SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Depremin Tahrip Ettiği Tarihi Köprü Onarılıyor

Depremin Tahrip Ettiği Tarihi Köprü Onarılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan ve Kahramanmaraş depremlerinden hasar gören, Osmanlı dönemine ait 28 metre uzunluğundaki tarihi Hacılar Köprüsü yapılan restorasyon çalışmaları ile ayağa kaldırılıyor.

Malatya'da, depremlerde hasar alan kültür varlıklarının ayağa kaldırılması noktasında başlatılan çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Darende ilçesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde hasar gören yaklaşık 300 yıllık tescilli kültür varlığı Hacılar Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bin 757 yılında Abidin Paşa tarafından ilçenin Hacılar Mahallesi'ndeki Tohma Çayı üzerine 28 metre uzunluğunda 3,5 metre genişliğinde kesme ve kaba taş kullanılarak iki gözlü kemer şeklinde inşa edilen köprüdeki çalışmaların kısa bir süre sonrası tamamlanması hedefleniyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce sürdürülen restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tarihi Köprüler Kontrol Şefi Sariye Levent Taşdemir tarihi yapıdaki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Köprünün yaklaşık 300 yıllık bir kültür varlığı olduğunu kaydeden Taşdemir, doğal nedenler ile 6 Şubat 2023 depremlerinde meydana gelen tahribatların ortadan kaldırılarak özgün dokuyu önceleyen bir çalışma sonucunda yapının ayağa kaldırılacağını ifade etti.

Taşdemir, köprüde çalışmaların tarihi dokuya uygun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, bir kültür mirası olan tarihi köprünün gelecek nesillere aktarımı için gayret gösterildiğini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 150 yıllık tarihi camii de ilgi bekliyor. (2 ay önce)
    Bizim köyün camisi de tarihi ve kesme taşlarla yapılmış olup depremde çatladığı için ibadete kapatılmış. Umarın Hekimhan Kurşunlu Nahiyesi Güçlü Köyünün camisini de devletimiz onarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Diğer yaptığınız restorasyonlar gibi olursa tarihi hiç bir özelliği kalmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla