SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Depremi Saniyeler Önce Android Telefon Sahiplerine Duyurdular'

'Depremi Saniyeler Önce Android Telefon Sahiplerine Duyurdular'
A- A+ PAYLAŞ

Sözcü Gazetesi'nden Zeynep Kaplan'ın, gazetenin internet sitesi olan sozcu.com.tr'de yayınlanan "Android telefonlara depremden saniyeler önce bildirim geldi" başlıklı derlemesinde, saat 10.46'da Malatya- Kale'de meydana gelen depremle ilgili, android telefon sahiplerine 10- 20 saniye önce bildirim yapıldığı belirtildi.

Haberde, "Malatya'da gerçekleşen ve çevre iller olan Elazığ, Diyarbakır gibi bölgelerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde birçok Android kullanıcısına yaklaşık 10-20 saniye öncesinde bildirildi. Bu erken uyarı, depremden etkilenecek bölgelerdeki Android telefon sahiplerine saniyeler kazandırarak hazırlık yapmalarına imkan tanıdı.

Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonların içindeki sensörler aracılığıyla sismik dalgaları algılayıp, deprem dalgalarının hızını ve büyüklüğünü belirleyerek uyarı mesajı gönderiyor. Malatya depreminde de bu sistem, kullanıcıları hızlıca bilgilendirerek birçok kişinin deprem anında tedbir almasını sağladı.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?
Android deprem uyarı sisteminde yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalı.

* Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.

* KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.

* DEPREM UYARILARI’nı açın.

Bölgenizde meydana gelen tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz.

Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.

2020'de Google, şimdiye kadar yapılmış en büyük deprem algılama sistemini kullanıma sunmaya başladı..." bilgilerine yer verildi.

Haberin tamamını, sozcu.com.tr'nin aşağıdaki linkini tıklayarak okuyabilirsiniz:

https://www.sozcu.com.tr/android-telefonlar-depremden-saniyeler-once-bildirim-gonderdi-p95002

sozcu.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız