SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremden Ağır Etkilenen İllerdeki Öğretmenlere Mazeret Tayin Hakkı

Depremden Ağır Etkilenen İllerdeki Öğretmenlere Mazeret Tayin Hakkı
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen illerde yapan öğretmenlerden 3 yıllık çalışma süresini dolduranların, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabileceğini duyurdu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapan ve 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı.

Duyuruya göre, söz konusu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Zamanlama manidar (7 ay önce)
    Giden öğretmenler şu ana kadar zaten gitti.Gelenler de geldi. Geriye kalanlar da evini bir şekilde ayarladı ve düzenini iyi kötü kurdu. Bu saatten sonra kolay kolay kimse gitmez. Üstelik açılan yerler de hep ücra yerler oluyor. Önceden de iki sefer deprem bölgesine ayrıcalıklı tayin hakkı tanınmıştı. Birincisinde sadece vefat ve raporlu hastalık kriteri vardı. Ev durumu kriter değildi. İkincisinde de 22 il açtılar 21 i doğuda ve ücra yerleriydi ve İstanbuldu. Şimdiki tayin de benzer olacak ki dediğim gibi iyi kötü düzenini kurdu çoğunluk. Ayrıca Malatya özelinde söylüyorum mevcut öğretmen kadrosunun yüzde 25-30 u gitse bile hala yeterince öğretmen kalıyor ilde. Çünkü aşırı derecede zaten fazlalık vardı Malatya'da. Ayrıca gidenlerin yerine giden sayısı kadar olmasa da başka illerden gelenler oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (7 ay önce)
    En mantıklı şey, eğitim çağındaki çocuk çoluğu alıp, bu yukıntı ve toz dumandan uzakta eğitimi düzgün bir şehire göç etmek, yeni bir sayfa açmak...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Asım (7 ay önce)
    Bu kaçıncı tayin devlet bu bölgeyi boşaltmak isyiyor galiba okullar açılacak bu neyin tayini bu kadar popilizim olmaz azıcık insaf yahu.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ana baba evlat ölmüşse diyor zaten o durumda bir öğretmenden ne hayır gelir şu durumda iş olsun tayin verdim diyecek.
    %100
    %0
    Yanıtla