SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremzede Genç 1 Dakika Gecikince Sınava Alınmadı

Depremzede Genç 1 Dakika Gecikince Sınava Alınmadı
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlere Malatya’da yakalanan Ali Mert Deniz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için Elazığ’a geldi. Trafik yoğunluğundan dolayı sınava geç kalan Deniz, yetkililerden yardım istedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde 10.15 itibarıyla başladı. Yetkiler tarafından kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından öğrenciler tek tek sınavın yapılacağı binaya giriş yaptı. Öğrencilerin aileleri ise heyecanlı bir şekilde okul bahçesi ve girişinde çocuklarını bekledi. Sınava giriş öncesinde aileler çocuklarına sarılarak başarılar diledi. Sınav için Malatya’dan gelen depremzede genç Ali Mert Deniz ise, aşırı trafik yoğunluğundan dolayı geldiği okulda sınava 1 dakika geç kaldığı için içeri alınmadı. Sınava giremediği için yetkililerden yardım isteyen Deniz, “Elazığ’da kalacak yerim olmadığı için erkenden gelemedim. Trafik de yoğun olduğu için geç kaldım” cümlelerini kullandı.

Malatya merkezden sınav için geldiğini belirten Ali Mert Deniz, “Evimiz ve iş yerlerimiz yıkıldı. 1 dakika geç kaldığım için almıyorlar. Depremzedeyim zaten, her şeyimiz gitmişti 1 dakika içerisinde de hayatımız gitti. Yapacak bir şey yok. Bir şeylerin yapılmasını rica ediyoruz. Bir iki dakikaya bağlı olarak geleceğimiz yok olmasın. Trafikten dolayı geciktim. Malatya’nın girişi komple kapalıydı burada da kalacak yerim olmadığı için önceden gelemedim. Maddi olarak zaten bitmişiz. Bu şekilde geldik ama olmadı” dedi.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız