SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Sonrası Malatya'daki Çiftçi ve Yetiştiriciye Destek

Deprem Sonrası Malatya'daki Çiftçi ve Yetiştiriciye Destek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra Malatya'da üreticilere yönelik desteklerle ilgili bilgi verdi.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"6 Şubat depremleri sonrası Malatya'da tarımsal ve hayvansal üretime yönelik kayıplar yaşanırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik kapsamlı destek programları uygulanmıştır.

Hayvansal Üretimde Kayıplar ve Destekler;
Deprem nedeniyle 3.670 ahır ve ağıl, 6 kümes yıkılmış, 725 büyükbaş, 5.362 küçükbaş, 28.066 kanatlı hayvan ve 1.488 arılı kovan telef olmuştur.

Bu süreçte üreticilere 552 büyükbaş, 3.249 küçükbaş ve 158 kanatlı hayvan temin edilmiştir. Ayrıca 1.678 hayvan çadırı, 2.394 branda, 3.512 ton yem ve 441,2 ton toz şeker dağıtılmış, üreticilere 116,4 milyon TL yem desteği sağlanmıştır.

Bitkisel Üretimde Kayıplar ve Destekler:
Depremde 172 traktör hasar görmüş, üretici depolarında bulunan 2.284 ton buğday/arpa ve 29,37 ton kuru fasulye zarar görmüştür. Çiftçilere 267 ton buğday, 307 ton arpa, 137,15 ton nohut, 16 ton fasulye tohumluğu ile 151.000 m² kurutma filesi ve 862.720 sebze fidesi dağıtılmıştır.

Toplam Destek Miktarı:
Deprem sonrası hayvancılık alanında 364,9 milyon TL, bitkisel üretim alanında ise 14,4 milyon TL olmak üzere toplam 379,3 milyon TL destek sağlanmıştır.

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız