SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depreme Karşı Çelik Ev

0
Güncellendi - 2020-01-30 03:17:45
Depreme Karşı Çelik Ev
A- A+ PAYLAŞ

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Elazığ depreminden çıkartması gereken önemli dersler bulunduğunu belirterek, depreme dayanıklı konutlar için çelik konstrüksiyon ev modelinin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Durmaz yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'yı da etkileyen Elazığ depreminin yaralarını sarmaya çalışırken Manisa'dan da bir deprem haberinin gelmesinin depreme dayanıklı konuta yönelmenin zorunluluğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Çelik konstrüksiyon yapı sistemiyle üretilen evlerin deprem güvenliğinde yüksek önemli bir yapı modeli olduğuna dikkati çeken Durmaz, gelişmiş ülkelerde yaygın olarak tercih edilen çelik ev sisteminin Türkiye'de henüz yeterli ilgiyi görmediğini belirtti.

Durmaz, bu durumun yapı modelinin bilinirliğinin az oluşundan kaynaklandığını dile getirerek, çelik yapı sisteminin özellikle yatay mimari konseptinde mahalle kültürüne hitap eden toplu konut projeleri için en uygun ev modeli olduğunu ifade etti.

Hakan Durmaz, şunları kaydetti:

"Ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini son günlerde art arda yaşadığımız depremlerle yakından görmüş olduk. 'Deprem değil bina öldürür.' sözü klasikleşti. Bu doğrultuda sayılı yıllar geçtikçe yapı güvenliği gerileyen klasik bina yöntemlerini terk ederek yüksek güvenlikteki yapılara yönelmeliyiz. Çelik ev bunun için çok önemli bir alternatif.

Çelik yapı çürümeyen, kırılgan olmayan, göçmeyen, esnek özellik gibi çok sayıda öne çıkan üstünlüğüyle yüksek riskli deprem bölgelerinde güvenle tercih edilmesi gereken yapı modelidir. Üstelik üretim süreci ve kurulumu da klasik betonarme yapı modeline göre son derece hızlı ve bütçe olarak da daha ekonomik."

Karmod Ev adıyla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında inşa ettikleri çelik evlerin son derece güvenliği olduğunu bildiren Durmaz, konseptin modern konut projeleri için alternatifi oluşturduğunu belirtti.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız