SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremzedeler İle Nakliyeciler Birbirine Girdi, Polis Müdahale Etti

Depremzedeler İle Nakliyeciler Birbirine Girdi, Polis Müdahale Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde konteynerde kalan depremzedeler ile nakliyeciler arasında ‘gürültü’ iddiasıyla çıkan taşlı , sopalı kavgada ortalık savaş alanına döndü. Bir kişinin yaralandığı olay özel hareket ve çevik kuvvet ekiplerin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Yeşilyurt ilçesi Barguzu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bölgede depremzedeler için oluşturulan konteyner kentte kalan vatandaşlarla ile eşya taşımacılığı yapan çok sayıda nakliyeci arasında gürültü tartışması nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede taşlı, sopalı kavgaya dönüşken bir kişi darp sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine özel hareket ve çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken ekipler tarafları zorla yatıştırdı.

Nakliyecilerin kendilerini sürekli rahatsız ettiğini ileri süren konteyner kent sakinleri şahıslar hakkında şikayetçi olurken, nakliyeciler ise polis eşliğinden bölgeden çıkarıldı.

Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.

YÜKSEK FİYATLA NAKLİYE İDDİASI VE TEPKİ..
Öte yandan, deprem nedeniyle hasar gören evlerden taşınma ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve Valilik tarafından 7 bin 500 TL olarak açıklanan, en yüksek şehir içi taşıma ücretini, birçok nakliyecinin yakın- uzak demeden her mesafe için talep etmesi de vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Bakanlık ve Valiliğin belirlediği ücretin 'üst sınır' olduğunun açıklıkla ifade edilmemesinin yanı sıra bu konuda sıkı denetim yapılmaması yüzünden birçok nakliyecinin keyfi olarak 'üst sınır' ücreti talep ettikleri ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülüyor. Bu arada, Malatya'ya il dışından da çok sayıda 'asansörlü araçlı' nakliyecinin geldiği, bunların 3'te 1 fiyata kadar yaptıkları taşımacılığa, fahiş fiyat uygulayanların tepki göstererek, bu kişileri tehdit ettikleri iddia edilirken, Valiliğin bu konuda Malatya için daha ayrıntılı, açık, net, hatta semtlere göre taşıma ücreti belirlemenin yanı sıra fahiş fiyat talep edenlere anında müdahale edilebilecek bir ihbar hattının kurması gerektiği savunuluyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • malatya 44 (1 yıl önce)
    bunları belediye organize etsin herkesin tek tek cenaze namazını kılan vatandaşında taşınmasıyla tek tek ilgilensin vatandaşı neden karşı karşıya getiriyorlar yazıktır en azından organize et nakliyecileri belli bir yerde topla durak belirle bir kaç tane insanlar oralardan işlerini görsünler denetimi kolay olur fazla isteyemezler insanın zoruna gidiyor basit bir işi neden zorlaştırıp bunca acıdan sonra birde insanları kavga ettiriyorsunuz bunca acı yetmedimi arkadaş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Nakliyeciler resmen çete olmuş 10 Tllik işe 5 kat fiyat çekiyorlar Allah ıslah etsin mağdurların cebindeki üç beş kuruşa göz dikmişler hazır fırsat bu fırsat mantığıyla .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Linguist (1 yıl önce)
    Nakliyeciler fiyatı anlaşıp son dakikada fiyatı yükselterek ne koparsak kâr ederiz diyorlar. Sizi son anda yarı yolda bırakıp kazıklamaya çalışıyorlar. Bunu hepsi huy edinmiş. Bunlara fırsat vermeyin. Sizi zorlayanlara boynunuzu eğmeyin. Ben 3 nakliyatcıyı sözünde durmadığından geri gönderdim. Ocak ayında 3bin e taşınan eve 15 bin istiyorlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kör Cahil (1 yıl önce)
    Malatya haber bence siz iyi bir habercilik sergilemiyorsunuz. Küfür olamayan her yorumu yayınlamanız lazım. Çünkü adı yorum. Eleştri nasıl yapılıyor muş sizce ? Ne diyelim yani 50000 bin insanın ölümüne milyarlarca dolarlık zarara yol açanlara, plan programı olmayanlara çok sağıdeğer katiller demeyipte çok saygıdeğer sorumlu kardeşlerimiz diye mi hitap etseydik.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kör Cahil (1 yıl önce)
    Nakliyecilerden fahiş fiyat talep edenlere anında müdahale edilebilecek bir ihbar hattının kurması gerektiği düşünüyorlarmış bizim arkadaşlar. Siz önce fahiş fiyat istemeyen bir tane nakliyeci bulun da öyle konuşun bakalım. Kardeşim aradan 40 gün geçmiş daha bunlar ihbar hattı kurulması gerektiğini düşünüyorlarmış. Valilik biz bir şey yaptık demek amacıyla kimsenin takmadığı bir genelge yayınlıyor ve işin içinden çıkıyor. Siz şaka mı yapıyorsunuz ya. Sizin genelgelerinizin hiç bir yaptırımı yok, ortada İhbar hattı yok. Vatandaş kime nasıl şikayet edecek. Sanki hırsızı yakaladıysan ve de gerçekten şikayetçi olmak istersen karakola gel şikayet dilekçesi yaz yoksa biz gelemeyiz diyen polis gibi bir şey bu. Bu gün olmuş hala ihbar hattı kursak mı kurmasak mı diye de düşünüyorlarmış. O kadar insan çaresizlikten evini fahiş fiyatlara taşıttı ki bizim ağalar nerdeymiş şimdiye kadar. Neden bir WhatsApp hattı kurmadınız ki insanlar şikayet etsin ve sizde müdahale edesiniz diye. Plansızlık ve programsızlık diz boyu. Devletin kurduğu AFAD denilen kurum acaba bir gün bir deprem, yangın, sell ya da savaş olur buna karşı bir hareket ve öncelik planı yapalım diye plan yapmışlar mı? Böyle bir planları varmıy mış? Bence hiç bir planları yokmuş ve hele bir şeyler olsun bizde bir şeyler yapmış gibi görünürüz demişlerdir. Çünkü onlar biz depremzedelerden daha şaşkınlardı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kardeşim ihbar hattıymış daha önce de yoruma yazdım polisi çağırdım polis serbest piyasa var diyerek hiç bir işlem yapmadı ihbar hattı ne işe yarayacak ben onu anlamıyorum ihbar hattını arayınca başka birilerimi gelecek yine polis gelecek kimsenin günahına girmek istemem ama ya polisin yetkisi yok ellerinde bir şey gelmiyor ya da o bölgede ki taşımacılarla bir anlaşması var ikincisinin olma ihtimali bana çok zayıf geliyor bizim polisimiz o kadar vicdansız olamaz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (1 yıl önce)
    Bence valiklik çevre illerden nakliye firmalarıni davet edip belirlenen fiyata nakliye yapmaları bu şekilde olunca fiyatı düşer dıye tahmin ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    deprem anından itibaren görevini en iyi şekilde yapan polis teşkilatı olmuştur. bu düzenin dönmesini polislere borçluyuz.sorunların tek çözüm noktası oldular.polis teşkilatımızı kutluyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ferik (1 yıl önce)
    Bostanbaşında her köşe başında nakliyeciler mekan kurmuş çökmüşler heryere ve burunlarından kıl aldırmıyorlar. O’nlar ne derse o oluyor maalesef. Ayrıca eşgalleri güven vermeyen tipler çoğunlukla. Diğer bir konu ise Fırın Ertanın önünde kullanılmış koliyi 20 tl ye satan zorbalar var. Nede olsa mecburuz alacağız neden bu kadar pahalı diye sorduğumda “ işine geliyorsa” dedi. Yazık gerçekten zaten tüm mal varlığımız yok olmuşken bir de bu tür insalara yem olduk.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatya yerlisi (1 yıl önce)Ferik isimli kullanıcı yorumuna
    Yeni şire pazarı başlangıcında ambalajcılar var dükkanları hazarsız ürünleri 0 fiyatları uygun gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Valiliğe 100m kala cevreyolunda içi su dolu bir çukur var anlatamam..kaç kişi kaza yapmak için manevra yaptı. Doğru başkanın keşkesi yoktu degilmi
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Çukura düş öl ne olacak usulüne uygun gömer seni başkan daha ne istin .
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Nakliyecilerin hiçbiri valiliğin tarifesine uymuyor. Battalgazi ilçesi içinde taşımaya ,15bin diyorlar. Malatya nakliyeci insafına kalmış.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Tunc (1 yıl önce)
    Taşımacılara işi valilik koordinasyonu ile versinler, bir masa kurulsun, ev taşımak isteyen buraya başvursun ücretini burada ödesin, valilikte sıra ile bu nakliyecilere iş versin. Bu sayede bizler muhatap olmak zorunda kalmayız , hatta taşınırken 2 polis memuru da refakat etsin. Bunu organize etmek çokmu zor anlamıyorum
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Acil olarak Malatya'ya nin büyükşehirden çıkarılmasi lazım . çünkü hiç hakketmiyor siyasiler olarak .
    %91
    %9
    Yanıtla
  • New malatya (1 yıl önce)Barut isimli kullanıcı yorumuna
    Büyükşehir iken bu bütçe ile şehir zar zor dönüyorken Büyükşehirden çıkarılıp yarı bütçe ile şehir gelişecek hemde bu halde öyle mi düşenin dostu olmaz dedikleri sizin gibiler anlaşılan Malatya’nın Büyükşehir olması zoruna gidiyor elbet düştüğümüz gibi kalkarız bugünlerde geçer
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malatya firmaları dıșında hiç bir nakliyeciyi Malatya da 1 saniye bile tutulmamalı, arkadașa șehir içi 17.000 dediler, arkadaș Allah tan korkun deyince, "Ben Allah tan korkmuyorum, git kendine Allah tan korkan birini bul " dedi. Bu kadar da rahat adamlar. Her köșe bașında bir sürü, depremzede malatya halkindan daha çoklar. Ben kendi adima bunlara acele edip tașitmazdim evi. Bunlara vereceğime yıkılsın ev daha iyi. Toki firsatçilari çok beklerler deprem görmüș evleri istersen 10 katina çikart benim gözümde depremden önceki fiyatin yarisi bile etmez.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Toki konutlarının hep dışını gösteriyorlar; fakat içini gösteren yok. Birisi de içini göstersin de inanalım
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Başefendi (1 yıl önce)
    Yanlış coğrafyada doğmuşuz. Depremden önce kiraya 2.500.TL isteyen TOKİ deki ev sahibi depremden sonra 11.000.TL ister. Depremden önce TOKİ deki evini 400.000.TL ye satan depremden sonra 1.500.000.TL ister. Depremden önce eşyanı evden eve 10.000.TL ye taşıyan depremden sonra 40.000.TL ister. Bunu yapanların din ile ile zaten alakaları yok onu anladıkta, insanlıkla da bi alakaları kalmamış. Rabbim bunlara fırsat vermesin o gelsin böylelerinin hakkından inşallah.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Arkadaşlar cimer e şikayet edin..Böyle fırsatçı evsahibi veya taşıma firmalarını..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Denilecek tek şey var. Allah o fırsatçılara daha yüksek depremler verir inşallah.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Nakliyeciler ağır hasarlı, her an yıkılabilecek evlere girip eşya çıkarıyorlar. Kolay bir iş değil. Hayati tehlike var. Ev sahibi işçinin hayatını kaybetmesi durumunda tazminat ödeyecek mi? Valilik bunları dikkate alıp insani bir fiyat belirlemelidir. Nakliyecilerde bu fiyattan fazlasını istememelidirler. İki taraflı bakmak lazım duruma.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Çökecek olan evde absürt bir rakam isteyince bina çökmüyormu öyle bir risk varsa fazla para istemeye gerek yok o evin durumunu öğrenip girmesinler hiç bir rakam insan hayatında önemli değil ama burada ki olay risk değil fırsatçılık Allah insana gazab eder her şey vicdani boyutun dışına çıkmamalı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Haklısınız fırsatçılık çok. En güzeli ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı evin tarifesinin farklı olması. Ve çok iyi denetlenmesi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Böyle bir şey neden olsun tarife tek olsun evin çökme riski varsa eve kimse girmesin hiç bir şey insan hayatında önemli değil risk bahane edilerek insaların kanı emilmesin insaların evi gitmiş düşeni bir de nakliyeciler örselemesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mazlum (1 yıl önce)
    Gerçekten Malatya sahipsiz Vekillerimiz bireysel iş görmeyi iyi beceriyorlar ama toplumsal işlerde sıfırlar çünkü sahada kimseyi doğru dürüst görmedik sanki hiç Malatya da deprem olmamış gibi deprem olan o bir şehirlerin vekilleri tv kanallarında şehirlerinin ne kadar yıkıntı varsa enkazların boyutunu gösterirken bizimkiler ise her şey sanki güllük gülistanlık.Çok şükür ölüm bizde fazla olmadı ama en çok yıkım bizde oldu çıkkıpta bunu anlatamadılar Allah Razı olsun Ankara da kilerden bizimkilerden daha iyi görmüşler Sayın reisten bir şey istiyorum bu vekilleri toplum istemiyor birde müteahhit vekil yapmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    17.30 da mı rahatsız olmuşlar sesten ! ikindi uykuları bölünmüştür.
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Cafana (1 yıl önce)
    Olağanüstü hal yok mu gereğini yapın yetki elinizde değil mi sayın valim bunlara fırsat vermeyin. Bağlayın araçlarını basın cezayı atın içeri bakın görün nasıl kuzu gibi oluyorlar. Fahiş fiyat çekmek neymiş görsünler.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Nakliyecilere valilik le belediyenin gücü yetmiyor şehrin kanını emiyorla malatya sahipsiz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Doğanyol (1 yıl önce)
    Fırsatçı milletiz bizim yüzümüz gülmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Belediyenin zabıta elemanları nerde merak ediyorum. Ortada dükkan yok ki dükkan denetleyesin. Zabıta bu durumda ne yapıyor merak ediyorum. Polis bu işe mi baksın şehrin güvenliğini mi sağlasın. Dışarıdan gelenler insan evladı demek ki içimdekiler fahiş fiyat isteğine göre.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Zabıtlar yemek dağıtıyor zabıtalar ekmek dağıtıyor zabıtalar su dağıtıyor zabıtalar hiç durmuyor biraz etrafına dikkatli bakarsan görürsün zabıtalar nerde ne yapıyo günlerdir hatta haftalardır ailesini görmeyen var el vicdan bilip bilmeden konuşmayın
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Zaten normalde çok çalışıyordunuz ya yemek dağıtıyorlarmış su dağıtıyorlarmış. Gecesi gündüzü olmayan asker, polis ve sağlıkçı. Çok mu zor zabıtanın bu işi koordine etmesi. Bahane çok nede olsa...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Fahiş fiyatın önüne nasıl geçilecek geçen hafta il dışında gelen bir firmayla görüştüm önce 10000 TL'ye anlaştık bir gün sonra 16000 TL istediler tartıştık ve polis çağırdım polise durumu anlattım ve valiliğin kararında bahsettim polis beni suçladı ve serbest piyasa olduğunu söyledi bunun üzerine memur bey o zaman vali beyin sözünün bir geçerliği yok galiba dedim polis hiç bir işlem yapmadan gitti özel bir hat olsa neye yarar herkes biliyor insanlar evini boşaltmaya mecbur ne isteseler verilmek zorunda el mahkum polis desen ya rayiç bedelin yasal bir dayanağı yok ya da şunu söylemek istemiyorum ama sanki birilerinin taşımacılarla bir anlaşması var
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Aynı durum benim de başıma geldi polis çağırdım ama ne yazık ki durum bire bir aynı
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ohal (1 yıl önce)
    Yetkisi kullanılarak fahiş fiyat ve varsa tehdit suçuna karşı gereken anında yapılmalı fırsatçılığın bedeli ödetilmeli yasal yollarla
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Allah burnundan fitil fitil getirecektir sen merak etme
    %93
    %7
    Yanıtla
  • depremzede (1 yıl önce)
    degneksiz köyde çakal oldular.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Depremzede Kardeşim Takma kafaya... Bizde fahiş fiyat isteyen nakliyacılara ona göre muamele yaparız bundan sonra..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EMRE (1 yıl önce)
    Tüm yorumlar tek sayfadan çıkmış gibi.....
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Geri gel eski malatya (1 yıl önce)EMRE isimli kullanıcı yorumuna
    An itibariyle zaten 3 yorum var biri senin geriye kaldı 2.. neyin kafası...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sizde bir bunu öğrendiniz yaa her haberde aynı şeyi yazıyorsun bir ezberlemissiniz "tüm yorumlar tek sayfadan çıkmış gibi .." başka bişe yok. Ortalığı karıştırmayın kardeşim zaten sinirler gergin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Abla,Avrupa bizi kıskanıyor.
    %85
    %15
    Yanıtla