SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depreme Karşı Çemberle ve Tahtalarla Güçlendirilen Minare!

Depreme Karşı Çemberle ve Tahtalarla Güçlendirilen Minare!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da depremlerde aldığı hasar sonrası tahtalarla güçlendirilen cami minaresi korkutuyor. Caminin ibadete açık olduğunu belirten mahalle muhtarı minarenin yıkılmasından endişe duyduklarını söyledi.

Malatya’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen ve az hasarlı olarak raporlanan Battalgazi ilçesi Cevherizade Mahallesi’ndeki tarihi Yusuf Ziya Paşa caminin minaresi korkutuyor. Depremlerde minaresi hasar alan caminin ibadete açık olduğunu kaydeden Cevherizade Mahalle Muhtarı Vedat Kuru, caminin çevre duvarlarında da yer yer hasarlar bulunduğunu ifade ederek minarenin yıkılmasında endişe duyduklarını söyledi.

Yan tarafında Kur’an Kursu da bulunan caminin az hasarlı olarak raporlanan minaresinin tahtalarla güçlendirilmesine anlam vermediklerini belirten muhtar Kuru, minarenin yıkılmasından endişe duyduklarını aktararak yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Cengiz (4 ay önce)
    "minarenin yıkılmasında endişe duyduklarını söyledi." Yıkılmasında değil yıkılmasından olacak.Haber metinlerini aynı kişi yazıyor sanırım sürekli aynı şekilde anlatım bozukluğuna yol açan metinler görmeye başladık bu haber sayfalarında.Dikkat çekmek istedim.Saygılarımla.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (4 ay önce)
    Muhtar depremden sonra yeni mi görmüş hasarıda ilgileniyormuş. Mahallede kimseye faydası olmayan pandemide ve depremde mahalleyi terk eden bir kişidir bu zat.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mahalleli (4 ay önce)
    seçime yakın mahallenin sorunlarıyla ilgileniyormuş gibi çek panpa :))
    %86
    %14
    Yanıtla