SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremi 'İnsanların Azması'na Bağladı, Prof.Dr. Görür'ü Çıldırttı!

Depremi 'İnsanların Azması'na Bağladı, Prof.Dr. Görür'ü Çıldırttı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, seçim propaganda çalışmaları sırasında, Malatya'da da büyük yıkım ve ölümlere neden olan depremlerin 'insanların azması'ndan kaynaklandığı yolundaki sözlerine, Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür büyük tepki gösterdi ve "Bu zatı tüm Malatyalılara şikayet ediyorum" dedi.

Gürkan'ın 14 Mayıs seçimleri öncesi, 4 Mayıs'ta Hanımınçiftliği Mahallesi'ndeki bir evde propaganda çalışması kapsamındaki ziyaretinde depremle ilgili söylediklerini içeren video kayıt medyaya düştü. Bu kayıtta, depremle ilgili Naci Görür'ün değerlendirmelerine atıf yapan Gürkan, "Ama Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ayetlerde insanlara nasihatları vardır. İnsanoğlu ne zaman azmışsa, buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır." yorumunu yaptı.

Gürkan, söz konusu video kayıtta, "Bende bilim adamıyım, bende öğretmenim.  Ne Görür vardı (Naci Görür sesleri). Tabii deprem fay hatları var bu bilimsel olarak böyledir ama Cenab-ı Allah’ın Kur'an-ı Kerim’de ayetlerde insanlara nasihatleri vardır. İnsanoğlu ne zaman azmışsa, buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır. Onun için biz kendi durumumuzu düzeltmedikçe, Allah bizim durumumuzu düzeltmez. Böyle bir ayeti kerime vardır; ‘Bir millet kendi durumunu düzeltmedikçe, Allah o milletin durumunu düzeltmez.’ Biz kendimiz düzelteceğiz. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Bizim vatandaşımız çok kadirşinas vatandaştır. Ben vatandaşımızdan en ufak böyle şeyler görmedim. Böyle hadisede bin değil on bin kişiden biri çıkıyor. O da iyilerin kıymetini bilmek için bir iki adamda çıkacak. Onları da normal görüyorum. Geçmişte onu provakasyon yapmak istiyor, yani büyük ihtimalle de o Feto grubunun elemanlarıdır." diye konuşuyor.

Gürkan'ın, bu sözleri, depremle ilgili olarak kendisine yöneltilen eleştirilere karşı söylediği belirtilirken, bu konuşmanın sonunda ortamda bulunan vatandaşlardan birinin, o eleştiri için “Başkanım, o nazarlıktır” şeklindeki sözleri de dikkat çekiyor.

Bu video kaydının haftalar sonrası medyaya düşmesi üzerine konudan haberdar olan Deprem Uzmanı Prof.Dr. Naci Görür'den, Gürkan'a tepki geldi. 

Görür, 22 Mayıs Pazartesi akşam saat 19.20'de twitter hesabında yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Şimdi haberlerde izledim. Malatya Belediye Başkanı depremde yıkılan evleri ve ölen canlarımızı azdıkları için böyle bir sonuçla karşılaştıklarını ima ediyor ve bir vesile ile benim de adımı kullanıyor. Bilim insanları yıllarca önceden depremin Malatya’ya gelmekte olduğunu söylediler. Ben her vesileyle  Malatya’yı, Erkenek’i, Sinciki’i uyardım. Defalarca Malatya’ya depremin gelmekte olduğunu, önlem alınması gerektiğini söyledim. Valilik ve Belediye huzurunda konuşmalar yaptım, İnönü Üniversitesinde konferanslar verdim. Canlarımızı korumak için kılını dahi kıpırdatmayan yerel yönetici temsilcisi şimdi Malatya’nın güzel insanlarını ve ölen canlarımızı azdıkları için öldüler diye suçluyor. Bir doğa olayını kutsal inançlarımızı da lekeleyecek şekilde yorumlayan bu bilgisiz zatı tüm Malatyalılara şikayet ediyorum. Gereğini yapacağınızdan hiç kuşku duymuyorum. Sevgiyle"

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU..

Bu arada, Gürkan'ın depreme ilişkin yorumu ve Prof.Dr. Görür'ün de tepkisi, sosyal medyada geniş yer buldu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları (bir örneği aşağıda), olayı mizahi olarak yorumlarken, bazıları da Gürkan'ın değerlendirmesine tepki gösterdiler.

malatyahaber.com- Sosyal Medya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

164 yorum yapılmış

  • Alacadağ Şemşirli İsmail (11 ay önce)
    Salahattin Gürkan bence AKP için değil chp için calişiyor zaten bence salahattin Gürkan akp yakışmayan adaydır bundan dolayı süresi azaldı chp aday olsun haddini bildirelim çünkü bu aralar istiyorki kendi açiklamasindan dolayı akp seçmen chp oy versin senin açıklaman malatyayi bağlamaz bizim için murat kurumun açiklamasi bizi bağlar malatyayi yöneten valinin açiklamasi bizi bağlar biz sonuna kadar akp ye oyumuzu vereceğiz biliyoruzki sorunları akp çözer
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Kendinizi uyanık zannediyorsunuz olabilirsiniz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kernekli İbrahim (11 ay önce)
    Münir Erkal'lı herkes bencil diye beğenmiyordu,Ama hala şehir onun yaptıklarıyla ayakta,esenlik şehir mezarlığı,megsaş,otogar,çevre yoluna kavşak,dede korkut parkı,kongre kültür merkezi,belediye binası demek ki Mimar,mühendis önemli çaycıyla çorbacıyla helvacıyla mütahitle ve en son bilim öğretmeniyle olmuyor,3 tane avukat milletvekili seçtik onlarda hayırlarına kaybettiklerimizin davalarına bakacak herhal........
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (11 ay önce)
    Selahattin baskan gider ayak sizlere yakısmadı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • haci (11 ay önce)
    İsmi değiştirelim. AZGINMALATYA olsun. Kahramanmaraş Gaziantep aynı kalsın adıyamana da siz bir ön ek bulun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • e-Hoca (11 ay önce)
    Pardon üstat sizinki hangi bilimdi acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Her toplum hak ettiği yöneticiyi seçer başın getirirmiş. Malatya ne ise başkan da o. Şaşırmamak lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Bundan sonra Amerika düşünsün.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Seçilen yöneticiler seçen halkın aynasıdır.. Yani şaşırmadım bunu seçenlerde bu kafayı yaşıyor. Avrupa'da deprem olmadığına göre bizden çok daha fazla ahlaklılar o zaman başkan? Bir daha Avrupa toplumunun yaşam tarzına laf etmezsiniz o zaman :D Gülelim mi yoksa ağlayalım mı bilemedim bunlar nasıl yönetici olabiliyor ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayır kanka, Avrupa zaten büyük bir mahkemeye ertelendi. Bize gelen bu deprem ise uyandırma niteliğinde. Önlem alınmadı diye bu amacından çıkacak değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • selocan (11 ay önce)
    yürü be başkan kim tutar senii ;))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sami (11 ay önce)
    Sayın Başkan bende Atom mühendisiyim.Fırıncı köyünde oturuyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ramo (11 ay önce)
    Güneş balçıkla sıvanmaz Selahattin Gürkanı kimseye harcatmayız. Videoda söylediklerini çarpıtarak trollük yapanlar ve isminin önünde prof var diye seçilmiş bir başkanı hedef göstererek bir yerlere şirin görünmeye çalışanlar sizlere sesleniyorum; başkanı yakından tanıyanlar bilir anlatıldığı gibi yazıldığı gibi bir kastı yoktur. Depremin ilk gününden bugüne başkan gecesini gündüzüne katıp memleket için çalışmaktadır. Selahattin Gürkanın bu memlekete bu kısa sürede 4 senede kazandırdıklarını deprem oldu diye kör olun sağır olun diyerek bize unutturamazsınız. Ucuz siyaseti bırakın trol siyasetini bırakın. Algı siyasetini bırakın.Bunun prim yapmadığını 14 Mayısta gördük zaten. Depremde hayatını kaybedenlere Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Kalanlara sabırlar ihsan eylesin. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bilim güzeldir ama ilimle yoğrulursa bir başka güzeldir. Rabbim büyük fotoğrafı herkese görme feraseti versin.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Esasında hayatta iki şey vardır Bilim ve şahsi düşünceler ilki bilgiye yol açar,ikincisi cehalete. Hipokrat mö.460-370
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tatar ramazan (11 ay önce)Ramo isimli kullanıcı yorumuna
    Rammo kardeşim saladin başkanını harcatma böyle bilim insanları pek gelmez bu diyarlara senin başkanın dik durması sayesinde depremden pek etkilenmedik almış olduğu tedbirler sayesinde hafif atlattık yoksa bizde DEPREM ZADE olurduk çok yaşa saladin şeyhimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramo! Pazartesi belediyeye gel işin, masan hazır. Gelirken 1 kilo da tuzsuz halis tereyağı getir. Başkana ikram edersin. loş ekmeği unutma!
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Gürkanı bu söylemlerinden dolayı iki kardeşini kaybeden bir Malatyalı savcılığa vermiş!Haberlerde okudum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deprem-ZADE (11 ay önce)
    Evet azdık..iç çamaşırı ile sahneye çıkardığımız 48 dakika konsere Hande Yenere 260 bin (milyar) garibanın su parasını verirken azdık.. Film festivaline 3 milyon (trilyon) harcarken azdık.. Çadırda garipler b,,kuyla oynarken,enkaz aralarında özel plakalı toggumuzla oynarken azdık.. Öyle azdık ki, bizim binalarımızdan daha iyisini ancak Allah yapar derken azdık.. Evet doğru demişler azdık, azar azar değil çok çok azdık..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • masal (11 ay önce)
    reis terörist başını aday gösterse yine oy verirsiniz ne masal anlatıyorsunuz ihsan kocayı yuhladınız ne oldu sonuç gene aynı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Esin Emin ÜSTÜN (11 ay önce)
    Büyük felakette binlerce, on binlerce bebek ve çocuk da yaşamını yitirdi. Onlar nasıl azmıştı acaba?..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hocam siz bilmezsiniz herşeyi onlar bilir.Onlar Sismolog,ekonomist,onlar Din bilgini,Astrolog vs...Herşeyi bilirler.Yapılan yorumları okuyun göreceksiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halk yiyor mu sen ona bak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuzca (11 ay önce)
    Toplum bozuldu diyenler buna gerekçe olarak kendi bozukluğunu göstermiyorsa yalan söylüyordur. İsmet Özel
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aslan (11 ay önce)
    Kimin azgınlaştığı ortada, Mehmet çınar topsöğüt evleri ile azgınlaştı, 20 yıldır bu şehre ihanet edenler azgınlaşarak rant elde ettiler. Millet canıyla malıyla ödedi bu azgınların köşe dönme ilerin yaptıklarından dolayı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam 44 (11 ay önce)
    Selahattin başkan doğru söyler binaların yarısını kurtarırız dedi kurtardı ağırı ortaya ortayı hafife çevirdiği çevirdi sözünü tuttu 11 ilde insanlar azdigı içinbufelaket oldu diyor 70 ilde azanyok galiba başkanım siz söylerken Ke deniz inaniyormusunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • veli (11 ay önce)
    kendilerinin itirafı aslında bunlara göre azan hep karşı mahalle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Malatya'mizin en büyük talihsizliği şimdiye kadar çevre ve şehircilikten,inşaattan anlayan tek bir belediye başkanı olmaması insaalh yeni donem için dışardan donanımlı bı başkan adayı gönderilir Malatyaya,yoksa avukattan helvacidan kuyumcudan müteahhitten geçme belediye başkanlarıyla on yılda toparlanmaz Malatya
    %84
    %16
    Yanıtla
  • AHMET BEY (11 ay önce)
    vallahi bu tez doğru olsa idi; büyüklüğü -boyutu kestirilemeyen kaya parçaları göz önünde olanların yakınına düşerdi diye söylüyor arkadaşım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Tüm kanallarda yayımlanan görüntüden irite oldum.Biz bu yönetimi hak etmiyoruz. Iyiki Malatyayı terketmisiz. Ahlaklı siyaset istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah aydin (11 ay önce)
    bize maval okuma.yapmadiginiz isler yüzünden vatandaş öldü. Denetlenmediniz.. betona bogdunuz şehri....muteahhitlere peşkeş çektiniz güzelim şehri ...azan da toplum oldu oylemi ....yuh size sizin gibi düşünene.allah sizleri cehennemin en dibine koysun inşallah. Yüzünden fazla insan öldü. Bunlar azgindi oylemi.tum cenaze sahipleri bu adami mahkeme ye verecektir inşallah.islam dinini boyle işine geldiği gibi anlaatanlarida kahredecektir.l.ge4cekten bunu söylediğine vallahi billahi insan inanamıyor.sorumluluga bakarmisiniz.tqrim alanlarını imara aç doldur betonu millet ölünce azdilar de...... azan sizsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali karakuş (11 ay önce)
    Kula bela gelmez hak yazmayınca hak kuluna bela yazmaz kulu azmayınca sayın başbakan bunu hatırlatmak. İstemiş yoksa kendiside. Bir bilim insanı olarak bu doğa olayını inkar etmiyor zaten depremin ilk gününde beri canla başla çalışan bir başkan olduğu nu kendisine oy vermeyenler bile takdir ediyor Allah aşkına toplumun büyük bir çoğunluğu bir azgınlığın olduğu nu sürekli dile getiriyor vede toplumda büyük bir kısmı tarafından kabul görüyor
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Sokaktaki kör cahil ile o koltukta oturan kişi arasında fark olmalı. Herkes deprem konusununda bilinçsizse bunun sorumlusu yine bu hükumet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Slm. Eğer kulun azma işi ile olsaydı Hollanda, Belçika, ABD, Norveç,İsveç,Fransa vb. bu ülkelerde olması gerekirdi .Her türlü pisliklerin mubah görüldüğü yerler.. Yok yok! bizim nefisleri doymak bilmeyen mütahitler, mühendisler,mimarlar ,siyasiler,yerel yöneticilerin yüzünden olsa gerek..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Böyle konuşan Sayın başkandan biz depreme karşı nasıl önlem almasını bekleriz, gereği yapılmadığı için başımıza gelen felaketleri ya kadere yada azınlığa bağlayıp işin içinden çıkıp sıyrılmak ne kadar güzel değilmi,..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barut (11 ay önce)
    Dinen Doğru söylüyor ama eksik söylüyorsun.ikincisini neden soylemiyorsun ikincisi işine gelmiyor degilmi.kendine güveniyorsan korkak değilsen söylersin.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Bu dinin sizin elinizden çektiği nedir. Milyonlarca deist, ateist yarattınız ülkede :)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Dinen de doğru değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zilzal suresinin anlamını okuyun cahiller.onceki helak olan kavimlerin nasıl helak olduğunda bakın.biz dinin elinden hiç çekmedik ayrıca size batan İslam .başka dinlere neden atmiyormusun sadece İslamı kotuluyorsunuz.neden Türkiye'de hiristinlagila aymazlar veya yahudilige budislere .bu ülkede din sorunu yok sadece İslam düşmanlığı vardır.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Serdar (11 ay önce)
    Ben annemi bu söz ettiğin depremde kaybettim hayırdır başkan annem bir suç işledi ondan mı depremde canı gitti? Allah a havalesin. Millete havale etmiyorum onlar seni yüzde 70 le seçerler çünkü.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    arkadaşların yorumlarına bakıyorum genelde eleştirelirinde haklılar yanlız bir terslik var reis bunu görmüyor mu falan gibi cümleler arkadaşlar lütfen şunu anlayın artık bu şehir reis dediğiniz adamın hataları yüzünden bugün bu durum da belediyebaşkanını kim malatyada aday gösterdi reis kusura bakmayın reisin size layık gördüğü başkan bu milletvekili seçerken aynı şeyi yaşıyorsunuz yine devam ediyorsunuz siz bu kafayla devam ederseniz kimi aday gösterirse gider tıpış tıpış oy verirsiniz ülkede yolsuzlu almış başını gidiyor liyakat sıfır ekonomi batık ama çalıyorlarsada çalışıyorlar diyen bir zihniyet var ekonomi bitmiş diyorsun olsun biz patetese soğana ülkemizi satmayız diyor kardeşim kimse ülkeni sat demedi sana sadece sorgula neden bu haldeyiz nerede hata yapıyorlar bu hatalardan ders çıkartan var mı onu sorgula yok şehre gelen siyasileri yuhla pretosto et ne kazandırıyor bu şehre söylermisiniz siz şehrinizi rekabete açarsanız kıymetiniz olur böyle toptancı zihniyetle hareket ederseniz iste size böyle başkan böyle milletvekili seçtirirler sonrada şikayet edersiniz kardeşim bu şehir kendi benliğini kültürünü kaybediyor malesef dışardan gelenler artık şehiri yönlendiriyor kısacası iki laf da başkan beye söyleyelim sanırım o konuşmayı seçim esnasında bir evde yapıyor bulmuş karşısında gariban halkı dini duygularını sömürüyor kendince be sözüm ona bu şahıs öğretmen senin bilme ilme hiç mi saygın yok bu konuşmayı yaparken hiç mi basının diline düşeceğini hesap etmedin ama malatya halkının dediği gibi reis öyle lütfetmiş şimdi yine seçim var malatya 28 mayısta 14 mayıstan daha fazla oy vererek reisi seçmezse şaşarım çünkü bu olaylardan ders almıyoruz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • murat (11 ay önce)
    hadi ordan
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fazil (11 ay önce)
    Malatya Malatya olalı böyle rezil olmamıştır. Halaycilarin başkanı da böyle olmalı işte :). Malatyali olmaktan utanır hale geldik. Bakalım daha neler gorucez
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erol (11 ay önce)
    Evet, ağır 3 kez, 4 kez ağır hasarlı olarak kayıtlara geçmiş binaları orta hasarlı ve az hasarlı ya çevirerek katliamlarına devam edecekler ve buna insanlar azmiş diyecekler. Milletin aklı ile alay etmek böyle birşey işte.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Nur (11 ay önce)
    Depremde benm çocuğum göçük altında kaldı 8gun sonra çıkardım benm çocuğum azmısmıydı onca insanlar uykuda ne olduğunu anlamadan can verdi onca aıle yok oldu azan sensin !!! Bunun gibilerı iste başa getırirsenız böyle haddını aşar
    %98
    %2
    Yanıtla
  • vahap (11 ay önce)
    başkan doğruyu söylemiş, kusura bakmayın ama bu gerçek. zelzele yani depremin en büyük nedenleri zinadır. evet depremin bilimsel bir açıklaması var.. olmalı da aksi durumda açıklanamazsa paranormal olurdu.. doğaüstü imkansız olurdu.. buda yaratıcının varlığını ispatını en güzel şekilde delili olurdu. bu seferde yeryüzünde Allah a inanmayan hiç kimse kalmazdı.ozaman da dünya boşuna yaratılmış olmazmıydı.. bu nedenle naci görürler fay der stres birikti der olacak der.. ama tarih söyleyemez.. 20 yıl sonra olur.. sonra çıkar ben olacak demiştim der... ama Rabbim kulum azma der.. azarsan lud, semud, ad kavimlerinden haberin olmadımı der..
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Ateist,şintoist japonyada her gün deprem olur.Hemde öyle böyle değil,en küçüğü 7 şiddetinde olur.Sadece 9 şiddetindeki bir depremde 6 kişi öldü.Japonya da yer yerinden oynadı.Bu senin tezini sıfıra çıkartıyor.Öte yandan 5 vakit namaz kılıp hiç suçu olmuyan tanıdıklarım vefat etti.Allah ıslah etsin.Bir zamanlar İslamiyet akıl ve bilim diniydi.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Vahap bey merhaba çok doğru söylüyorsunuz dinimiz öyle diyor ancak. tedbir kulun taktir Allah'ındır. Size örnek vereyim. Örnek 1 : Denizin ortasına ev yaptınız beton eridi ev çöktü neden ? . Cevap 1 : Biz azdığımız için oldu. Cevap 2 : Denize ev mi yapılır ? Hangisini seçerdiniz ? Bu örneği şundan dolayı verdim sizler bu kadar düşünemeyecek hale gelmişsiniz. Bostanbaşını imara kim açtı ? 12 - 13 katlı yapı ruhsatlarını kim dağıttı ? Eşşeğini sağlam kazığa bağlamayan taktir Allah'ındır diyemez bu dinimizde yoktur. Önlemini almadılar. Helak olan kavimlere bakın Namaz kılmadıkları için değil oruç tutmadıkları için değil, Haksızlık yaptıkları için İnsanlara zulüm ettikleri için Başkasının hakkına girdikleri için helak olmuşlardır. Sanki onlar günahsız biz günahkarız bize kendimizi düzeltmemizi söylüyor. Size son cümlem şu olacaktır. Herşeye davul çalan bir halka yakışır bir bir başkan.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yesil Malatya (11 ay önce)vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin gibilere cevap bile yazmaya değmez. Cevap yazmaya bile değmediğinizi bilin diye yazdım bunu...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Güzel bir yorum yazardım da admin yayınlanmaz muhtemelen. Siz aklınızı kiraya vermişsiniz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sizin sayenizde millet ateist oluyor biraz daha cabalayin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ol Eninde sonunda Allah'ın huzurunda hesap verince ordada dersin ben seni tanımıyorum :))))
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Deist İmam hatipliler diye bir dernek var.Hiç merak ettinizmi?Neden,niçin kurmuşlar?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kuran-ı Kerimde ''Bir ülkeyi helak etmek istediğimizde oranın şımarmış yöneticilerine(İyiye yönlendirici)emirler veririz.Onlar ise orada günah işlemeye devam ederler,sonuçta o ülke helake müstehak olur,bizde oranın altını üstüne getiririz.''İSRA 16. Bunu biraz açıklarmısınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)vahap isimli kullanıcı yorumuna
    tek bir cevap yeter sana.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sayenizde insanlar dini inançlarını da yavaş yavaş kaybediyorlar.Bak azimüşşsan Kuran-ı Kerim ne diyor? 1-De ki :Ey rabbim! ilmimi artır. 2-De ki:Hiç bilenlerle bilmiyenler bir olurmu?Zümer süresi(39) 3-Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir.Mücadele süresi(58) 4-Allahtan kulları içinde ancak ilim sahibi olanlar korkar.Fatır süres,(35) .
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Deprem kuşakları sabittir.Buralarda peryotlarla tarihin her döneminde deprem olur.Hiç şaşmaz.K.maraş depremide en 15.yy oldu ve geçmişe bakılarak her 500 yılda burada bir deprem olmuş, depremin olacağı tahmini yapıldı ve deprem oldu!Senin mantığa göre deprem varsa zina var deprem yoksa zina yok.Ölen 50.000 insanın nabalı boynuna kaldı da haberin yok.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Senin anan bacın hanımın kızkardeşin yüzünden mi bütün şehir sıkıntı yaşıyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Emre Demir (11 ay önce)vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Depremin en büyük nedeni zina ise; Türkiye ile kıyaslarsak ingiltere'de yok denecek kadar az deprem oluyor. ingilizler imana geldi de zina yapmıyor mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kuran ı kerimde bunun tersi söyleniyor.Nisa 79 derki ''Sana gelen iyiliğe ait şey Allah'tandır, kötülüğe ait olansa nefsinden!.Bu ayet herşeyi gayet net ve açık bildiriyor değilmi?Allah ıslah etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (11 ay önce)
    Dedi ve toplantı bitti. Orada dinleyenler ekmek kuyruğuna girmek için erken kalkmak üzere çadırlarına, sayın başgan togguna binip Malatyaparkdaki Rezidansına giderken şoförüne nasıldım ama dedi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sami VAROL (11 ay önce)
    Partili olması ile Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü - MEB İlköğretim Müfettişi, 2001 ile 2003 yılları arasında Malatya İŞ- KUR İl Müdürü olarak görev yaptı. Bir birinden farklı iki kurum ve sonun da Reiz Bey(!) Aklımın almadığı şey, FETÖ çıkmadan önce dedeleriydi. Şimdi ise fetö ? Neyse bu azanlar hep gariban mı? Malatya Laife de oturanlar, Fahri Kayahan da oturanlar azma dılarda gariban mı azdı. Garibanın ekmek alacak parası yok nereye azacak. Sen lüx villada oturanlara bak, uzağa gitme senin gibiler in evleri ne alemde. Eskilere bir sözüm yok yıkılan yenilerin ruhsatlarını sizler verdiniz. Birde kalkmış Ayetlerden bahsediyorsunuz. 10 Milyona yeniden yaptığınız Dır ar Mescitlerin izi bile Canab-ı Allah ( CC) yıkarak ayıkmanızı istedi fakat Sizim gibiler i “ Şüphesiz, (Allah'ın varlığını ve Kur’an’ın haklılığını bile bile, ama işlerine gelmediği için) inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için aynıdır; (onlar asla) iman etmeyeceklerdir. Bakara Suresi 6. Ayet” Sözlerinizi tartarak söyleyin. Unutmayın ki YERİN ALTI DA VAR. İKİ GÖZÜMMMMM.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Porsuk 44 (11 ay önce)
    CHP Adayı Ömer ŞARAPNEL Yüksek Mimar. AKP Adayı Ahmet ÇAKIR İktisat Mezunu İş İnsanı MHP Adayı Cumali ÜNALDI Ziraat Mühendisi SP Adayı Mehmet Yaşar ÇERÇİ Elektrik Mühendisi Yukarıdaki şahıslar Malatya 2009 Yerel Yönetim Seçimlerinde seçilme şansı yüksek adaylar ve meslekleri. Hepsi birbirinden değerli kişiler.Seçim sonuçlarına göre % 53.1 ile AKP adayı Sn.Ahmet Çakır belediye başkanı seçildi,seçtik.İnsani yönleriyle vede kendi branşlarında iyi olabilirler ama başkanlık olayı farklı bir durum.Bir yere yönetici seçildiyseniz o işe vede kuruma bilgi ve kadronuzla tam anlamıyla hakim olmanız gerekmektedir.Aksi takdirde başarılı olamazsınız.O dönem adaylar arasında başkanlık yapabilecek kapasitede bana göre tek bir kişi vardı.CHP Adayı Sn.Ömer ŞARAPNEL.Mesleği gereği mimar olması,kişiliği, bilgi birikimi vede tecrübesinden dolayı söylüyorum.Yanlış bilmiyorsam komşu şehir Elazığın giriş düzenlemesinide kendisi yapmıştır.Bizler ne yaptık o seçim döneminde iktidar partisinin adayını seçtik.Mevcut iktidarın adayıdır hükümete ters düşmesin,reisin hatırı var vermesek vebal altında kalırız,amcam kızar, dayım küser gibi düşüncelerle bizleri yönetenleri seçersek sonrasında sorgulama hakkımızın olmadığı bir gerçektir.Zira atı alan Üsküdarı geçmiş ve olacaklarıda kabul etmişizdir.Genel yönetimle yerel yönetimleri ne zaman ayırt edersek bu gibi sorunlarla karşılaşmayız.2009 yılında başlayan ve sonrasında devam eden yanliş tercihler neticesinde güzel destan şehrimiz Malatya ne yazık ki bu hale gelmiştir.Bir diğer husus bazı başka illere bakıldığında Malatyamızın bahsedildiği gibi gelişmediğini görüyoruz.Hala bir çevre yolumuz yok.Yapılıyor.Bitti mi?Hayır.Deprem öncesi kensel dönüşümü yeteri kadar yaptık mı?(Yapılsaydı belki depremde bu kadar bina kaybı yaşamazdık.Çevre yolu altındaki yerleşim yerlerini kasdediyorum).Bostanbaşı tarım arazilerine yüksek bina yapım izini verirken acaba hata yapıyoruz diye kendine soran yöneticilerimiz ne düşünüyordur.Netice itibarıyle seçen biz olunca,seçilenleride sorgulama vede tenkit etmeye hakkımız yoktur.Sonuçlarınada katlanmak zorundayız.İyi olur İnşallah.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bünyamin (11 ay önce)
    Böyle saça böyle tarak !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)
    malatya büyükşehir belediye başkanlığı değerli bir makamdır.sorun bu koltuğa layık olmayan insanların orada olmasıdır.bu zatı -muhteremler bu söylediklerine kalben inanıyorlar.zaten inandıkları için bu zihniyetin yarım asırdır hakim olduğu malatya depremle yerle bir oldu.kendilerinin hiç bir suçu kabahati yok.bunları bu makamlara getiren seçmenle aynı şeyi düşünüyorlar başkan onların düşüncelerini dile getirmiş.dinleyici kitlesinin kendinden bir farkı yok ki.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (11 ay önce)
    "Bakın Japonlara, Amerikalılara, Avrupalılara hiç azıyorlar mı? Sessiz sedasız işlerinde güçlerindeler. Allah onlara deprem veriyor ama azmadıkları için ölmüyorlar" demek istiyor galiba sayın bilimadamı belediye başkanımız.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (11 ay önce)
    Sayın bilimadamı Gürkan'ın şu cümlelerinden bir şey anlayan var mı Allah aşkına? ‘Bir millet kendi durumunu düzeltmedikçe, Allah o milletin durumunu düzeltmez.’ Biz kendimiz düzelteceğiz. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Bizim vatandaşımız çok kadirşinas vatandaştır. Ben vatandaşımızdan en ufak böyle şeyler görmedim. Böyle hadisede bin değil on bin kişiden biri çıkıyor. O da iyilerin kıymetini bilmek için bir iki adamda çıkacak. Onları da normal görüyorum. Geçmişte onu provakasyon yapmak istiyor, yani büyük ihtimalle de o Feto grubunun elemanlarıdır." Bu nasıl cümleler? Nasıl konuşma? Allahım sen büyüksün, çok büyüksün Rabbim. Bize dayanma gücü ver.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nahli (11 ay önce)
    Başkan oturum kendini bilim ve ilim adamı sanıp açıklama yapacağına git de bir merkezin halini gör 3 aydan fazla zaman geçti merkez Afganistan Pakistan carsilarina dönmüş. Buraların biran önce toparlanmasını sağlamak için çaba göster.Git Bi Hatay ı gör Deprem orada olmamış sanki. Bırak bilim adamları ve ilim adamları kendi işini yapsın sende kendi işini yap.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mamılo (11 ay önce)
    Öğretmenlerin,aynı zaamanda sismolog olduklarını bilmiyordum.Bir mühendis olarak bu cehaletimi lütfen bağışlayın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • harun (11 ay önce)
    bu tarz açıklamalarda bulunanlardan ve bu açıklamalara hak veren insanlardan artık midem bulanıyor, tiksiniyorum..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Arzu (11 ay önce)
    Doğru söylemiş ama o azanların başına peynir ekmek gibi imar izni verenleri yazın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Yıllardır Malatya'nın en büyük talihsizliği çevre ve sehircilikten,inşaattan anlayan bı tane adamın belediye başkanı olmayışıdır insaalh bu seçimlerde Tayyip Erdoğan Malatya için dışardan bu işleri kısa zamanda toparlayacak konusuna hakim donanımlı bı aday çıkarır,yoksa sonuç ortada insanlar azmasa deprem olmaz,bız depremde cenazeleri usule uygun defnettik daha neler duyacaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memleketim (11 ay önce)
    Başkan bir dönüp kendine baksın önce, kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan bu zamana kadar memleketimin başına gelmeyen kalmadı, her felaketi vatandaşa mal etti ilginç.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gece (11 ay önce)
    Böyle başkan nasıl memleket yönetiyor Cumhurbaşkanı bunu nasıl koltuğunda oturtturuyor yazıklar olsun bunlar oy verenler bir kere değil bin kere düşünmeli ölü ile diri ile dalga geçen bir başkan biri de çıkıp demiyor sen kimle dalga geçiyorsun böyle konuşuyorsun diye yazık o memleket bitmiştir bu saatten sonra Malatyalı olarak utandirdiniz bizleri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Malatyadakiler şaşırtmıyor!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Azan şu insanları kime havale edelim? Kanunlara mi vicdanlarına mi? Sayın editör lütfen emlak kiraları ve emlakçıların yaptıkları konusunda da haber yapınız. Basit bir örnek: MEMUR ŞARTI BULUNMAKTADIR 1 KİRA BEDELİ DEPOZİTO 1 KİRA BEDELİ PEŞİN 1 KİRA BEDELİ EMLAK KOMİSYONU TOPLAM ÜCRET: 19.500 TL
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ercan bey (11 ay önce)
    Çok şükür bugün de utandık malatyalı oldugumuz için.. Selo başkan neymiş de haberimiz yokmuş.. hem mühendis, hem öğretmen, hemi de bilim adamı. malatya için çok büyük şans. var ol başkan (!)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    "O UFACIK BEBELER, ÇOCUKLAR AZDIKLARI İÇİN ÖLDÜLER." Oradaki biride sen ne diyorsun demiyor. Hep mi siz haklısınız. Bu yaratıcı hep mi garibana düşma. Hep mi siz gibi siyasileri koruyacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (11 ay önce)
    17 Ağustos depreminde Allah zina yuvalarını vurdu diyen cüppeli Ahmet hocanın düşüncesine katılarak depremin etkilediği 10 ilde yaşayan insanları azmakla suçlayarak kendi sorumluluklarındaki yetersizliğini örtmeye çalışan bir biçarenin çırpınışıdır bu açıklamalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muharrem (11 ay önce)
    Yorum yapanların tamamına yakını solcu herkesde biliyor ki konuşmanın manası bu şekilde olmadığını ama malesef ki ..birde o yönüyle bakmak lazım
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yüce Allah kötülüğü kendinizden(İnsanoğlündan) iyiliği benden bilin diyor.Ben insanlara zulm etmem diyor.Neden bahsediyorsun?Madem konuyu sağcıya solcuya getirdin konuşmanın gerçek manasını bir sağcı olarak dinen açıkla!Dini bütün insanlar ve günahsız çocuklar da şehit oldu!Kendine göre değil ayet ile açıklaki söylediklerin havada kalmasın belkide solcu diye etiketlediğin birinin hidayete erişmesine vesile olursun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hah..tamda beklediğim cevabı nihayet gördüm. çıkamazsan İşin içinden millete vur etiketi! bu sağcı,bu solcu yada bu vatansever bu hain de kenara çekil.Şu konuşmanın manasını bir türlü açıklayanı göremedik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunc (11 ay önce)
    Adam harcanıyor Malatya’da, Tübitak a başkan olsun bence yada NASA da olur
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Zkry (11 ay önce)
    şimdide bilim admlığınamı soyundun Allah'ın işine de karışmaya başladın Allah bundan dolayımı deprem yaptı daha azgın yerler var onlara neden deprem vermedi bırak bu işleri belediye başkanından işini yap Malatya nın haline dön bi bak nasıl olsa sizlerin tuzu kuru
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Belediyelerin hatalarından dolayı o kadar ev yıkıldı tarlalara site kurdurdunuz millet hem malından hem canından oldu başkan size söylenecek lafım yok siz eğitimciydiniz 11 inandığı içimi 11 ilde depremoldu siz yoruldunuz sizin istirahat ihtiyacınız var seçime ne kaldiki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Sen bilim adamıysan bende ordünaryus profesörüm. Hem bilim adamıyım diyeceksin hemde kalkmışsın bize vaaz vereceksin geç onu başkan. Kimin veya kimlerin azdığını Allah görüyor. Kuranı bile doğru dürüst okumasını bilmiyoruz. Mealini anlamıyoruz. İşte bu yüzden hep sömürülmeye layikiz. Artık bu açıklama senin siyaset noktan olur dilerim başkan çünkü sen Malatya'ya laik değilsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Kel başa şimşir tarak. Başkan konuşurken başlarıyla onun konuşmalarını onaylayan memleketim insanı... tedavisi olmayan bir hastalık... bizden geçti artık da çocuklarımız için geleceğimiz için üzülüyorum... hele ben de bilim adamıyım demesi yok mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (11 ay önce)
    selahattin başkan doğru demiş.bizler azdık,bizler kudurduk.mesela çocuğumuzu belediyeye aldırdık,mesela çocuğumuzu ankarada bakanlıkta daire başkanı yaptırdık.mesela akrabamızı yeğenimizi haketmediği halde işe aldık yetmedi,müdür yaptık.kul hakkı demedik,gariban hakkı demedik ve allah gazabını bize verdi...çok doğru demiş başkan....umarım okursun bu cümleleri başkannnnn...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yesil Malatya (11 ay önce)
    Neresinden tutsanız elinizde kaliyor. Ortadaki tutarızlıklardan mı bahsedeyim? Kendini bilim adami diye nitelemesinden mi bahsedeyim? Gerçek bilim adamina karşı takındıği saygısız tavırdan mı ve bu tavrın tüm şehre sirayet etmiş olmasından mı bahsedeyim? En ufak bir şekilde kendilerini eleştirmemelerinden mi bahsedeyim? Ortamdaki insanların hak vermesinden mi bahsedeyim? Ama videoyu izlediğimde içim sıkıldı, sıkıntıdan ve stresten midem bulandı, kendimi çok çaresiz hissediyorum artık.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Adil (11 ay önce)
    Bu arkadaş Malatya halkını tanıyamamış. Malatyalı bu açıklamaları görünce, 2024 seçimlerinde en az %70 i yapıştırır şimdi.... Tabiii ulvi insanımız, üst düzey akıl sahibi halkımız ... ahh ahh
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hazal (11 ay önce)
    Hazalım azalım... :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (11 ay önce)
    Azmayla olsaydı avrupa ve amerika şimdiye helak olurdu. her türlü sapkınlıklar oralardan yayılıyor dünyaya. seçimden önce herkes Akp ye oy vermeyeceğim diyordu. ya mhp veya başka partilere vereceğim diyordu. çevremdekilerin konuşmalarına bakınca Akp nin 3. veikili bile zor çıkarır düşüncesindeydim. seçim oldu sonuç aynı. hal böyle oluncada başkan gibileri güç buluyor ve işi tamamen kaderciliğe vuruyorlar, yaptıkları işi bilimsellikte uzak tamamen kendi düşüncelerine göre yapıyorlar. ne deseler vatandaşta inanıyor. bugün cumhutbaşkanına kimse soracak mı acaba tarımsal alanları imara açanları niçin cezalandırmıyorsun diye? fazla kat izmi verenler niçin cezalandırılmıyor? bunlar sorulacak mı yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydogan (11 ay önce)
    Azmadıkmı...azmadık diyenler iyimisiniz....ev kiraları ne böyle....geçensene 7000tl ya taşıdığımız nakliyeyi 41000de taşıdık oda tanıdık...nerde malatyada sivil toplum örgütleri hayır işleriyle uğraşan Kızılay.. bir haluk levent çıkaramadınizmı...Afrikaya yardım ederken desinler için depremde neredeydiniz.. çok katlı binaları yapmak için belediyeye bağış verenler alanlar almak rüşvetin adını bile bağış yaptınız...Allah adamı ne yapar....zinada haramdır rüsvette..almak sadece aklınıza gelen değildir.. başka şeylerde kafayı çalıştırın. Azdık ve cezalandırdık hale biri çıkmış TMO neden kaydı alsın diyor daha büyük felaketler kapıdadır.azdık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • B.D. (11 ay önce)
    Sayın Gürkan bilim adamı olduğunu iddia ediyormuş. Bize hangi alanda hangi bilimsel makaleleri yaptığını göstersin de ikna olalım. Lafla oluyorsa ben de astronotum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkana katılıyorum (11 ay önce)
    Başkana katılıyorum. Azan millete felaket gönderilir. Mesela biz azdık Cenab-ı Allah bundan mütevellit sizi başkanımız yaptı... Bu arada yarın seçim olsa hayatımı ortaya koyarım minimum yüzde 65 ile yine başkan seçilir.Cehalet de başka bir azgınlık türüdür
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hikmet (11 ay önce)
    Bu adam öğretmen bu ülkeye öğrenci yetiştiriyor. Bu adam başkan 800 bin kişinin yönetiminin başında. Bu adam yanlışlarını bilgisizliğini dahi rahatça beyan edebiliyor çünkü bu şehirde buna inanan insan oranı yüzde 70. Depremden sonra o kadar çok şahit oldum ki çoğu dayınin kurduğu cümlenin aynısını kurmuş. Bir çok dayı depremin Malatya da kızların gobeklerini açıp gezdiği için olduğuna inanıyor. Neden böyle düşünüyorlar sebebi belli okumuyorlar hadi diyelim okudular okuduklarını anlamiyorlar. Bu bölgede 250 yılda bir büyük deprem olduğu bircok makalede kaleme alınmış. Bu bölgedeki şehirler 3 kere baştan kurulmuş. Ama sonuç ne azgınlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdo (11 ay önce)
    Bu mantığı malatya belediye başkanı yapan halkımıza teşekkür ediyorum tam bize layık bize böyle belediye başkanları lazım kimse şikayet etmesin biz seçtik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Sayın Gürkan a sonuna kadar katılıyorum. Adam doğru söylemiş. Neden tepki gösteriyorsunuz? İnsanlar azarsa biz daha çok felaketlerle karşılaşırız. Karşılaşmaya da devam edeceğiz. Yöneticiler halkın aynasıdır. Yöneticileri halk seçer. Çünkü kendisinin de belirttiği üzere halk azmışsa, bilsin ki yöneticiler de azmıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • misafir (11 ay önce)
    bu ülke Ayetle dalga geçen dolar sevici gördü, her daim maşallah inşallah la 21 yıldır yalan edebiyatı yapıp ülkeyi bölüp parçalayıp insanı insana düşman gösterenide ...bunun depremle bu şekilde bağlamasına hiç şaşırmadım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kenan (11 ay önce)
    Neymiş Naci Görürmüş bu Naci görür bu kadar biliyordu yıllardır niye görünmuyordu bırakın Allah velamizi verdi Böyle giderse daha beteri olur
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kenan (11 ay önce)
    Ne var bunda şimdi ne yani doğru değil mi haydi ayete Kur'an'a sizi yaradana inanmiyorsunuz BİRDE MEVLANANİN SÖZÜ var KULA BELA GELMEZ HAK YAZMAYINCA HAK VELA YAZMAZ KUL ALMAYINCA Deprem günü herkesin ağzında Allah Allah Allah'u Ekber besmele şahadet Aynı hafta cuma namazı için gittiğim camının yanında son ses müzikler her yerde paralı kadınlar pislik almış başını gidiyor Kim kimin anası bacısı belli değil Eeeeee kusura bakmayın Herşeyi siyasete bağlamayın
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sezer (11 ay önce)
    Böyle halka böyle başkan :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (11 ay önce)
    Şimdi benim hacı anamla hacı babammi azmış acaba. Bu Malatyada benim bilmediğim ne günahlar işleniyorki dünyanın Rio'suna, Vegas'ina birşey olmazken Malatya'ya oluyor. Kumarhane duruyor, teze cami yıkılıyor. Hak yolu sorgulatmayın. Kendinize gelin efendiler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • koray (11 ay önce)
    Esas azanların ve doymayanların kim olduğunu biliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Safak (11 ay önce)
    Sayın Prof.Dr.Naci Görür, attığı tweette Bilim adamı Belediye Başkanımızı Malatyalılara şikayet etmiş. Kimi kime şikayet etmiş.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yıldırım (11 ay önce)
    sayın naci hocam ne yapalım bizde böyle memleketiz.. dolar 7. liradan 20. liraya çıkar ordan 14. liraya düşer davul zurna ile halay çekeriz. depremde o kadar canlarımızı toprağa veririz onlar şehitlerdir seçim kazanıldı diye davul zurna çalar depremde toprağa verdiklerimizi unuturuz. belediye başkanımızda çıkıp böyle konuşur eeeee sayın naci hocam ne yapalım bizde böyle memleketiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (11 ay önce)
    Selahattin Gürkan'ın bu sözlerinden sonra biz depremzedelere %70 oy verdi diye hakaret edenlerin söyledikleri hükmünü yitirmiştir, biz önce kendi içimizdeki Gürkan'ın yine yakın bir zamanda söylediği gibi bu zerzevatlardan kurtulmamız lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KadirTGürkan (11 ay önce)
    Sayın Gürkan başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum onun yanındayız bu tür yıpratmalara karşı direnecektir.Yedirmeyiz Reisimizi
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    İşte bunları yönetici diye bizler seçtik maalesef bu kadar da saçmalayacağını beklemiyordum. Her konuşması rezalet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • misafir (11 ay önce)
    bu zati muhterem B.şehir başkanı ..esas soru bu denli komik bir açıklamanın karşılık bulacağını düşünmesi özetle inanan bir kitle hatırı sayılır sayıda .....olması düşüncesi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (11 ay önce)
    Doğru söylüyor Arkadaş! 21 senedir oy vererek millete kötülük yaptığımızı anlatıyor. Bakara makaradan 1 ayet sallıyorum diyen bakanı unutmasın bu millet. Unutmayın Türk Türkün ayağını kaydırmaya çalışıyor. Bu ülkede ben batıyorsam herkes batsın düşünce zihniyeti var. Yurtdışındakiler tabi Erdoğan der. Dolarla maaş alsam, ben de Erdoğan'a veririm. Milleti din ile sömürmeyi bırakın. Fetö şarlatanları çok zaten. Fetönün göz yaşı, din söylemleri ile milleti kandırdığını unutmayın.(İzleyin eski videolarını) Sormak lazım bilader sen kaç kez kuran okudun? Cübbeli Ahmetten öğrendiklerini mi pazarlıyorsun yoksa demezler mi adama! Hacca gitmenin bile kutsiyetini bırakmadı bu siyasetçiler. Erdoğan adaletinden değilde Allahın adaletinden korkun derim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çifte vatandaş olanlar nerede ikamet ediyorsa orada oy kullanmalıdır Avrupada ikamet et bizdeki seçimde oy kullan Avrupada bir ayda aldığın 5 bin eroyu getir buraya 110 milyar yapsın krallar gibi bir ay yaşa sonra ver elini Avrupa, ülkemizde ise 8500 TL aylık alan gitsin bakayım avrupaya o parayla ne yapacak, tek kelime Türkçe bilmeyen 250 bin dolara ev almış olmuş vatandaş adam katarda yaşıyor benim ülkemdeki seçimde oy kullanıyor yeni vatandaş olanlara 10 yıl sonra oy kullanma şartı getitilemezmi.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Başkanın anlattığına göre toki evlerinde oturanlara ne mutlu demekki onlar azmadıkları için Evleri yıkılmadı, tarım arazilerini imara aç, yüksek katlı binalar yap, yapılan binalarda uygun malzeme kullanma denetimde yapma ondan sonra azdınızda binalar ondan dolayı yıkıldı de, depremler Allahın tabiata koymuş olduğu fiziki yasalar neticesinde olmaktadır, keşke Sivrice depreminden sonra binaların deprem dayanıklılık kontrollerini yaptırmış olsaydınız,ona göre tedbirlerinizi alıp Allaha tevekkül etseydiniz, belki buğün şehrimiz bu kadar zarar görmezdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yalnız kurt (11 ay önce)
    Abi nasıl 1000 yıl geriye gittik yaa,biz fay hatlarının göbeğindeyiz ,bi bakın dünya haritasına,bu kıta hareket halinde ona göre yerleşmeliyiz.Bu tabiat olayından korunmak yine akılla bilimle olur ,bu nasıl bir zihniyet ,deprem bizim yanlışlarımızdan olmuyo ,günahlardan yanlışlardan olsa inanın en son burada olurdu . Lütfen fabrika ayarlarına dönün,deprem fiziksel bir olay,bizim ne yaptığımızla ilgili değil.İnanın biz düzgün insanlarız ….,tek hatamız bilimden uzaklaşan insanlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (11 ay önce)
    Bilim adamimiz ozrtle, sakin ha azmayin diyor, kuzu kuzu bizi dinleyin, bize oy verin siz canınizdan, biz makam, mevkiimizden olmayalım, olurda bizden vazgecerseniz hafazanallah yeni felaketler başınıza gelir diyor, bu bilim insanı bunları söylerken bilim adamı şapkasını çıkarıyor yüzyılın din alimi gibi.konusuyor, Allah siyaset bezirganlarini ıslah etsin, bizleri de onlarla haşretmesin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ablvahap (11 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yapamadıklarını maskelemeye çalışıyor. Kendisine oy verdiğim için utanıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Başkan ulusal medyaya çıkınca Mehmet Akif Ersoy sayesinde kral çıplak nedir öğrendi. Şu an yerel medya da artık ayyuka çıkan gariplikleri dile getiriyor. Bende çok basit bir soru sormak isterim; deprem kuşağında yaşayan bizler tek katlı ve sağlam binalarda yaşasak 50bin kişi vefat eder miydi? Bunun adı afet olur muydu? Kader veyahut Allah’ın azabı olur muydu? Milyarlarca dolar para bina stokları ile çöp olur muydu? Evet Allah bize akıl vermiş. Ama biz her yüzyılda gerçekleşen ve arşiv kayıtlarında olan depreme rağmen önlem almıyoruz. Kader inancı ve Allah’ın gazabı siyasi idarecileri aklamak için yüz yıllardır yanlış yorumlanıyor. Beceriksiz yöneticiler İslam coğrafyasında resmen suçlarını ya Allah’a ya dış güçlere atıyorlar. Afettir sabredin, Allahtan geldi diyorlar. Sünnetullaha uyulsa, Allah’ın verdiği akıl onun yarattığı fay hattını anlamak için kullanılsa yanı jeoloji bilimi keşfedilse ve fizik kurallarına uyulsa ki bunun adı sünnetullahtır şu an ne vefat eden insanları ne yaşanan sıkıntıları ne milyarlarca dolar zararı konuşmuyor olacaktık. Şu an yaşadığımızın yüzde biri sorunla hayatımıza kaldığı yerden devam edecektik. Ne geçmiş anılarımız kaybolacaktı, ne geleceğimiz karanlığa bürünecekti ne de bu travma benliğimizde ulusça yer edinecekti. Lütfen bu yorumu yayınlayınız. Dini bir tartışma şeklinde yazmıyorum, sadece tek katlı sağlam evlerde yaşasak ne olurdu diye soruyorum ve o zaman afet kader nasıl yorumlanırdı diye bakış açısı oluşturmaya çalışıyorum. Allah’ını seven görevinin sorumluluğunu üstlensin layıkiyle yerine getirsin, yerine getirmediği görevin suçunu Allah’a atmasın. Şu coğrafya değişmeye başlasın.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Atıf hoca (11 ay önce)
    Büyükşehir ve evlere şenlik Yeşilyurt belediye başkanı ve diğer partili yağcıların bulunduğu ortamda Selahattin başkan ortamı rahat bulup gerçekte iddia ettiği gibi olmadığı bilim adamı edasıyla cahil cümlelerle konuşmuş birileride kayda aldırıp gelecekte kendine alan açmak için şimdi medyaya servis etmiş, diyeceğim ki S.Gürkan siyaseten bitmiştir ama burası Malatya birinin siyaseten bitmesi için güçlünün desteğini üzerinden çekmesi lazım yoksa her zamanki gibi "hatır" sistemi çalışmaya başlar ve millet söylene söylene gidip hatırına reyini verir, memlekette geçirdiğim uzun yıllar bunu öğretti.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Arkadaş bilim adamı imiş ne güldüm ne güldüm Sayelerinde MalatyalıyıZ demeye utanır olduk Allah sizi bildiği gibi yapsın bu adamın dönemlerinde Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri ne Malatyalı dan çok başka memleket li adamlar dolduruldu diğer belediye başkanları da aynı şekilde Malatya nin öz çocukları memleket lerini terk etti her bakımdan sınıfta kalmış bir şehir ama hekediyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyali (11 ay önce)
    Bende öğretmenim.bende bilim adamıyım:))))))bu söz beni kopardı.helal bee başkan.evet devam et vallaha böyle güzel gidiyon.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Muhittin (11 ay önce)
    „Ben de bilim adamiyim!“ dedi. Hangi bilim? Bir doga olayini,bagira bagira gelen bir doga olayini Allah yapti dedi! Azdik diyor? 22 yildir siz ve zihniyetiniz yönetiyor baskan bey? Azdiysaniz siz azmissinizdir! Ama bir seyi de cok net söylemek sart ki o da su : „siz malatya ya az bile yapiyorsunuz! Malatya yillardir din bezirganlarini secerek daha fazlasina müstehak! ( depremi kastetmiyorum!)
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Deprem azmak ile gelseydi 'bazılarının' halâ enkaz altında olması gerekiyordu
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Doğanyol (11 ay önce)
    Kuranı-kerim okuyun lütfen.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Okuduk; Hırsızlı, yolsuzluk, namussuzluk adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk yapmayın kul hakkı yemeyin işi ehline verin liyakata özen gösterin ülkenizin vatandaşlığını dolar ile yabancılara satmayın PKK ve HÜDA-PAR ile DEAŞ gibi terör örgütleri ile pazarlık masasına oturmayın diye yazıyordu...Bir Allah'ın dinin yerine partinizin liderinin size anlattığını din diye koymayın yazıyordu.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kuran-ı kerimi okudum Nisa 78-79 derki ''İyiliği benden ,kötülüğü kendinizden bilin''der.Yaşadığınız tüm kötülüklerin kaynağı sizsiniz diyor.Allah insana hiç bir canlıya vermediği akıl gibi önemli bir yetenek vermiştir.İnsan bu baklını kullanmak zorundadır.Bu aklı kullanmazsan, Islak zemine çürük bina yaparsan, hasarlı binaya oturulur onayı verirsen,görevini layıkiyle yapamazsan ,her türlü belaya hazırlan.Yüce Allah,sana akıl verdim , bunlardan mesul değilim diyor.Burada anlaşılmıyan bir şey yok.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mübarek kuran-i tefsir etmek yada yorumlamak bunamı kaldı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Can (11 ay önce)
    Sus be adam Allah aşkına sus yeter artık saçmaladığın rezil ettin bizi herkese …
    %99
    %1
    Yanıtla
  • PÜTÜRGELİ (11 ay önce)
    Selattin Başkan doğru söylüyorsun bence. Anlaşılan o ki koca Malatya'da tek azmayanlar evlerinizin olduğu MALATYA PARK REZİDANS'ta oturan muhteremler ve yine anlaşılan odur ki MALATYA PARK REZİDANS sakinleri bahsettiğiniz Kuran-ı Kerim Ayetinden de muaf tutulmuş. Yarın acaba Malatya Halkının içine çıkabilecekmisiniz?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ak 44 (11 ay önce)
    Gurkanda hic bir suc bulmuyorum herkes hak ettigi gibi yonetilir.Kabus gibi bi donem daha bizi bekliyor herkese Allah sabir versin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Derviş Kaçmaz (11 ay önce)
    - Seçmen neyse, seçim vaatleri de odur! - Seçen neyse, seçilen de odur!! - Coğrafya değil attığınız oy kaderinizdir! - “Böyle başa böyle tarak” boşuna söylenmiş bir söz değildir.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • yazık (11 ay önce)
    sanki yine seçilmeyecek mi? yazıklar olsun...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet can (11 ay önce)yazık isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya nin ablası Doğanyol lu Öznur aday doymadı vekilliğe şimdi belediye başkanı olacak miş afedersiniz de zihinsel engelli biri aday olsa bu halk yine secer
    %87
    %13
    Yanıtla
  • öcalan'ı aday yapsalar onu seçerler demişti biri sosyal medyada. aynen o hesap
    %50
    %50
    Yanıtla
  • RIZA BABA (11 ay önce)
    Başkan koltuğunu korumak için bilim adamı olmuş. Hangi konuda bilimsel çalışma yaptın,söyle de bilelim. Dürüst olun. Yıllardır bilim insanları bu bölgede büyük deprem olacağını söylüyordu.Depremin fekalete dönüşmesinin asıl nedenlerinin, ihmal ve rant olduğunu herkes biliyor. Konuştukça batıyorsun Sayın Başkan.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • aşkım_44 (11 ay önce)
    sayın gürkan haber türke canlı yayına bağlandın malatyalıları rezil ettin orda ve mehmeh akif ersoy senle dalga geçti. ve şimdide saçmaladın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Tekin (11 ay önce)
    Ya başkan Allah aşkına konuşma artık, gözümüzde bi yerin var güzel hatırlayalım seni.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Selahaddin battal (11 ay önce)
    sizi önce yüce yaradan Allah'ıma ardından da sizi oraya getiren Tayyip Erdoğan'a havale ediyorum.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kulu kula mi havale ediyorsun şirk koşuyorsun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • kadir (11 ay önce)
    sayın hocam malatyalılara şikayet etsen ne olurki yarin seçim olsa selahattin gürkan aday olsa ve selahattin gürkan döneminde malatyayı terk eden binlerce malatyalı hemşerimiz olmasına rağmen yine % 70 alır. biz böyle bir memleketiz sayın hocam.. hiç sosyal aktivitesi olmayan şehiriz.. sanat.. müzik... tiyatro.. sportif başarı herşeyden uzak ve üzerine ölü toprak serpilmiş şehiriz. ben bunları dile getirirken depremden dolayı demiyorum depremden önce de boş beleş şehirdik deprem oldu tamamen malatya bitti
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mert (11 ay önce)
    Sayın Editör Bir söz vardır; Dini Tilkiden öğrenirsen Tavuk çalmanın helal olduğunu öğrenirsin. Malatya’nın depremde yok sayıldığı haber kanallarında az gösterildiği hafif hasarlı denildiği TRT kanalında videoda yer verilmediği daha saymakla bitmez hep gündem dışı kalmıştı Ama Malatya’nın Adını Gündemde tutan tek bir isim var Oda Anayurdu anayurt yapan destan şehir Malatya’nın Orta Doğunun Balkanlar’ın Başkanı millet bahçesini Sn cumhurbaşkanımızdan önce projelendirdiğini söyleyen, bilim adamı olduğunu söyleyen Değerli Başkanımız Selahattin Gürkan,NaciGörürden daha bilgili olduğunu söyleyerek depremin bilimsel olarak nasıl ortaya çıktığını belirten Büyük başkana saygısızlık etmeyin Malatya’yı gündemde tutuyor daha ne yapsın.İŞTE DEPREMDE GÜNDEM OLAMADIK BARİ BU ŞEKİLDE OLALIM DEMİŞ OLABİLİR.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • uğur tn (11 ay önce)
    Yani diyor ki malatya azmış bir şehirdi ve deprem yıktı malatya'yı tabi diğer yıkılan şehirler içinde bu vurguyu yapıyor. Bu kafanın böyle düşünmesi beni şaşırtmıyor normal bu zihniyet maalesef böyle işliyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Serpil (11 ay önce)
    Sosyal medyada gördüğüm ve ayet olduğunu doğruladığım bu ayet size neyi hatırlattı. Aklınıza ilk kim geldi? "Bir ülkeyi helâk etmek istediğimizde oranın şımarmış yöneticilerine (iyiye yönlendirici) emirler veririz; onlar ise orada günah işlemeye devam ederler, sonuçta o ülke helâke müstahak olur, biz de oranın altını üstüne getiririz.". (İsra/16)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Serpil (11 ay önce)
    Bence Selahattin Başkanın "Ben de bir Bilim Adamıyım" demesi, depremin Allah'ın bir azabı olduğunu söylemesinden daha trajikomik.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • alp (11 ay önce)
    Çok boş ve cahilce bir konuşma olması ayrı birde olayın başka bir boyutu var. Düşünün ki bir miktara kadar uyuşturucunun, kumarın hatta yer yer eşcinsel evliliğin dahi serbest olduğu, alkolün su yerine tüketildiği birçok ülkeye Allah BELA vermediği gibi bu ülkeler, şehirler çiçekler gibi temiz, düzenli ve mutluyken, refah seviyesi üst düzeyken, Müslüman coğrafyadan bu ülkelere göç akını varken.... Malatya gibi muhafazakar partiye yüksek oy veren, dedikodu dışında herhangi bir aşırılığı bulunmayan, arada sırada kent meydanında KUDÜS,FİLİSTİN meseleleri için eylem yapanlar haricinde sosyal yaşantısı ve eğlence hayatı var yok arası bir şehre hele birde din kardeşi, ensar muhabbetine 50 bin kaçağa bakan bir şehre Allah BELA veriyor ise bu işte bir terslik var derler adama. Neyse ki bu işlerin böyle olmadığını, Malatyanın coğrafi olarak deprem bölgesinde yer aldığını ve bu açıdan dezavantajlı coğrafyaya ve daha büyük dezavantaj olarak böylesine kıymetli! yerel siyasetcilere sahip olduğu için bu afeti yaşadığını ve kayıplar verdiğini biliyoruz da dinden çıkmıyoruz ÇOK ŞÜKÜR.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (11 ay önce)alp isimli kullanıcı yorumuna
    Yazınız bayağı iyiydi.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Boşkan (11 ay önce)
    Doğru söylüyor. Kızmayın rey verin rey. Başkanım halay ekibimiz ile Allah'ın izni ile biz düze cikaceyiz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Ben en çok bu kişi söylediği gibi öğretmen ise öğrencilerine üzüldüm. Bu eğitime ve cehalete maruz kalmak çok kötü, çok üzücü.. Yazık.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Belediye başkanı senin hatalarından dolayı o kadar ev yıkıldı tarlalara site kurdurdunuz millet hem malından hem canından oldu tecde yeşillikler içindeydi ama beton oldu sulu zeminleri imara ben mi açtım buyur buna cevap ver yazık koskoca belediye başkanının ağzından çıkana bak yav.Ama doğru şurası doğru belediye azdigi için Malatya'da deprem oldu
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Kendi beceriksizliklerinin suçunu hayatını, sağlığını,varlığını kaybeden insanlara yüklüyor. Zaten suçlamadıkları kimse kalmadı. Kendilerini eleştiren herkez fetocu,pkklı,haşhaşi, hain,çapulcu, pydli,dış mihrak ve şimdide azmış. Allah ıslah etsin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kündübekli (11 ay önce)
    Kur'an'da nerede var öyle bir ayet? Bu ne iftira? Kur'an'a iftira atanlara ne denir, oku. Bilmediğin konulara, hele hele hassas konulara hiç girme. Boyunu aşar çok mahcup olursun. Topladığın insanlar ya bilgisizliğinden ya da nezaketlerinden bir şey demiyorsa sen de kutsalı istismar etme. Bu da sana nasihat olsun. Çerçevelet odana ve togun koltuğuna yapıştır gündü 33 kez oku. Bilim adamıymış. Peh! Ne günlere kaldık Yüce Rabbim.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Tak44 (11 ay önce)
    Naci Görür Selahattin Gürkan’a bayağı giydirmiş ve Malatyalılar gerekeni yapar demiş. Ben de Naci Görür gibi düşünüyorum. Malatyalıların gereken halayı çekeceğinden eminim.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyam (11 ay önce)
    Böyle Malatya'ya böyle başkan. Böyle Türkiye'ye böyle başkan. Fetocu bunlar hariç herkes oldu ya :)
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kevin (11 ay önce)
    ‘ Araba alırken 20 ustaya gösteriyorsunuz, evi niye göstermediniz’ diyen de aynı adam. Yazık yazık
    %93
    %7
    Yanıtla
  • aykut44 (11 ay önce)
    ölen bebelere ölen cocuklaradami sayginiz kalmadi bu nasil bir hastalikli zihindir utandim ya cidden insanligimdan memleketimden herseyden utandim
    %87
    %13
    Yanıtla
  • mehmet (11 ay önce)
    Malatyalı bir bilim adamı olarak Büyük Şehir Belediye Başkanının böyle bir açıklama yapmasından büyük üzüntü duyuyorum. Yazıklar olsun.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • burak (11 ay önce)
    yazıklar olsun bu düşüncelere
    %85
    %15
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (11 ay önce)
    Bu açıklama ile anlıyoruz ki, Malatya için Malatya BBB Selahattin Gürkan'ın sağlığı çok ciddi bir sorun teşkil ediyor. Sevenlerine duyurulur. Bir Malatyalı olarak böyle bir açıklamayı kabul etmem mümkün değildir! Bu Malatya da yaşayan insanlar saygısızlıktır, hakarettir. Eğer bir azgınlık söz konusu var ise bu şehri yöneten Malatya beytülmâl'ının başındaki Şehri Emin kişi olarak "Selahattin GÜRKAN"nın ilk önce kendisini sorgulaması gerekmez mi?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Seçmenlerin hicmi suçu yok. Koskoca ilin belediye başkanı 10 oy ile gelmedi. Ama reisin hatırı var denildi. Kimlere kaldı dunya
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Yaşşa be başkan (11 ay önce)
    Sen olmasan biz neyleriz iyiki varsın iyiki seni seçmiş bu halk tam bizi temsil ediyorsun duygularımıza tercüman oluyorsun keşke 15sene daha yönetsen bu ili
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Reisin hatırı var deyip verdiler. Ne vasfı var mimar mi muhendismi? Ama yok fikrimiz sabit bu yapar yapamaz demeyi bilmiyoruz
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Huzur (11 ay önce)
    Başkan ve ekibinin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyoruz..Yazıklar olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sami44 (11 ay önce)
    Yerel yönetimlerin ve denetleme firmalarinin kendileri hatalarini kabul edin. Azan varsa, bağ ve bahçelerin imara açilmasindan sonra kat ve daire pazarliğı yapan toprak sahipleri muteahhitler ve kendi topraklarının deger kazanmasi icin imar planlarini degistiren yerel yoneticiler azmistir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Deniz (11 ay önce)
    Cenazeleri usülüne göre gömmekle gurur duyacağınıza keşke binaları usülüne göre yaptırsaydınız da deprem bu kadar insanın canına mal olmasaydı!!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Murat (11 ay önce)
    %90la devam inşallah. Bize müstahak
    %86
    %14
    Yanıtla