SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Soruşturmasında Tutuklanan Kırçuval'a Tahliye

Deprem Soruşturmasında Tutuklanan Kırçuval'a Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da depremde çöken binalarla ilgili soruşturmada, sahibi olduğu otelin çökmesi nedeniyle tutuklanan Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre; Malatya’da 6 Şubat depremlerine yönelik soruşturma sonucunda Turgut Temelli Caddesi üzerinde yıkılan otel nedeniyle Battalgazi Belediye Başkanı Zafer Kırçuval,  24 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kırçuval’ın avukatı Fatih Kerimoğlu’nun yaptığı itirazı üzerine Zafer Kırçuval hakkında tahliye karalı verildi. Kırçuval, tutuklu bulunduğu Erzincan Cezaevi'nden tahliye edildi.

Kırçuval’ın tahliyesine yönelik talep dilekçesinde, “Depremde yıkılan binayı inşa etmemiştir. İnşa edilmiş binayı kendisinin ortağı olduğu şirket sonradan satın almıştır. Hatta satın alırken İş Bankası vasıtasıyla kredi kullanmasından mütevellit banka eksperleri tarafından yeterli denetimler yapılmış ve tutanaklara yansıtılmıştır.  Binada herhangi bir tadilat yapmamıştır. Zaten bina satın alındığında da bir otel işletmesidir. Haliyle sonradan otele dönüştürme vs olmadığından binanın statik ya da başkaca unsurlarında da değişiklik olmamıştır.  Elazığ depremi sonrasında "binanın sağlam olduğu" yönünde 2 ayrı rapor aldığı için binayı yeniden tadil etmesini gerektirir bir neden bulunmadığından bu açıdan da kusuru bulunmamaktadır. Ayrıca her yıl İş Güvenlik Firması tarafından binada güvenlik testleri yapılmıştır.” denildi.

Zafer Kırçuval’ın kardeşi Saffet Kırçuval’ın tutukluluk hali ise devam ediyor.

Malatya'da depremde çöken binalarla ilgili soruşturmalar devam ederken, bugüne kadar 44 kişi tutuklanmıştı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Turgut Temelli Caddesi'nde depremde yıkılan Kırçuval Oteli ve Zafer Kırçuval (bultentv.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Cngz (11 ay önce)
    Yazık bir sürü çocuk Öldü Orda... Neyse Ki Allah'ın Adaleti var.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Bu otel palancı ailesinin oteli sonradan kırçuval lara satıldı oteli yapan palancı lar bir CHP li olarak her iki aileyide tanırım Saffet beyin yaptırdığı otel değil sadece alıp işletti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kimi çıkar kimi girer (11 ay önce)
    Sucsuzlar çıkarılsın depreme sebep olan ölümlere sebep olan azgınlar içeri alınsın.bu kadar azginliga 7.7 vurdu 7.6 vurdu. Selehattin başkanimizi dinleyelim azginliktan vaz geçelim yoksa Allah korusun 8 şiddetinde deprem bizi bekliyor olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (11 ay önce)
    Yani diyorki suçumu yok, otelde kalanlar suçlu. Kalmayıp olmeselerdi dememişler sadece
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Abdurrahman (11 ay önce)
    Denetleyen kimmiş merak ettim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Esin Emin ÜSTÜN (11 ay önce)
    Kökten Malatyalı olan ve orada uzun yıllar öğretmen olarak görev yapan annem ve babam yerli halkı çok iyi tanırlardı. Belki de ailenin bir kuşak çocuklarını eğittikleri için, bu soyadını onlardan duyduğumu hatırlıyorum. Eğer aynı aile ise şimdilerde büyük değişime uğramışlar...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Necatin (11 ay önce)
    Depremin sorumlusu azgınlık zaten insanları boşu boşuna tutuklamayın selahattin başkana azgınlar nerde diye sorun gidin onları tutuklayın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyali (11 ay önce)
    depremin sebebi belediyedir. bu kadar curuk binaya projesi cizilmemis binaya sen nasil oturum izni verirsin. kendi suclarini baskalarina atmaktan bikmiyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dröz (11 ay önce)
    Peki elazig depreminde 2 kez hasarsız diyen abiler sorgulanacak mi Onların hiç bir sorumluluğu yokmu ??????
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Akplidegil (11 ay önce)
    Burda yorumlarda elestirenler siz gidin akpye oy verin hadi davul zurna çalın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Cemal (11 ay önce)
    Seyri Istanbul sitesinin muteahhidi, eski MUSIAD baskani, POYRAZ insaatin sahibi Muharrem Poyraz' in da tahliye edildigini neden HABER olarak goremedik. Sitede demirlerin kisa kullanildigi, 2 blogun da hatali yapildigi asikar, 1 blok yikilmis, 1 kisi vefat etmis, ama HACI abimiz serbest birakilmis. NEDEN??? Ayrica Seyri Istanbulun yapi denetimcisi kimdi? 6 ay once teslim edilmis olan, agir hasarli Topsogut sitelerinin yapimcisi Yesilyurt Belediye Baskani MEHMET CINAR efendinin esi hanimefendi idi. Depremden hemen sonra isimleri yapi denetim firmasindan silindi. Neresinden baksak tutarsizlik, hainlik, canilik. Peki nerede ISTIFA? Nerede HAYSIYET - ONUR? Butun Malatya halki adina HEPINIZE YAZIKLAR OLSUN !!! Not: Allah sahit muhalif degildim ama artik hepinizden NEFRET ediyorum..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    İşte akp :). Tepkiyi mutahitlere yonlendirmislerdi şimdi de bırakıyorlar :). O da bişey mi yanilmiyorsam 4 Hizbullahtan cezaevinde olan kişiler af edilip salındı. Suçlarını bir gazetelerden araştırın kanınız donar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Barut (11 ay önce)
    Depremin sebebini zaten Gürkan söyledi millet azitmis ondan suçlu milletmis.ben en baştan dedim hiç bir mutahit belediye başkanı yapı denetimciyi içeri atmazlar.milletin gazını almak için iceri atmış gibi yaptılar sadece.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • seçim (11 ay önce)
    insanların gazı alındı yakında bir tane veli göçer bulunur diğerleri de tahliye olur seçimde bitiyor nasıl olsa
    %98
    %2
    Yanıtla
  • SenarisT (11 ay önce)
    28 Mayıs'tan sonra hapiste kimse kalmaz hepsi tahliye edilir. Herkesin korkusu seçimlerdi onu da AKP aldıktan sonra daha kimseye bı şey olmaz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • fatih (11 ay önce)
    çok doğru ama gecikmiş bir karar. Zafer bey hiç bir suçu yokken 4 ay hapis yatmıştır. kendisi inşaatçı değil sadece işletmecidir. yazık günah, 4 ay değil 4 saat bile hapis edilmeyi hak edecek ne yaptı bu adam.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Hukukçusunuz sanırım. Sorumluluk sadece inşaatı yapan kişidir diye bir kanun maddesi falan var biz bilmiyoruz sanırım. Sorumlulukları olanlar bu tür durumlarda bellidir. Yapı sahipleri ve işletmecilerinin belirli sorumlulukları vardır. Canlar gitmiştir bunun hesabını da sorumluları kimse verecektir. Tabi adalet sadece bir isim olarak kalmadıysa.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vallahi bu adamı ne tanırım ne ederim ama adam ne yapsın böyle bi felakette kendisi binayı yapmamışki demirden cimentodan çala evet o kadar canlar gitti ama şimdide kalanlar nasil edede mallarını az hasarlı yapipta kurtara derdinde bu adaminda trilyonluk ve günlük para basan bi işletmesi gitti bide bu açıdan düşünmek lazım
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet can (11 ay önce)Tarafsiz isimli kullanıcı yorumuna
    Sen tarafsız falan değilsin yüzde bir milyon iddaasina girerim bu kircuval in bir yakını ya da onun sayesinde belediye de yatarak ya maaş alıyorsun yada birini ise soktun o kadar kişi o bina da canverdi gencecik çocuklar in katili sadece muteahit mi mal sahibi nin hiç mi suçu yok bu adam Battalgazi belediye başkan yardımcılığı yapıyor bilmem kaç dönemdir voleybol takımında olan o gencecik çınarlar in diğer vefat edenlerin hesabını kim verecek sen kimsinde yargı dağıtıyorsun bire arkadaş Allah tan korkun zerre yok suçsuz muş neden seçimden önce çıkmadı da 14 Mayıs sonrasi çıkarılıyor dayanamadim yine konuştum
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Buna mümkünse siz karar vermeyin. Orada yakınını kaybetmiş insanlar karar versin. Bir işletmeci olarak insanları orada misafir ederek para kazanıyorsunuz. O zaman o otelin depreme karşı dayanıklı olup olmadığından kalan misafirler değil, işleten sorumludur. Otelin güvenli olup olmadığını kalan insanlar bilemezler. Ancak otel sahibi karot aldırarak otelin güvenli olup olmadığını tespit ettirebilirdi. Güvenli değilse gereğini yapardı.
    %100
    %0
    Yanıtla