SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremzedeler Geri Gönderme Merkezi'nde de Barındırılıyor

Depremzedeler Geri Gönderme Merkezi'nde de Barındırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Yeşilyurt ilçesinde 433 dönüm alanda kurulu Geri Gönderme Merkezi, afetzedelerin kullanımına tahsis edildi.

Merkezde barınan çoğunluğu Afganistan kökenli düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi ya da farklı illere nakledilmesinin ardından mevcut konteynerler bakıma alındı.

İlk günler hazır olmaması nedeniyle depremzedelerin idari binalarda misafir edildiği merkezde, bakımının yapılmasının ardından afetzedeler konteynerlere yerleştirilmeye başlandı.

Çalışmaların sürdüğü alanda konteyner sayısının 2 bine çıkarılması, bunlardan 1400'üne afetzedelerin yerleştirilmesi planlanıyor. Diğer konteynerler ise kamu kurumlarının ihtiyacı için kullanılacak.

Şu ana kadar 8 bin 873 depremzedenin yerleştiği konteyner kentte 10 bin kişinin kalması hedefleniyor.

Kurulan 6 çadırda günde 10 bin kişilik 3 öğün yemek çıkarılan alanda, özel bireyler ve çocuklar için aktivite alanları, okul, ana sınıfı, kurs merkezleri, kütüphane, mescit ile sağlık alanı yer alıyor.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mlx (1 yıl önce)
    Kendi vatandaşımız doydu suriyeliler afganlılar kaldı.artık bunları kendi memleketine gönderme vakti geldide geçiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Afganlının ne işi var arkadaş malatyada. Bu adamlar neden konteynarda kalıyorlar neden yedirilip içiriliyor. Neden gönderilmiyorlar ve öncesinde ülkeye nasıl girdiler? Ülkemde malatyamda afganlı suriyeli istemiyorum. Ne huzur ne güven hiçbir şey kalmadı. Çok isteyenler, mazlum edebiyatı yapanlara teklifim alın evinize götürün ya da sarayda kalsınlar. Reisiniz külliyede ağırlasın.
    %89
    %11
    Yanıtla