SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremde İlk İşi Tespih Koleksiyonunu Kurtarmak Olmuş

Depremde İlk İşi Tespih Koleksiyonunu Kurtarmak Olmuş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki depremzede koleksiyoner Erdinç Özkan Çelik piyasa değeri yaklaşık iki milyon olan tespih koleksiyonuna gözü gibi bakıyor.

Battalgazi ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki depremzede koleksiyoner Erdinç Özkan Çelik bir bölümü hediye olan bin 200’ün üzerindeki piyasa değeri yaklaşık iki milyonluk tespih koleksiyonuna gözü gibi bakıyor. 6 Şubat depremlerine evinde yakalanan Çelik ilk işinin aralarında Osmanlı kehribarından yapılma altın işlemeli tespihlerin de bulunduğu koleksiyonu kurtarmak olduğunu söyledi.

Deprem sonrası devam eden artçılar nedeniyle koleksiyonundaki değerli parçaları Ankara’daki bir yakına teslim ederek muhafaza aldığını aktaran Çelik,” Küçük yaşlardan tesbihe olan merakım zamanla koleksiyona dönüştü. Daha sonrası ise işin ticaretine başladık çünkü bir şekilde koleksiyonu tamamlamak için alım satım yapıyoruz" dedi.

Depremlerde ilk işinin koleksiyonu kurtarmak olduğunu belirten Çelik,” 11 ili etkileyen bir deprem yaşadık deprem de Hacı Abdi Mahallesi’ndeki evimiz ağır hasar aldı. Kenedimizi toparladıktan sonra ilk işim koleksiyonu dışarı çıkarmak oldu. Koleksiyonumuzda her çeşit ürünlerimiz mevcut orijinal dışında hiçbir ürünü koleksiyonumda bulundurmuyorum. Püsküllerinde de gümüş ve altın dışında hiç şey kullanmıyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız