişle evlerin yıkılıp yenilerinin yapılması en az 2-3 sene sürecek!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    orta.ağır hasarlı binalara oturma izni çıkar ise, ki selahattin gürkan böyle bir açıklama yapmış idi bu yeni bir imar barışı!!! gibi sonuç getirir diye düşünüyorum malatyalı herşeye hazır olmalı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sayın başkan sakın yıkılan binalarin aynı yerine yenisini yapma.. devamini yıkarak yolları 3x3 ac.. kaldırım ve park alanlarını hesap ederek yolu devam ettir.. kalan yerlere binalar yapılsın.. tüm malatya yi böyle inşaa edin.. bu fırsat daha da ayağınıza gelmez.. olan oldu.. bari şehri çok düzgün inşaa edelim..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Malatya'nın bundan sonra liyakatli yöneticilere ihtiyacı var.. Şehri bir yerde toplamak yerine Beylerderesi öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak iyi olabilir. Bu iki bölgeyi de birbirini bağlayacak raylı bir ulaşım sistemi çok daha güzel olur. İnönü Üniversitesi'nden veya Çöşnük tarafından başlayacak bu raylı sistem ikizceye kadar uzanmalı, bu sistem araç yoluna karışmadan kendi güzergahında gitmeli ve trafiği kitlememeli.. Zaten Merkez gördüğümüz gibi büyük zarar gördü ve binaların birçoğu yıkıldı, yıkılacak. Artık Malatya içinde caddeleri geniş tutup, az katlı mimarilere geçilmesi gerekiyor. Deprem öncesi Malatya'yı bilenler bilir merkez de neredeyse yeşil alan kalmamıştı, bu durumda artık yeşil alanları, parkları bol tutmak gerek. Eğer ileride imkanlar sağlanırsa şehir içi ulaşım da cadde ortasından Tramvay bile düşünebilir, tabi bu deprem öncesi Malatya için uzun yıllar hep yara olarak kaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murad (1 yıl önce)
    Devlet in belediye nin ve şehir bölge planlamacilarin yapamadığını DEPREM YAPTI.herkes hakettiği şekilde yonetilirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    mimarı özelliği olmayan ,metruk binalardı.lakin esnafın ekmek teknesiydi,mal sahipleri içinde bir gelir kapısı,malatyalı içinde bir manevi değeri vardı.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Umarım ayakkabıcılar çarşısı aynı yere yapılır. Malatyalı olup da orada kazık yemeyen bir Allah’in kulu yoktur. Beş on kere de o hileleri gördük. Allah’tan kurumsal firmalar açıldı da uğramaz olduk.Metruk şire pazarı. Polis binası olsa dahi güven vermeyen o karanlık yer. Umarım yıkılan yerlere kocaman bir millet bahçesi yapar Reis. Etrafına da kaliteli dükkanlar yapılır LCW ayarında. Gerisi ikizceye tasınsın. Artık yeni yerlesim orası olacak ya. Malatya esnafı her şeyin en iyisini hak ediyor. İkizce en iyi yer.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • İkizce bence de mantıklı. Köhnemiş yerleri bize tarih diye gösteremezler. Esnaf iyi değildi. Yollar berbattı. Müslüman bir ülkede kızlarımız oradan üniversite durağına geçmeye korkuyordu. Telefoncularin olduğu semt kayıtdışı ekonomi alanıdır. Onlara ruhsat bile vermemek gerek. Meydan yapılır. Etrafına Doğa cadde gibi dükkanlar yapılır. Ayakkabıcılar başka semte, sireciler başka semte, peynirciler başka semte, kuyumcular başka semte... Ayrıca Fuzulide gelinlikçilere izin verilmemeli. Yolları geniş yerlerde toplu dursunlar. Çok güzel bir park olur, Söğütlü Camii diye bir cami keşfettik. Etrafı boş olsa harika bir cami. Akıllı olun. Şehre kimse uğramıyor. Esnaflar da eskisi gibi kazanmıyor. Bu onlar için de iyi olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacıayvaz (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklısınız. İmalat işi ile uğraşan esnaf sektörlere göre ayrılıp şehir dışında çok daha iyi şartları ve imkanları olan sanayi sitelerine yönlenidilmeli. Hatta ulaşımın rahat hale gelmesi için nu bölgelere metro veya hafif raylı taşıma sistemleri yapılarak cazip hale getirilmeleri gerekmektedir. Burada çalışacak olan iş gücünü de yakında tutmak için deprem konutlarının bir bölümü nu gibi bölgelere hitap edecek mesafede ve yukarıda bahsedilen raylı sistemle en ucuz ve pratik taşıma imkanları getirilmelidir. Malatyadan transit geçenlerin kayısı almasını teşvik etmek ve özendirmek için malatyanın tüm giriş ve çıkış ana yollarına alışveriş merkezleri lokantalar ve tesisler yapılmalıdır. Kayısı ürünleri nuralatda yoğunlukla satışa sunulmalıdır. Niyazi mısri caddesinde bulunan iş yerleri ise çevre yolunun altında istanbul perşebe pazarı benzeri çok katlı siteler tesisler yapılarak buralara kaydırılmalıdır. Ez cümle acele edilmeden yerli ve yabancı yetkin bilim adamlarının fikirleri alınarak şehir modern ve gelecek yüzyıllara hitap edecek şekilde yeniden yapılandırılmaldır. Örümcek kafaların kıt akıllarına göre değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DepremZade (1 yıl önce)
    Saladin başkan dik durması sayesinde hafif atlattık hataydan sonra yıkımın fazla olduğu ili bunların sayesinde kamuoyuna hafif anlatıyor herkes gendini aklama siyasi rant peşinde
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mazlumlar (1 yıl önce)
    Malatya'da acil 1.öncelik malına çökülecek mazlumları tespit etmek.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Poltikacılar, ,mütaitler birleşmiş ağır hasarlı binalar az hasara çevrilirse güçlendirme yapılıp kurtarılacakmış. Milletin gücü kaldı mı? Neyle güçlendirecek? Birileri depremzede üzerinden köşeyi dönmek istiyor. Depremzedelerin tokiden ev almaları engellenmek isteniyor. Bir binanın detaylı deprem analizi yapılmadan yüzeysel inceleme ile karar verilemez. Depremzede mahkemede sürünecek birileri köşeyi dönecek. Yazıklar olsun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • utkuyilmaz (1 yıl önce)
    Küçükken rahmetli dedemle gelirdim Akpınar'a, bakırcılar çarşısına eski şire pazarına, sebzeciler çarşısına...aynı gün 3 defa dedemi gözden kaybetmiştim, koca Akpınar'da anlık da olsa bir başıma kalakalmıştım, korkmuştum, üzülmüştüm. İçimde aynı duygular yeniden oluştu bu kez Akpınar'ı kaybettik, çocukluğumuzu kaybettik, korkuyoruz...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (1 yıl önce)
    Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak,eskisi gibi yaşanmayacak.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 10 Yıl Sonra Malatya (1 yıl önce)
    Geleceğin Malatyası: Çok geniş caddeleri. Çok düzgün sokakları. Çok güzel binaları, ancak hiç insanı kalmayan bir küçük şirin fakir şehir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yunus (1 yıl önce)
    Yeni camii meydanında birtek 40 yıl önce giitiğim dersanemiz lider ilfen kalmış Allah yardımcımız olsun güzel memleketim
    %77
    %23
    Yanıtla
  • O dersane kiminde kaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Eski vekilin mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zavallı Malatyalı (1 yıl önce)
    Nundan sonra Malatyanın çook geniş yolları olacak. Çok düzgün caddeleri ve sokakları olacak. Çok güzel binaları olacak. Ama malatyanın güzel insanları artık malatyada olmayacak. Malatyaya çökme hesapları yapanlar vahşi batı benzeri bir kasabada yaşayacaklar. Yüzlerce boş caddeler. Onbinlerce boş evler ve dükkanlar olacak. Kasaba şerifinin tek işi hırsızları tekrar tekrar kasabadan kovalamak olacak. Her defasında daha azılı hırsızlar gelecek. İşte size bu zihniyetle geleceğin Yetim öksüz zavallı Malatyası.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ss44 (1 yıl önce)
    Anladığım kadarı ile yorumcular yorumlarının genelinde vizyon ve liyakattan bahsetmişler .Kayseriden doğuya doğru vilayetlerde pekde bu gibi şeyler bulunmaz canım arkadaşlarım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Nice vatandaşın da oralarda bazıları tarafından beli kırılıyordu. İbret alana tabi ki....
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Hele yeğen sana bir adres sorayım Arasa nerede Bakırcılar nerede Çocukken çimdiğim dere nerede Yanlış mı geldim ben bu yere // Yanlışı doğruyu bilmem be dayı Hepsi seninle çekip de gitti Bakırcıyı buğdaycıyı sorarsan eğer Köşedeki dolmuşa binip de gitti // Yeğen bari söyle o zaman Şire Pazarı nerede gençliğim nerede Bir nefes alamazdım pazar gününde Pazartesi salı cuma nerede // Salıyı cumayı bilmem be dayı Pazar Pazartesi seninle gitti Kar yağıyordu hani şehrin üstüne Şehir de şehirli de seninle gitti // Bari bir dua edeyim Yeni Camiden Belki bir dost bulurum eski günlerden Fuzuliyi göremedim nerede yeğen Yaşlılar Parkında gençler nerede // Yenisi eskisi olmaz dediler Virane olsun bu yer dediler Fuzuli işlerle eğlen dediler Fuzuli de seninle gitti be dayı // Yürüdüm de gittim Diiyarı Mısriden Temellide durur dedim baba ocağım Bulamadım yeğen evim bucağım Evimi yıkanlar şimdi nerede // Oooo dayı sen hepten uyumuşsun Enkazı molozu yorgan yapmışsın Soğuğun sesini duy bir hele Eşin de torunun da seninle gitti // Ölüm denen yazgı hece hece yazıldı Toprak bulamadık beton kazıldı Üç günlük dünyaya bel bağlayanlar Üçer beşer demeden seninle gitti // Dayı Yerin üstünde insan gezedursun Hançeri bağrıma hep vuradursun İki ayaklı gezeni bilmem amma Yerin altında insan hep varadursun // Dayı Var git haydi sen şimdi yoluna Malatya'nın kimse bakmaz ahvaline Herkes Malatya Malatya der amma Evlerinde ışık yanmaz be dayı // Salası okunur şimdi Malatya'nın İyi ki sen yoksun ağlarsın dayı Yeğenini sorarsan toprak üstünde Giden gitti ölen bizmişiz dayı ...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatyada depremi ve sonrasını yaşayıp bilenler dışında,neredeyse Malatyada deprem olduğunu bilmeyenleri gördük.TRT de deprem bölgesi haritasında bu şehrin ismini bile göremedik!Sağolsun duyarlı hemşehrilerimiz sosyal medyada ki haykırışlarıyla bu yanlışı!düzelttiler.İşte en basit haliyle malatyanın bilinen hali bu.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Yeni şehir planını alanında yetkin mimar ve şehir plancılara yaptırılmalı .Yıllardır kangren olan otopark sorununu da artık çözersiniz diyecem de ben bile inanmadım söylerken
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 yıl önce)
    Umarım kriz fırsata çevrilip işin ehli Malatya'yı iyi tanıyan ve bilen ,kent hafızasını ve dokusunu bozmayacak ehliyet ve liyakat sahibi uzman şehir planlayıcıları, yüksek mimar ve mühendisler şehri ayağa kaldırır. Yatay mimari ile 6 katı geçmeyecek ip gibi dizilmiş, aynı renk sağlam binalar yapılır. Yollar genişletilir, yeşil alanı bol meydanlar. kapalı ve açık oto parklar yapılır.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Geniş bir şehir (1 yıl önce)
    Artık olan oldu. Bari adam gibi bir şehir planı yapılır. Hak kaybı olmadan şehiri daha geniş alana yayarak yapılır umarım. Çünkü en fazla 50.000 kişiye hitap etmesi gereken bir alanda 500.000 kişi kullanıyordu. Mesleki bölümler olmalı şehirde. Mesela manifaturacılar bir yerde,kuyumcular bir yerde, kasap_balıkçı bir yerde gibi. Ayrıca kamu binaları da çok uzak olmamak koşuluyla şehrin dışına taşınmalı. Rant kaygısı olmazsa olmayacak şey değil. Bu dediklerimin olacağına kendim bile inanmıyorum. Çünkü...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    Deprem dayanıksız binaların bütün kusurlarını ortaya çıkardığı gibi, şehrin liyakatsız yöneticilerini de tek tek ortaya çıkardı... Allah bu liyakatsizleri etkisiz hale getirip, liyakatli insanları başımıza getirsin... Emaneti ehline vermiyorsanız kıyameti bekleyin demiş Peygamberimiz... Ve emaneti yani kabenin anahtarını ehli olan bir putpereste vermiş... Dünya görüşü ne olursa olsun ehil bilgili adil insanlara bu ülkenin ihtiyacı var... Dini çıkarlarına alet edip Allaha ihanet edenlere değil...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    insaalh bundan sonra vizyon sahibi birileri şehri gerektiği gibi ayağa kaldırır, umarım şehrimiz yeni caminin tadilatini yapanlar gibi liyakatsiz ellere bırakılmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Şehrin merkezi Söğütlü Camii ve Teze Camii merkeze alınıp korunarak etrafında geniş meydanlı, yeraltı otoparklı, modern ve bedesten selçuklu tarzı karma işmerkezi ve sosyal donatıları ile yeniden ve daha güzel planlanmalı. Haksahiplerinşn hakları korunarak. Ülke çapında mimari bir yarışma ile estetik ve görsel bir bütünlük ile. Çok sayıda işhanı belki de dev bir modern AVM ile küçüklü esnafa yer açılmalı diğer alanlarda bakırcılar çarşısı, şirepazarı, ayakkabıcılar çarşısı ise bedesten tarzında osmanlı-selçuklu tarzı ile yeniden canlandırılmalı. Moralimizi bozmadan daha iyisini , daha yenisini ve güzelini yapmalıyız. Hem işmerkezlerimiz canlanmalı, hem eski tarihi çarşılarımız. Estetik zevki şehrin yeni bir merkezle yeniden ayağa kalkmalı. Bakalım becerebilecekler mi yoksa vizyonsuz ve zevksizlik abideleri mi dikecekler?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Zatn soğutlu caminin önünün kapatılması kadar vizyonsuz ve şehrin ruhunu estetiğini öldürmek kadar saçma bir şey dünya da başka bir hiç bir şehir de yoktur koskoca cami ama ne yazık ki yanına girmeyince görünmüyor bile adamlar da biraz vizyon olsa o caminin önü meydan olurdu ama maalesef ranttan bunu düşünecek vizyon ve şehir ruhu bilinci mı var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yinede ders almamız rant uğruna bu günde aynı durumdayız. Soykan parkından söğütlü camii baktığında hangi siyasinin binası duruyor buna DİKKAT edin lütfen
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Biraz önce bir malatya kanalında boş alanda vatandaşa bu manzara karşısında duyguları soruluyor. Amcanın biri çok kötü oldu diyor anlatıyor hemen araya çok şükür reisimiz var diyor. Uzmanların gelip amcayı incelemesi lazım bu kafaya ulaşmak kolay iş değil. Malatya bu amcalardan çekeceğin var. Amca siz olduğunuz sürece daha malatya çok yıkılır çok.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ottoman empire (1 yıl önce)Serdar isimli kullanıcı yorumuna
    Resim koyabilsem bir tane güzel resim vardı. Depremden önce yeni caminin orda boş bos oturan ihtiyarlar şimdi yolun karşısına geçmiş.. depremin etkisi bu kadar onlara...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    İnşaallah bu depremden ders alır, artık birbirimize daha vicdanlı davranırız... Alış verişte vicdanlı hareket ederiz...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Vicdan olmaz bizim insanımız hala aynı hem alışveriş te hem ev kira konusunda alışın artık çünkü bu vicdansızlar vicdanlı insanlarımızdan çok çok fazla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Ciğer ekmek 50 lira , naylon terlik 100 lira , ev kirası 8 bin lira vicdan nerede ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (1 yıl önce)
    Bari şehir yıkıldı az biraz vizyon varsa ranta dokmezlerse şehri adam Gibi yeniden kursunlar yeşil meydanlar geniş sokak ve caddeleri ile eskisi gibi dapdar ruhsuz beton yığını şehir olmaz umarım
    %100
    %0
    Yanıtla