SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Depremde Alt Yapıda da Çok Ciddi Zararlar Meydana Geldi"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zarar gören hatların bakım ve onarımın yanı sıra işletilemeyecek durumda olan hatların yenisini yapmaya devam ediyor. Battalgazi İlçesi’ne bağlı Kavaklıbağ Mahallesi Turgut Temelli Caddesi üzerinde bulunan 700’lük içme suyu ana isale hattı çalışmaları başladı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert çalışmaları yerinde inceledi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üst yapıda olduğu gibi altyapıda da çok ciddi zararlar meydana geldi. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak altyapı ile ilgili bakım onarım çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Turgut Temelli Caddesi’nde 700’lük içme suyu ana isale hattını yeniliyoruz. Yeni hattımızı çelik borularla inşa ediyoruz.  Binaların yola yıkılmasıyla birlikte çok ciddi hasar gördü. İlk önce gerekli bakımı yaptık. Buna rağmen işletilemedi. Mecburen yenisini yapmak zorunda kaldık. Turgut Temelli’nin başından Paşaköşkü’ne kadar yeniliyoruz. Önemli bir bölge olduğu için ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor. Çok hızlı bir şekilde bitirmemiz lazım. Trafiğin yoğun olduğu bir bölge. Bu nedenle ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. 3 yada 4 gün içinde bunu yapmamız gerekiyor. Malatya’da sadece binalar zarar görmedi. Üst yapı zarar görmedi. Altyapı da tamamen zarar gördü. 6 Şubat’tan itibaren sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz. Bu hatlarımızı yenileyeceğiz. Çarşının altyapısı tamamen yenilenecek. Yenilediğimiz bu hattımız taşıyıcı bir hat. Çevreyolu altını besleyen önemli bir hat. Basınç problemi yaşayan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız bu birkaç günlük çalışma süresinde bize anlayış göstermelerini bekliyoruz. Altyapı çalışmaları gözükmeyen bir hizmettir. Biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 1vatandaş (8 ay önce)
    Bu gidişle 10 yıla belki ayağa kalkarız yüksek artçılar oluyor 2024 de bingöl tehlikesi var ama hala ağır hasarlı ve riskli orta hasarlılar yıkılmadı bina yapımı gecikse anlarız ama yıkmak sanırım sağlam olan evlerin üstüne düşsün diye bekliyorlar yada salmışlar artçılar yıksın diye yeni vali gelene kadar belediye yıkımcılık oynuyordu şuanda vali sayesinde birşeyler az buz oluyor e belediye başkanları süs mü ? 7 ay 7 ay yav bir çok şehir yıktı binaları sayenizde yolda yürürken havaya bakıyoz üstümüze bir şey düşer mi diye vekil seçminde hadi herkesin kendi görüşü isteği vs eyvallah dedik ama belediye başkadır sizin yerel yönetici olma kabiliyetiniz anca akraba eş dostlarınızın arazilerini imara açıp bizlere mezar etmek. Sonrada azgınlık demek kimin azdığı kimin şımardığı ortada Malatya geleceğini bir parça düşünüyorsa İnşAllah sizin bu beceriksizlik ve riyakatsizlik yerel saltanatınızı bu kez deviricektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memleketim (8 ay önce)
    Onun için mi elektrik faturasından çok fatura geliyor. Masrafınız çok diye. Hatlarda zedelenme var ise suda elbetteki karışım vardır. Ama çıkıp suyumuz içilebilir diyebiliyorsunuz. Kameraların önünde çeşmeden doldurduğunuz bardaktaki suyu için o zaman bizde içelim. Hazır suya para vermekten kına geldi. Gitmedik diye memleketten hatamı ettik. Rabbim bir daha böyle afeti ne milletimize ne de ülkemize yaşatmasın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hep Mağdur (8 ay önce)
    Günlerdir sular kesik. Maski bizlerle alay ediyor. Tam 6 gündür Göztepe mahallesinde sular çok kısıtlı. Hele son 3 gündür hiç yok. Ara sıra bir serçe parmak inceliğinde akan su da sapsarı sade çamur. Ne makinelerimizi çalıstırabiliyoruz ne yıkanabiliyoruz. Pislik içinde kaldık. Bu memleketin ne vekili var ne başkanı.. Başımızda bulunan ve bizi huzurla yaşayacağını iddia ederek oy toplayan, bizim bu mağduriyetimize çözüm üretmeyip kaderimize terk eden sözde büyüklerimizin iki cihanda yakalarındayım. Hakkım haram olsun. Dilerim onlarda sıkıntılardan kurtulamazlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tayfun (8 ay önce)
    Gürkana bakarsanız her sey güllük gülüstanlık. Sanki Malatyaya deprem uğramamış. Hangi günahımızın bedelini ödüyoruz bilmiyorum. Allahim ne halt ettiysek bizi affet, bizi bunlardan kurtar. Eski Özel Idare Müdürü Sami Erin ismi geçiyor. Vekiller kendilerinden calışkanı istemezler. Allah verede işten anlayan, göz boyamayan birileri gelir. Aynı terane devam ederse bunlara oy moy yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (8 ay önce)
    Siz belediye olarak kaldirim taşı yapin tekrar sökün tek bildiğiniz bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (8 ay önce)
    Arkadaşlar bir çağrım var. Helin depremzede olarak ucuz su kullanacagimiza, bize fahiş fiyat ile şu icirenleri sosyal medya, bakanlar, Cumhurbaşkanı, siyasiler ve Cimere ... Yani heryere şikayet edelim. Belki duyan olur m. Bunlara gereken cevabı verecek bir erkek çıkar!!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kadir (8 ay önce)
    Alt yapı ciddi zarar gördüyse su kaptajda berrak gelse bile demekki borularda kirlenip bulanıklaşıyor nasıl bu suyu içeceğiz sn. Mehmet Mert bey bu yüzden depremzede vatandaşa fatura kesme gafletinde bulunmayın sakın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğru (8 ay önce)
    Sayın başkan işiniz kolay değil farkındayız. Bir yandan yeniden yapılanma ara ara tekrarlanan depremler vb işinizi doğal olarak zorlaştırıyor. Allah yardımcınız olsun. Lakin üzerinden bu kadar felaket geçmiş geçim sıkıntısını iliklerine kadar hisseden bir şehirden bu kadar yüksek şu faturalandırılması doğru değildir. Adil ve hakkaniyetli değildir. En az fatura 450-500 tl. Evimiz yıkıldı şimdi öncekinin yarısı kadar küçük bir eve geçtik. Önceki evimizde 60 tl civarı ödüyorduk şimdi 400 . Üstelik içme suyunu da dışarıdan alıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Enkaz kaldırılan yerlerin başında sonunda gidin, onların verdikleri zararı kontrol edin işe yaramak iş yapmak istiyorsanız.
    %70
    %30
    Yanıtla