SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deprem Sonrasında Büyük Adımlar Attık"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz Akçadağ ilçesini ziyaret ederek, kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla  bir araya gelip ilçe sorunlarını müzakere ederek talep ve istekleri dinledi.

Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Gen. Sekreter Yardımcısı Seyithan Tekin, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, İlçe Kaymakamı Adem Topaca, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolunay Başer, İlçe Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, AFAD Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Vekili Cengiz Başer, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yetkilileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları katıldı.

Akçadağ Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda; Vali Seddar Yavuz, “6 Şubat depremi ve daha önceki 2020 depremi ile bölgemiz ciddi afetlerle karşı karşıya kaldı. Bu tür afetler, hem devletlerin hem de toplumların dirençlerini sınayan önemli olaylardır. Tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi, büyük zenginliğe ve gelişmiş teknolojiye sahip ülkelerin bile hazırlıksız olduğunu gördük. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemiden başarıyla çıktı. Afetlerle başa çıkmak, zorlu sınavlardan geçmek demektir. Büyük milletlerin en önemli özellikleri, bu tür sınavlarda gösterdikleri direniş ve birliktir. Nitekim, 86 milyon vatan evladı, deprem bölgesine koşarak yaraları sarmak için seferber oldu .” dedi.

Vali Yavuz konuşmasında; Akçadağ İlçesinde yapımı tamamlanan ve devam eden toplam konut sayısının 3.482 olduğunu, rezerv alanlarla ilgili de hem Malatya merkez hem de Akçadağ İlçemizde çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Vali, Akçadağ İlçesinde ;

- 1. Etapta 96 konut, 77 ticarethane yapıldığını ve  1. Etap   çalışmalarında sona gelindiğini,
- 2. Etapta 212 konut, 108 ticarethane olmak üzere toplam 308 konut, 185 ticarethane ve 493 bağımsız bölümün yapıldığını,  temel atma çalışmalarına halen devam edildiğini, 
- İlçemizde şu ana kadar 312 kentsel konutun yapımı tamamlanmış olup, tamamlanan konutlardan 247 adedinin anahtarlarının hak sahiplerine teslim edildiğini, 
- 4.027 kırsal konut talebinin ise, 1.658’i tamamlanmış olup, kuralarının çekildiğini, 180 konutun anahtarının ise hak sahiplerine teslim edildiğini,
-  3.342 konutun ise inşasının halen devam etmekte olduğunu söyleyip, "İlçemizde vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına ve işyerlerine kavuşması noktasında bu projeler tamamlandığında İlçedeki konut ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını düşünüyorum. ”dedi.

Toplantı sonrası Vali Yavuz, Akçadağ Hükümet Konağı ve Emlak Konut Akçadağ 1.ve 2. Etap Konut ve Ticaret İnşaat Alanlarında incelemelerde bulundu.

Akabinde, Akçadağ Merkezde faaliyetlerini sürdüren esnafları dinleyen  Vali Yavuz programı kapsamında, Hakkari'nin Çukurca İlçesinde Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan’ın  ve  Bingöl’ün Genç İlçesinde Şehit olan Piyade Komando Er Alper Güde’ nin ailelerini ziyaret edip, hal ve hatırlarını sordu.

İlçe ziyaretine devam eden Vali Yavuz,
- Akçadağ Başpınar Mahallesindeki TOKİ 1. Etap ve 2. Etap kalıcı deprem konutları,
-  Doğanlar Mahallesinde yapımı devam eden 148 betonarme, 140  çelik kırsal konutta,
-  Bağköy Mahallesinde 44 adet, 
-  Küçükkürne Mahallesinde 69 adet,
-  Kurtuşağı Mahallesinde 15 adet
-  Kolköy Mahallesinde 23 adet, 
-  Yaylımlı Mahallesinde 54 adet, 
-  Develi Mahallesinde 30 adet, Kotangölü Mahallesinde 72 adet  olmak üzere  çelik kırsal konutlarda incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgi alarak inşa sürecinin hızlanması hususunda yetkililere talimat verdi.

Vali Seddar Yavuz, İlçedeki temaslarını tamamladıktan sonra, inşaat projelerinin önemine değinerek, "Deprem sonrasında büyük adımlar attık. Yapılaşma ve kentsel dönüşümde önemli ilerlemeler kaydettik. Bu projelerle İlçemizdeki vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız