SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Derdiyoklar'ın Ali Ekber'i Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

'GÖTÜRÜN DOĞDUĞUM KÖYE, TÜRKÜLERLE GÖMÜN BENİ' DEMİŞTİ, KÖYÜNE GETİRİLECEK.. Türkiye'de hit olmuş ve ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiş, aralarında 'Türkülerle Gömün Beni' adlı türkünün de bulunduğu çok sayıda müzik eserine imza atan ve Almanya'da yaşayan Malatyalı müzisyen, Derdiyoklar İkilisi'nden Ali Ekber Aydoğan'ın Almanya'da tedavi gördüğü hastanede, kalp krizi sonucunda vefat ettiği öğrenildi.

Ürettiği eserlerle ve üç kollu gitarı ile sadece Türkiye ve Almanya'da değil, birçok Avrupa ülkesinde tanınan, kendi özgün eserlerinin yanı sıra, Arguvan Havaları´nı Batı sazları eşliğinde Avrupa'ya taşıyan,  İtalya´nın popüler bazı sanatçılarının da Arguvan ağzını kendi dilleriyle okumalarını sağlayan Ali Ekber Aydoğan bir süredir Almanya'da tedavi görüyordu.

Yazıhan ilçesinin Fethiye Köyü'ne bağlı Yukarı Tenci Obası'nda doğan ve aynı köyden İhsan Güvercin ile kurduğu ikili müzik grubu ile çok sayıda besteye imza atan Ali Ekber Aydoğan'ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz da seslendirdi.

Ali Ekber Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979 yılında, dönemin en ünlü müzik şirketi Türküola'dan çıkardı; daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar'ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Ali Ekber Aydoğan, son olarak 2015 yılında Malatya'ya gelmiş ve Ali Cengiz'in yerel bir kanalda hazırlayıp sunduğu "Türküler Sevdamız" adlı TV Müzik programına katılmıştı.

Cenazesi Malatya'ya getirilecek

Uzun yılllar Almanya'da sanat hayatını sürdüren Ali Ekber Aydoğan'ın cenazesinin Salı ya da Çarşamba günü Malatya'ya getirileceği ve doğduğu Fethiye- Yukarı Tenci Obası'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Fevzi kırık (2 yıl önce)
    Yakın zamanda okulda ziyaretimize gelmişti.Unutamayacagimiz bir sohbetimiz oldu.Soz vermisti yeniden gelecekti nasip olmadı.Basta okulumuz öğretmeni kardeşi Ali Yusuf AYDOĞAN hocam olmak üzere tüm aile fertlerine ve sevenlerine sabır,kendisine rahmet diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun tüm sevenlerinin başı sağolsun malatyamızı çok seven malatya aşığı çok değerli ozanımızdı vasşyetini yıılar önce açıklamıştı malatyada olmak istiyordu sanırım bu vasiyetini malatya halkı sahiplenir dualarla uğarlanır ailesine başsağlığı diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHAP KOÇ (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür.D (2 yıl önce)
    Benimde cocukluk yillarimda Baglamayla hasir nesir olmamda cok önemli yeri var Derdiyok Ali'nin. En son Nürnberg'de Villa Leon'da cocukluk yillarimin Star'iyla beraber sahne almistik. Birkac parcasina Bateriyle eslik etmistim.Eskiden dügünlere geldiginde, tüylerim diken diken olurdu onu dinleyince, anlatilmaz bir duyguydu .( ben yinede burda biraz anlatmaya calistim ) Güzel duygularla hatirliyacagim onu. Isiklar icinde yatsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bino (2 yıl önce)
    Üzüldüm hemen Esime anlattim Kirk yili askin bizim Dügünümüzde Dügün salonu yerinden oynadi, DERDIYOKLAR sahnede duyulunca Dügünümüze davetiyesiz cok sayida seyirci vardi Gazeteler basliklar Attilar DERDIYOKLAR yine sahnede cok cok keyifli düyünler yapiyorlardi. Ozamanlar 1978 /79 yillarinda Sanaat hayatlarinin baslangic zirvesindeydiler.Ben Derdiyoklarin hayranlaridan biriydim, Derdiyoklar sadece Para kazanmak deyil ayni zamandada bir insanin veya Genc Kusaklaria Avrupada sadece Fabrikalarda calismak deyil her yönlü sanatlarlada Para kazanilir gibi Örnekler oldular.Derdiyoklarin taklitlerini yapanlar, Malesef basarili olamadilar,bizim düyünümüzde bizlere ilk cikardiklari Long Plak hala sakliyoruz.Kendilerine Allahtan Rahmet Mekani Cennet Erenlere Komsu olsun Ahiretde Tüm Ailesine ve Müzik Dünyasinin basi sag olsun.Üzüntümüz yine büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Külhan (2 yıl önce)
    Isiklar icinde uyu Ali Abim Super bir Ozanimizdi
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (2 yıl önce)
    çocukluğum fethiyede geçti.düğünlerde türkü söylerken keyifle dinlerdik.yıllar sonra araştırma hastanesinde tanıştık sohbet ettik.çok mutlu olmuştum.mekanı cennet olsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • BOYACALI (2 yıl önce)
    1979 yılından beri severek dinlediğim bir ozandı.Çok üzgünüm.Işıklar içinde uyusun. Devri daim olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (2 yıl önce)
    Çocukluk dönemimde malatyaya mahallemize gelmişti bütün çocuklara hediyeler vermişti geçmiş zaman Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin Apaydın (2 yıl önce)
    Işıklar içinde uyusun mekanı cennet olsun allah rahmet eylesin başınız sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz K. (2 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, benim de çocukken en fazla hem söyleyip hem de dinlemekten zevk aldığım bir Malatya " pınara gel gül verem" türküsünü de söylüyorlardı. Mekanı cennet olsun hala aynı havayla söyler dinlerim. TÜRKülerimiz bizim öz müziğimiz, herşeyimiz sahip çıkalım
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin ailesine bassagligi diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • bilge kaya (2 yıl önce)
    en sevdiğim sanatçılardan, türkiye'nin yetiştirdiği en özgün müzisyenlerden biriydi. ama değerini bilemeyip gurbete mecbur etmiş, almanya'ya yollamışız. on yıllar sonra bile dünyayı sallayacak potansiyeli olan eserleri bizlere bırakan derdiyoklar ali abimiz bu bayram gününde göçmüş, derdiyoklar ihsan abimiz yalnız kalmış. ilki çok anlaşılmaz bir ayrılıktı bu ikincisi oldu. istediği gibi türkülerle uğurlayalım, burada kendini anlatmış; allah rahmet eylesin, mekanı cennet, devri daim olsun: https://youtu.be/KGl25sWhg_8
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    Malatya giyimi ve kültürü ile yola çıkıp, dünya folk müzik tarihine adınızı yazdırıp, Türk halk müziğine altın besteler kazandırdınız İhsan Güvercin ile beraber Ali abi.. Nur içinde yat. Devrin daim olsun Derdiyok Ali..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Cok üzüldüm cidden. Köylüm benim. Yattigi yer incitmesin
    0
    0
    Yanıtla