SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Depremde Tüm Alt Yapı Oynadı, Şükretmeliyiz Kaynak Kaybolmadı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)  Genel Müdürü Mehmet Mert, 6 Şubat depremlerinde  Malatya’da alt yapının tamamen zarar gördüğünü belirterek, “Şu ana kadar yaklaşık 80 bin tane arıza yaptık ve bununla ilgili de yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Yüzeye çıkarılan, şu anda yıkılan binaların hepsinin arızasını yapmaya çalışıyoruz. Birde yüzeye çıkmayan, kayıp olan, gözle göremediğimiz hatlarda dinleyerek arıza tespiti yapmaya çalışıyoruz. Bizim suyumuzun şu anda yüzde 60-70’i de kayıp kaçak. Depremden önce yüzde 30-35’lerdeyken, şu an suyumuzun ciddi anlamda kayıp kaçağı var.”  dedi.

Gündüzbey Pınarbaşı Kaptaj Kaynağının depremler nedeniyle kaybolmamasının büyük bir şans ve nimet olduğunu ve şuanda  Malatya’da şebekenin yüzde 99 oranında çalıştığını belirten Mert, “Malatya’da şebeke tamamen oynadı. Yani bizim 100 sene de yaptığımız şebeke, Malatya’da alt yapının tamamı oynadı, tamamı etkilendi. Sağa döndü, sola döndü, kaynaklarımız oynadı, hasar gördü” dedi.

“86 santim kayan Malatya’daki tüm şebekenin tamamen elden geçmesi gerekiyor”
Depremler sonucunda Malatya’daki alt yapının tamamen olumsuz etkilendiğini belirten MASKİ Genel Müdürü, “Depremde insanlar sadece bina bazında veya gördüklerini zarar gördü zannediyor. Bizim Malatya’nın tamamı, alt yapımız tamamen dağıldı. Depremin ilk gününden beri tüm arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz 24 saat esaslı yoğun bir çalışma yaptık. Elimizden geldiği kadar ilk zamanlar suyumuz topraklı da olsa musluklarını akıtsınlar ve kullanmaya devam etsinler mantığı ile çalıştık. Şu an şehrin yaklaşık 100 bin bağımsız bölümünün ağır hasarlı, orta hasarlı ve yıkılacak olması, şebekenin tamamen zeminden oynaması, kayması, hatta Malatya’nın 86 santim kaydığı, yerkürenin kaydığı söyleniyor. Şebekenin tamamen elden geçmesi gerekiyor. Biz şu ana kadar yaklaşık 80 bin tane arıza yaptık ve bununla ilgili de yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Yüzeye çıkarılan, şu anda yıkılan binaların hepsinin arızasını yapmaya çalışıyoruz. Birde yüzeye çıkmayan, kayıp olan, gözle göremediğimiz hatlarda dinleyerek arıza tespiti yapmaya çalışıyoruz. Bizim suyumuzun şu anda yüzde 60-70’i de kayıp kaçak. Depremden önce yüzde 30-35’lerdeyken, şu an suyumuzun ciddi anlamda kayıp kaçağı var. Binalardaki su saatlerinin çalınması, sadece deprem ile bitmedi ki ağır hasarlı binalardan saatleri çalındı, su boşa çıktı. Çıkamadığımız ağır hasarlı binalara çıkmak zorunda kaldık. İnsanlar bizi eleştirirken, biz farklı bir yerden gelmedik, depremi birlikte yaşadık, beraber yürüyoruz. Ama yaptığımız iş gereği su musluktan akmadığı sürece bunun bahanesi yok. Biz her zaman suyu akıtmaya çalıştık, akıtmaya da devam ediyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

“Sadece  deprem bölgesinde çalışmıyoruz”
6 Şubat depremleri sonucunda sadece kaptaj veya il merkezindeki alt yapıdaki sorunlarla değil, depremden etkilenmeyen, ancak nüfusu artan ilçelerde de su miktarını artan ihtiyaca göre artırma çalışması içinde de olduklarını anlatan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert şöyle konuştu:

“Eksiğimiz vardır, yetersizliğimiz vardır, yetemediğimiz noktalar vardır. Ama düşünsenize bir şehrin komple alt yapısını yeniden hem dinliyorsunuz, hem arıza yapıyorsunuz, hem yenileme çalışması yapıyorsunuz, takviye çalışması yapıyorsunuz. Birde depremin getirdiği kırsala yayılma var. Örneğin Hekimhan nüfusu 3’e katlıyor. Yazıhan nüfusu 3-4’e katlıyor. Kale nüfusu 3-5’e katlıyor.  Birde bu nüfusa daha önce verdiğinizin alışılagelmiş su miktarının daha fazlası kat be kat fazla su vermen gerekiyor. Sadece deprem bölgesinde çalışmıyoruz, nüfusu artan depremden az etkilenen yerlere de su takviyesi yapıyoruz.  Su bulanık olduğu zaman içinde de 300'e  yakın bidon dağıttık, 5’er tonluk 10’ar tonluk mahalle aralarına ki insanlar en azından bu suyu içebilsinler diye. Geldiğimiz süreçte de suyumuzun şu anda içilebilir noktaya geldiğini ben söylemiyorum. Su içilir mi diyorlar. Laboratuvarı var, Sağlık Müdürlüğü var, biz her gün 3 defa numune alıyoruz. Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı numune alıyor. Suyumuzda mikrobik, ağır metal, uygun olmayan hiçbir şey yok.”

“Her artçı depremde suyumuz etkileniyor”
Malatya il merkezinin içme suyunu karşılayan Gündüzbey Kaptajnın her artçı depremden etkilendiğini de belirten Mert, “Artçı depremler oluyor, her artçı depremde suyumuz etkileniyor. Bizim suyumuza el değmiyor. Bizim suyumuz dağın arasından gelen cazibeli bir kaynak suyu. Allah'ın verdiği büyük bir nimet Malatya’ya ve bizim en önemli değerimiz, can damarımız. Bunu ya kötüleyerek birilerine rant sağlayacağız, ya suyumuza sahip çıkacağız. Malatyalılar olarak bu değerimize sahip çıkacağız, kıymetini bileceğiz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak işletmesini yapıyoruz, ama bu değer Malatyalının, bu su Malatyalının. Türkiye’de olmayan bir su, kendi kaynağı, arıtmasız, klorunu vererek bu su size geliyor.” diye konuştu.

“Şükretmeliyiz; bizim kaynağımız kaybolmadı”
Genel Müdür Mehmet Mert, 6 Şubat depremlerinde Gündüzbey’deki kaynağın kaybolmamasının büyük bir şans olduğunu da vurgu yaparak şöyle devam etti:

“İlk günden beri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın koordinatörlüğünde tüm ekibimizle beraber sahada olmuşuz, olmaya da devam ediyoruz. Malatya için zevkle çalışıyoruz. Malatya’da şebeke tamamen oynadı. Yani bizim 100 sene de yaptığımız şebeke, Malatya’da alt yapının tamamı oynadı, tamamı etkilendi. Sağa döndü, sola döndü kaynaklarımız oynadı, hasar gördü. Bu bir süreç. Ben şuna inanıyorum;  biz diğer illerimizin çok çok önündeyiz. Depremden etkilenen diğer illerden çok öndeyiz. Şükretmeliyiz; bizim kaynağımız kaybolmadı, sadece toprak karıştı. Bizim ÇAPO’da 500-600 litre suyumuz vardı ve o dağdan yaklaşık 13-14 tane köyümüze su veriyorduk ve Akçadağ’ın tüm alanlarına yaymak istiyorduk. Gözene’nin üstündeki suyumuzu. Depremde gelmedi, su gitti tamamen kayboldu. Ve şimdi gittik Melet deresinden tüm ekiplerimiz orada gece gündüz çalışıyor. Orada ayrı bir su bulduk. Hep beraber çalışıyoruz gece gündüz. Deprem hepimizi perişan etti. Dünyada görülmemiş felaketi yaşıyoruz. Maalesef bize denk geldi. Gecemiz, gündüzümüz kalmadı, hep beraber sahadayız. Malatyalılar şunu bilsin;  gerçekten samimi çalışıyoruz.”

“Su akmadığı sürece vatandaş haklıdır”
Su işletmesinin hayatın olduğu her an ve günün her anında vatandaşın hizmetinde olması gereken bir hayati bir öneme sahip olduğunu da vurgu yapan MASKİ Genel Müdürü, “ Elimizden geldiği kadar sahada olmaya çalışıyoruz. Ama biz ne yaparsak yapalım su akmadığı sürece vatandaş haklıdır. Suyun musluktan akması lazım. Temiz akması lazım, zamanında akması lazım. Bu canlı ve sürekli olan bir hizmet. 20 saat su aksa bir saat akmazsa hiçbir önemi yok. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Yaklaşık 10 tane depomuz yıkıldı depremde. Doğanşehir’de tüm hatlarımız tahrip oldu, ana şebekelerimizi yeniden döşemeye çalışıyoruz. Şu an 1 milyarın üzerinde ihale yaptık ve bunun sahaya yansıması tekrar yapılması zaman alacak. Bu da piyasa koşullarına baktığınız zaman insanlar çelik boru getiremiyor. ‘Çelik alamadığım için boruyu bükemiyorum’ diyor.”

“Malatya’nın suyunu şimdi tekrar lekelemeye çalışıyorlar”
Malatya’da şu anda yüzde 99 oranında içme suyu şebekesinin çalıştığını ve  vatandaşa suyun kesintisiz olarak ulaştırıldığını belirten Mehmet Mert sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İnanmayan veya tereddüt edene kapımız açık, kaptaja gelip ziyaret edebilirler. Sistem olarak da görebilirler. Malatyalı olarak da gelip görebilirler. Tekrar tekrar söylüyorum bu Malatya’nın değeri, bizlerde sahip çıkamazsak daha önceki yıllarda Malatya’da salgın olmuştu, su ile ilgili kuraklık olmuştu. Kuraklıktan dolayı su yetmemişti, başka yerden takviye yaptık, suyu lekeledik, kendi kaptajımızı, hiç alakası olmamasına rağmen lekeledik. O zaman Malatya’ya hazır su girdi ve bir rant başladı. Şimdi yine başladılar. Fay hattından gelen su. Hafiften bulanabilir renk değiştirebilir. Belki fay değiştirmiştir, hat değiştirmiştir. Oranın temizlenmesi zaman alır.  7,5 üzerinde 2 tane deprem gördü. 30 bini aşkın artçı gördü. Biz sadece buna seviniyoruz, suyumuz kaybolmadı. Tüm altyapı zarar gördü bu bir süreç. Önemli olan şebekenin yüzde 99’una su veriyoruz. Yüzde 1’i de basınç yüksekliği veya basınç düşüklüğü.  MASKİ’de çalışan tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bize her türlü desteği veren ve katkıyı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Erol (11 ay önce)
    Başarılı
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Altyapı inşaat mühendisliğinin en zor işidir. İnsanlar anlamaz anlamadığı ve zorluğunu toprak altında görmedikleri için eleştirip dururlar. Piyasada parasıyla kepçe bulamıyorsun usta bulamıyorsun. Bir günde yıkılan ve hasar gören 50 yıllık emek ve herkes bir günde düzelsin diyor…Bu yoklukta, hem depremin arızalarını gidermeye çalışıp hem yıkılan binaların hunharca patladığı büyük boruları tamir etmeye çalışıp. Hemde dağlarda köylerde ev yapmaya saldıran bu binlerce insanın taleplerine gece gündüz yetişmeye çalıştığınız için teşekkürler. Allah doğrunun yardımcısıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Emekli olup gitmiş elazig erzurumlardan medet umdun getirtin ne oldu hiç bos yere maaş veriyorsun kurtaricimi onlar ayakta duramiyorlar
    %58
    %42
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    halen bazı köylerde su yok..400 trilyonu susuzluk için mi harcadınız!!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yav he he
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Rıfat Güneş (1 yıl önce)
    Depremin üzerinden altı ay geçti sular hala çamurlu akıyor. Hala neyin masalını anlatıyor bilmiyorum.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    hala musluktan akan suyu içemiyoruz bulanık.işyerlerinde suyun tonu 36,5 tl olmuş ve içilmiyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bugün 369tl fatura geldi. Ne yaptın desen, halı yikamadik, oto yikamadik, bahçe sulamadik. Burası daire kardeşim. İçtiğimiz şu zaten bulanık. Sözde sözüm ona sayacı sıfırladık.ucret yok diye hava atanlar şimdi katmerli alıyorlar. Çalışma yok, herkes kendi keyfinde. Allah hakkımızda gele....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (1 yıl önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek....?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sezgin (1 yıl önce)
    Ne güzel konuşmuşsun da depremde binam yıkıldı örnekköy Karapınar küme evlerinde 4 aydır şebeke suyu akmıyor belki 100 defa arıza bildirimi yaptık ama nafile muhatap bile yok maski de bide kalkmış vatandaş suyu akmiyorsa haklıdır diyorsun ya bazı şeylerden haberin yok yada böyle vitrine oynayıp duruyorsunuz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • abidin (1 yıl önce)
    Mehmet mert bu memleket için gerçekten büyük bir şanstır. Rabbim böyle yöneticilerin sayısını arttırsın.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Senin ve senin gibilerin söylemleri dua mı bed dua mı bilemedim...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Sayın genel müdürün söylediği hasarlar doğru, çalistıklarıda doğru. Ancak sorun şu bakım yapıldıktan sonra kum ve mille bulaşık olan şu şebekeye veriliyor. Bu sutun içilemez olmasının yanında birde evlerde kullanılan kombi, çamaşır ve bulaşık makinesine vereceği zararlar var. Bu şu nedeniyle bu cihazlar arızalaniyor. Çözüm olarak bakım yapıldıktan sonra o suyun iyice berraklaşana kadar şebekeye verilmeyip, uygun bir yerden tahliye edilip temizlendikten sonra şebekeye verilmesi mümkün olursa daha sağlıklı olur. Tabi bu süreçte bir süre şu kesintisi olacaktır, bunada katlanmak gerek. Zor zamanlardan geçiyoruz. MASKI nin işide çok zor. Allah kolaylık versin
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Kml (1 yıl önce)
    Beceremiyorum diye açıklama yapsaydınız. Daha açıklayıcı olurdu.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sayın editör, Çöşnük mahallesinde, Avni kiğılı lisesinin arkasındaki çeşmeden ,Hergün binlerce insan içme suyu temin ediyor. Çeşmenin çevresindeki pisliği, yosun tutmuş suyu ve kokuyu haber yapabilir misiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya'ya 25 yılını vermiş değerli hizmetkar. Gecesini gündüzüne katarak çalışan bir ekip.Asrın felaketinin boyutlarını,yıkımlarını görmezden gelmek nasıl bir duygu acaba.Her şey anında dört dörtlük olsun diyorlar yahu 11 şehir milyonlarca insan etkilenmiş. Hadi gel anlık yetiş yetişebilirsen.Bir saat su kesilse kıyametler kopartılıyor. Emeklerinize sağlık sn gn müdür
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Şu an zaten şükrediyoruz neden 6 aydır daha suyumuz bulunmadı herkes su kuyruğuna girmiş 90'lı yılları yaşıyoruz sayenizde
    %66
    %34
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    sizin bu şükürlerinizden korkuyoruz çünki ne zaman şükredin dediğinizde hemen arkasından zammı basıyorsunuz.Ama bunların hesabını ahirette vreceksiniz çamurlu suya zam yapmak nedir göreceksiniz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Sahada gördüğüm kadarıyla Maski, diğer belediye birimlerine göre daha iyi çalışıyor ve kurumsallasmış bir izlenim veriyor. .Emeklerinize sağlık...
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Selahattin Başkanı rezil eden ekip. Maski sınıfta kaldı
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Selahattin Başkan'ın kendi kendini rezil ediyor, kimse rezil etmiyor ha eğer ediyor diyorsanda ekibi rezil ediyor mühürde kendin de kalemde zor iş değil basar mührü imzayı gönderir, ama gel görki kendini rezil eden tutamadığı dili.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Asım (1 yıl önce)
    İçilmeyen suya gelen yüksek faturaları gönderen belediye muhalif belediye olsaydı yer yerinde oynardı Allahımıza şükür ve dua ediyoruz ki bizi sizlerden kurtarsın. Amin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    işini severek ve layıkıyla yapan,nadir belediye çalışanı.toplum kimin çalıştığını görüyor,teşekkür ederiz.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Allah yardımcımız olsun . Çok büyük üç felaketi yaşadık bütün bu süreçte yaşananları çabuk unutup istismar edenlere rağmen SN MERT SİZİN ŞAHSINIZDA GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATIP ÇALIŞAN TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDERİM.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Biz şükür ediyoruz da. sizlerde alternatif kaynaklar bulsanız. Malatya nın şehir merkezide dahil her yerinde su çıkıyor, bu suları toplasanız, gerektiğinde arıtılarak kullanıma verecek şekilde bir sistem kurulsa, diğer zamanlarda da sulama ya verseniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Her akan su içme suyu değildir beyefendi. Araştırmanızı öneriririm. Şehir merkezinden çıkan suları içerseniz üç ay içinde hakkın rahmetine kavuşursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • inşaatçı (1 yıl önce)
    peh peh peh kesin öyledir. bizim komşunun evinin önünde su patladı komşu belki 50 kere aradı maski bir haftada zor geldi.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • hüseyin (1 yıl önce)
    Mehmet Mert Müdüre teşekkür ediyorum ,kendisi sözü ve yaptıkları ile örtüşen bir idarecidir ,Ekibi ve kendisinin ne kadar özverili çalıştığı ,ve bir Malatyalı sevdalısı olduğunu bilirim Allah yardımcısı olsun.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Suyun kaybolmadığına şükrediyoruz ancak içemediğimiz suya 600 TL fatura ödememize şükredemiyoruz.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (1 yıl önce)
    Biz şükrediyoruz ancak size İslami ders lazım. Önce sünnetullah öğretilmeli. Sebepler yerine getirildikten sonra çaba ve gayret sonucu kadere kazaya iman edilir şükredilir. Bir kere değil defalarca farklı yöntem ve tekniklerle gayret gösterildikten sonra olmayınca rızık kabul edilir. Bu güne kadar su kaynağı için koruma çalışması yapmayıp, acil durumda alternatif planlar üretmeyip yıllarca koltuklarda oturup insanlara şükredin demek islam inancında yeri olmayan bir söylemdir. Siz kendi yerinizi korumak için suçu Allah’a atmaya çalışıyorsunuz. Allah’ı savunan insanların çıkıp karşınız da bu sözleri söylemesi lazım. Siz hangi sebebi yerine getirdiniz ki Allah’ın vereceği sonuca şükredin diyorsunuz? Bir kez daha gördük ki kriz anında devreye alınacak önlemler sıfır. Tek su kaynağının korunması jeolojik tespiti kaynak yolunun haritasının çıkarılması olası bir kaynak çıkış yolu kapanması göçük durumunda alternatif sondaj noktaları ile kaynağa ulaşma noktaları yedek noktaları gibi bir olan program yok. Biz neye şükredeceğimizi biliyoruz. Kadere imanı da iyi biliyoruz. Ama sizin yapmadığınız görevleriniz sonucu ortaya çıkan hataların Allah’ın bizi cezalandırması olmadığını da çok çok iyi biliyoruz. Su kaynağı üzerinde çıkış güzergahı üzerinde kaç çalışma yaptırdınız. Hikaye anlatacağınıza bunu söyler misiniz çıkıp? Alternatif planlarımız şunlar diye kamuoyuna bilgi verebilir misiniz? Akademik kadrolara bilimsel çalışma yaptırabilir misiniz kaynak hakkında? Özet geçeyim görevlerinizi, eleştirmek değil amaç yol göstermek. Kaynağın çıkış yolunu tespit ediniz. Göçük olabilecek noktaların öncesinden acil durum sondaj noktaları belirleyiniz. Kaynağın tamamen kaybolması durumunda şebekeye verilebilecek içilemezde olsa kullanılabilir su kaynaklarını ana hatta kadar getiril acil durum planı oluşturunuz. Çınar venk gibi kaynakları şehrin farklı noktalarında ki çeşmeleri çoklayıp taşıma su sistemine uygun hale getiriniz. ayrıca gidip venke bakınız insanlar su alıyor diye çeşmeye beton dökmüşler. Aşağı kadar yoldan hat çekip iki göz Çeşme yapmak çok mu zor? Halimize şükrediyoruz. Böyle yönetilip halen hayatta olduğumuz için. Sayın editõr, haber analiz bana kaldı yine, yorum nezaket ve bilgi çerçevesinde. Sadece kral çıplak diye haykırıyor. Yayınlamak size kalmış. İyi çalışmalar.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Maski genel müdürü Mehmet Mert bey çok haklı. Bu suyun kaybolmaması Malatya için büyük bir değer. Buna şükredilmeli. Ancak su kaynağına güvenli mesafe içinde taş ocağı vb. çalışmalara asla izin verilmemelidir. Bu su korunmalıdır. Su olmazsa bu şehir olmaz. Türkiye de tektir böyle bir kaynak. Çok değerlidir. Malatya belediyesi, valilik bu suya gözü gibi bakmalı, su kaynağına zarar verecek çalışmalara asla izin vermemelidir.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Maski hiç bu kadar başıboş olmamıştı. Personel fazlası, her gün yeni personeller geliyor. Düzen disiplin hiç bi şey yok, hiç bir talep sonuçlanmıyor
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Japonyada hemen hemen her an yer sarsıntısından muzdarip su yapısını bilmem ama hayat akışı pek normal.Özetle neden biz halen yap kapat bozuldu aç kapat bu sistemin mutlaka modernizasyonu olmalıdır her mahallede olmaza bile bir kaç mahallede ana isale değilde kolları diyelim bunları bölünecek bir durdurma noktası yapılsa bu kadar su boşu boşuna akmaz asbet yer altı sularına karışmaz müdahalesi kolay ve modernizasyon şart eski ilkel yolla bu işler olmuyor artık dünya değişiyor sizde değişin bütçe mi ab hibe fonları deprem bölgelerine para akıtıyor inkar edilemez yeterki götürmesinler…!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kenan (1 yıl önce)
    Onlarca personel maskiye alıp hiç bir şey yapmayan kurum, şu anda hiç bir iş talep yürümüyor çok yazık yerlerde
    %73
    %27
    Yanıtla