SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremzedelere Hukuki Yardım Protokolu

Depremzedelere Hukuki Yardım Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinden sonraki süreçte yaşanan yapısal sıkıntılarla ilgili vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Baro Başkanlığı arasında ‘Depremzede Vatandaşlara Hukuki Yardım’ protokolü imzalandı. 

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar barodan alacakları hukuki destekle sıkıntılarını çözecek, aldıkları bu hizmetin ücretini ise Malatya Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. 

‘Depremzede Vatandaşlara Hukuki Yardım’ protokolünün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından talep edildiğini belirten Malatya Baro Başkanı Onur Demez, “Depremzede vatandaşlara hukuki yardım projesi kapsamında bir araya geldik. 6 Şubat depremlerinden sonra yaşanan bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızın hukuksal desteği ile ilgili Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talebi ile Malatya Barosu Başkanlığı olarak bir protokol imzalayacağız. Öncelikle bu konudaki hassasiyetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Bu proje kapsamında belediye, baromuza gelen vatandaşlarımızın deprem ile ilgili olan sıkıntılarını Malatya Barosu avukatları çözecek. Ödemesi ise bizzat Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Vatandaşlarımızın almış oldukları bu hizmetin maddi bölümü Büyükşehir Belediyemiz tarafından ödenecektir. Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a adalete ve hukukun üstünlüğüne vermiş olduğu değerden, hassasiyetinden ötürü ve ayrıca ilimizde bulunan vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünde ve hak arayışlarında desteklerinden dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   

Malatya Barosu ile her zaman birlik içerisinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Katılımcı belediyecilik ilkeleri içerisinde gerek sivil toplum kuruluşlarımız olsun, gerek meslek kuruluşlarımız olsun, gerek kanaat önderlerimiz olsun, yerel önderlerimiz olsun bunlarla çok yakın diyalog içerisindeyiz. Şehri yönetirken de bu paydaşlarımızla birlikte yönetmeye gayret gösteriyoruz. Baro Başkanımızla biz hakikaten yakın ilgi ve alakalarını gördük. Önemli konularda da birlikte karar aldık. Aldığımız kararlar muhaceresi içerisinde toplum yararına olan hizmetlerin yürütülmesinde kararlılık gösterdik. Özellikle adliye binamızın yerinin belirlenmesi, adliye binamızın bir an evvel ihaleye çıkarılması ve adliye binamıza Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 dönüm arsanın ihdas edilerek tahsis edilmesi ayrıca baromuza ve adli tıp kurumuna gerekli imkânların sunulması belediyemiz nezdinde gerçekleştirilmiştir. 

Geçtiğimiz dönemde özellikle kadın hakları ve kadına şiddette tutum, davranışlarla ilgili yine baromuzla yaptığımız protokol çerçevesinde mağdur olan kadınlarımızın avukatlık ücretlerinin karşılanması avukatlık hizmetlerinin verilmesi noktasında baromuzla bu anlamda bir protokol imzalamıştık. 6 Şubat’a vuku bulan depremlerle beraber vatandaşımızın özellikle yapısal anlamda danışmanlık sürecine ihtiyaçlarının olduğunu gördük. Baro Başkanımızla yapmış olduğumuz istişarelerde özellikle vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hukuk desteği alınması gerektiğini ve hukuk desteğinin de Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden karşılanarak vatandaşlarımıza hukuksal hizmet verilmesi noktasında da bir mutabakat sağladık. Baro başkanımız da beşte bir fiyatına vatandaşlarımıza depremle ilgili hukuksal sorunlarının çözülmesiyle ilgili adli ve idari boyut, danışmanlık boyutu itibariyle baro avukatlarımız tarafından bu hizmetler verilecektir. Bu protokolün Malatya’mıza, Malatya’daki depremzedelerimize ve bu hizmetleri alan bu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Baro Başkanımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Fatih Bey (5 ay önce)
    Eğer samimiyseniz depremzedeler adına yıkımın en büyük sorumlusu belediyelere dava açın da görelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • idarezede (5 ay önce)
    depremzede yoktur görevini ihmal eden kamu idareleri,müteahhitler,teknik elemanların neden olduğu yıkımdan magdur olan idarezede vardır.(işini düzgün yapanlara teşekkür ediyor ayrı tutuyoruz onları).haberden anladığımız protokolle baro başkanı asgari ücret tarifesine aykırı olarak beşte bir fiyatına avukat çalıştıracakmış avukatın parasını da bu yıkımlara neden olan kurumlardan biri olan malatya belediyesi ödeyecekmiş.dünyada başka örneği varmı bunun.ben yıkılan binamla ilgili hukuki yardım almaya gideceğim baroya parasını belediyeden alan avukat bana belediye denetim görevini yeterince getirmediği için belediye de kusurludur ona da dava açabilirsinmi diyecek .bu tür siyasi oyunlara baroyu da alet etmeyin milletin tek umudu olması gereken hukuk temiz kalsın bari.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan DAŞ (5 ay önce)
    Barolar birliği başkanı önce resimde yanında oturan, milletin günahı sonucu bu depremler yaşandı diyip perişan olmuş vatandaşını suçlayan yanındaki şahıs hakkında suç duyurusunda bulunsun!!! Bostanbaşı bölgesine 13-15 kat imar verildiğinde büyükşehir belediye başkanı kendisiydi, şehre depremden sonra başkan olmuş tavırları ile hareket etti, bu şehir halkının - 15, - 20 derecede haftalarca perişan olduğunu, 1 dilim Kuru EKMEĞE ve bir yudum temiz İÇME SUYUNA haftalarca ulaşamadığını dile getirmedi, millet yaşadığına, hayatta kaldığına sevinemedi, pişman oldu. Şimdi çok katlılara izin veren belediyede imzası olan kim varsa, denetim işini düzgün yapmayan yapı denetim firmalarında kim varsa , yaptığı binada C30 ve 35 beton kullandığını iddia eden, ancak performans analizlerinde C 11,12,13,14,15,16, 17,18 beton kalitesi çıkan ağır ve orta hasar kararı verilen binaların mütahitlerine, bu binaları satarken şöyle depreme dayanıklı, şu kalite betonlu yalanları ile vatandaşı kandıran tanıtım ve pazarlamadan sorumlulara, inşaatın betonunu gönderen beton şirketine, inşaatın demirini eksik /yanlış bağlayan işçisine, teknikerim diye akşama kadar inşaata uğramayan, kontrolünü yapmayanlara dava açsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (5 ay önce)
    İlk önce avukatlara ayar veriliyor sonra git hakkını ara arayabilirsen çünkü parayı davalı veriyor yani su baştan bulanık ne yaparsanız yapın aleyhinize olacak varsa paran kendi avukatını kendin tut yoksa başkasının tuttuğu avukat seni savunmaz iş bu kadar basit, başka kelimeler var söylenmeye tabir için ama değmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Kurumlar mevzuata göre iş yapmıyor demektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hikmet (5 ay önce)
    Depremde en fazla dava belediyeye açılıyor. Belediye o davalara ödemesi gerekeni ödesin gerisi hikaye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    Açılan davalarda mahkemelere yürütmenin durdurulmasına karar vermeyin talimatı veriliyor mu? Davalar sürerken daha keşif bile yapılmamış binaları acil yıkın talimatı veriliyor mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (5 ay önce)
    Malatya belediyesi depremden sonra SU borcumu icraya vermişti..oda küçük bi borcdu depremde kaybettiklerimize mi yanayım su borcumu aklıma gele
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Elazığ depreminden sonra önlem almayıp şehri kontrol ettirmeyenleri adalete mi Allah’a mi şikayet edelim başgan?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    Yıkılan evlerde büyükşehir belediyesine açılacak davalar olacak. Belediye bu işte bir dümen çevirmesin?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    Kimi kime şikayet edeceksin. Daha ihbar ettiğim sokak köpeklerini bile toplamayan belediye hukuki konularda vatandaşa yardımcı olacakmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahit (5 ay önce)
    Depremden dolayı dava açmayan kaldı mı ki maksat biz iş yaptık pozları belediye başkanı yeniden aday yapılmamalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1kul (5 ay önce)
    Kimi nereye dava edelim? sonuç ne olacak? Vatandaş olarak ev alıyorsun. Konumuna-yapım yılına- malzemesine bakıyorsun. Betonun içini kim bilecek? statikten kim anlar? ama deprem olur evin yıkılır dava açarsın Suçlular sıralanır: Deprem: %95 Belediye: %1 Çevre şehircilik: %2 Yapı Denetim: %1 Müteahhit:%1 1 yıl olmasına az kaldı. Öncelikle can kaybı olmayan sonra hasarsız ve az hasarlı vatandaşlar hariç ki onlarında başka sıkıntıları vardır. Orta-Ağır hasarlı ve evleri yıkılan herkes mağdur. Bu mağduriyet daha çok sürecek gibi.....Allah yardımcımız olsun....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Analiz (5 ay önce)
    Resme bakınca yazıyı okumaya bile gerek duymuyor insan bize güvenmeyin bakışı alaycı bakış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • VARGAS (5 ay önce)
    Zaten adliyelerde her yer davalık olmuş durumda. İğne atsan yere düşmüyor adliyede. Bir de iyice milleti dava açmaya teşvik edip adliyeleri iyice doldurma derdine mi düşüldü? Bir mağduriyeti olan zaten mahkemeye veriyor. Adam "Nasılsa belediye karşılayacak hele bi şunu mahkemeye verelim" diyecek. Yaptık demek için yapılmış bir hamle. Adalet Bakanlığı'nın bu karara tepki göstereceğini tahmin ediyorum. Belediyeler kamu parasıyla yönetilen kurumlardır. Belediye başkanı kafasına göre bu dava ücretlerini belediye üstlenecek diyememeli. Çok istiyorsa sayın başkan cebinden karşılayabilir kimse de buna karışamaz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bence yerinde karar zaten avukat durumun davalık mı değil mi olduğunu tespit eder. Yazınızda olumlu hiç bir taraf göremedim. Gariban vatandaşa destek verilmeli Belki gelir durumu gözetilir ona göre destek verilir. Zengine bence de verilmesin. Bu arada belediye hizmet için var bu da bir hizmet tebrik ederim.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü avukatların kaybettikleri davalarda bile dosya paralarını aldıklarını (ki bence haklarıdır) daha bilmiyorsunuz. Ya da benden daha iyi biliyorsunuz aslında ama işinize gelmiyor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ömer ataman (5 ay önce)
    her türlü pislik belediyede dönüyor. Hakkını arıyorsun hukuk yok benim gibi bir ülkesini milletini seven insanı ülkeden soğuttunuz. Kim ki o koltuklarda oturup cebini menfaatini düşünüyorsa Allah cezasını versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Amin.
    %100
    %0
    Yanıtla