Sümerbank'ı satın alan grubun, sanayi tesisi ruhsatı alıp iş merkezi inşa ettiği iddiasını mahkemeye taşıyan MHP'nin başvurusu üzerine oluşturulan bilirkişi heyetinin, 26 Eylül Cuma günü hakim gözetiminde inşaat alanında keşif yaptığı bildirildi.
MHP'NİN BAŞVURUSU..
Sümerbank'ı satın alan Ortak Girişim Grubunun, sanayi alanı olmasına rağmen Sümerbank arazisine Malatya Belediyesinden aldığı geçici inşaat ruhsatıyla, sanayi tesisi kurmak iddiasıyla inşaata başlamasını hukuksuz bulan MHPnin mahkemeye başvurması üzerine Sümerbank alanında Mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi inceleme yaptı.
Avukat Taner Özhan,Sümerbank arazisinde sanayi tesisi ruhsatıyla İş Merkezi, Hastaneler yapılmaktadır. Kanuna ve Malatya halkına karşı hile yapılıyor iddiasında bulundu.
Malatya Belediyesinden aldığı geçici ruhsatla, sanayi alanı olan Sümerbank Fabrikasını yıkarak yerine Sanayi, tesisi kuracağını iddia ederek inşaata başlayan Ortak Girişim Grubunun hile yaptığını ileri süren MHP İl Başkanlığı ve Belediye Meclisi üyeleri mahkemeye başvurarak, Sümerbank arazilerine hangi tür inşaat yapıldığını tespit edilmesini istedi. Bunun üzerine Mahkeme tarafından oluşturulan Bilirkişi Sümerbank arazisine giderek inceleme yaptı.
"DERİN ÇELİŞKİLER VAR"
Sümerbank arazisi üzerindeki bilir kişi incelemesi sürerken, davacı Avukat Taner Özhan; arazideki derin çelişkili çalışmaların tespiti için mahkemeye başvurduklarını ve bilirkişi heyeti istediklerini belirterek hakim eşliğinde alanı gezdiklerini ve yapılan inşaatı gördüklerini bildirdi. Bilirkişi bölgede alanın sanayi mi yoksa ticaret alanı mı olduğu noktasında karar verecek.
Yapılan gezi sonrası inşaatın, önceden planlandığı gibi sanayi tesisi mi yoksa İş Merkezleri mi Özel Hastane mi yapılıp yapılmayacağına dair soruların kamuoyunca hep sorulduğunu söyleyen Özhan, Özelleştirme idaresi tarafından Sümerbank arazisi sanayi tesisi kurmak amacıyla ihaleyle alındı. Şartnamede bu madde mevcuttur. Ancak tüm kamuoyunun bildiği gibi burada iş merkezi, hastaneler yapılmaktadır. Resmi planlarda Belediye ve TEDAŞa ibraz edilen planlarda derin çelişkiler var. Biz de bu planın doğruluğunun tespiti için Malatya Sulh hukuk mahkemesi bilirkişi heyeti ve hakim eşliğinde tespit yaptırdık. Burada Malatya kamuoyuna karşı hile yapılıp yapılmadığı tespiti yapılacaktır diye konuştu.
Özhan,Özelleştirme idaresinden alınan beş yıllık plan değiştirmeme şartının Girişim Grubu hile ile bu planın arkasından dolanıyor mu dolanmıyor mu? Bilirkişi raporunu merakla bekliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.