6 Şubat depremlerinde Malatya’da enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerin bulunduğu Malatya Şehir Mezarlığındaki Deprem Şehitleri Anıtı’nda anma töreni düzenlendi,
Törene depremde vefat edenlerin aileleri ve yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Seddar Yavuz, AKP Malatya Milletvekilleri Abdurrahman Babacan ve İhsan Koca,İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, AKP İl Başkanı Ali Bakan, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Gecit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
İl Müftüsü Ramazan Dolu’nun yaptığı duanın ardından protokol üyeleri Deprem Şehitliğine ve deprem şehitlerinin mezarlarına karanfil bırakıp, ailelerle görüştüler.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
5 yorum yapılmış
ASLAN (1 ay önce)
Allah rahmet eylesin hepsine, mekanları cennet olsun.. ama sorumlular da bulunup yargılansın mal varlıklarına el konsun, sorumlu deprem değildir. evrensel inşaat kurallarına uymayan kötü zemine katlarca bina yapan ve yaptıran kontrol etmeyen kimse bunlar ki bellidir bunlar, yargılayın Allah için. yazık insanlar canından, malından, sevdiklerinden oldular...
%100
%0
Yanıtla
Orhan (1 ay önce)
Teşekkürler. Bize 6 Şubat'ta yaşadığımız korkuyu tekrardan hatırlatıp bunalıma soktukları için. Ne anlatıyorlar. Şu anki yöneticilerin hiç biri o anı yaşamadı. Hiç biri burada değildi. Burada olan yerel yöneticilerde şehiri terk edip İstanbul, Ankara'ya gittiler. Bir tane o günlere ait yaptıkları bir işin fotoğrafını paylaşsınlar da görelim. Kimseyi aldatmasınlar.
%67
%33
Yanıtla
Kurt (1 ay önce)
İmar affı çıkarıp plan ve proje uymayan evler ruhsat verenler Allah hesabını sorar inşallah. Vefat eden vatandaşların mekanı cennet olsun
%87
%13
Yanıtla
hakan (1 ay önce)
Malatya daha çok yıkılır. Hala 10 -14 katlı binalar güçlendiriliyor mizahı ile devam ediyor. Ya biri bana şunun cevabını verin. Elazığ depreminde güçlendirilen binalar neden yıkıldı. Bir dahaki depremde bu güçlendirilenlerde yıkılacak. Çünkü güçlendirilen bine dikey yükü taşır. Peki deprem nedeni ile oluşacak yatay yükü kim taşıyacak... Ayrıca hala usulsüz imar işleri yapılmıyor mu? Kaçak binalar dikilmedi mi;? Bak bir örnek vereyim Yakınca da üst taraftaki manas evlerinin altına bir iki metre aralıklarla beş altı temel kazınmış. Normalde oarada arsalar 500 - 1000 metre kara ve yapılaşma %30 -40. pekiii şehrin dibinde bu karada külübe gibi yana yana bina dikme izini kim verdi? Sayın başkan görmüyor mu? Başkan iki yıl içinde ene az 10 defa o yolda geçmiştir. BU daha buz dağının tepesi.... Bu yüzden bir daha deprem olursa kimse kusura bakmasın daha çok zaiyat vereceğizzzz... (Umarım olmaz)
%95
%5
Yanıtla
Pırasa (1 ay önce)
Biraz ders alsaydık. İmarda tutuklu yok ruhsatta tutuklu yok. Betonda mimaride müteahhitte. Sadece kadar tövbe haşa azdık Allah ceza verdi. Avrupa'ya ne oldu domuz yiyene Gazze'ye vurana ne oldu ? onlar ahirerte inşaallah. Dua çözmez bu işi. Allah akıl vermiş.