SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derme Kanalını Yol Ortasına Alacağız"

0
Güncellendi - 2020-07-19 03:21:56
A- A+ PAYLAŞ

"1 KİLOMETRELİK BÖLÜMÜ 2 AYDA BİTİRECEĞİZ.." Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşım planlamasında Malatya için hayati öneme sahip Güney Kuşak Yolunun Başharık hattında çalışmalarına yeniden başladı.

Toplam uzunluğu 15 kilometre olan Güney Kuşak yolunun bugüne kadar 12 kilometrelik bölümünü açan Büyükşehir Belediyesi yolun Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde kalan hatlarını TOKİ ile işbirliği yaparak açıyor.

Yolun 1 kilometrelik Başharık hattında genişletme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, mevcut 10 metrelik yolu 50 metre genişliğine çıkarıyor. TOKİ ise 3 metre genişliğindeki Derme Kanalını 5,5 metre genişliğine çıkararak ıslah edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Güney Kuşak yolunun en zorlu etabı olan Başharık hattında incelemelerde bulundu. Geziye Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle, Başharık Mahalle Muhtarı Ramazan Taşan’da katıldı.

"Derme Kanalı yolun ortasına alıp 50 metre genişliğinde yol yapacağız"

Güney Kuşak Yolunun, 1 kilometrelik Başharık Hattını standartlara uygun hale geleceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “1 kilometrelik bölüm Güney Kuşak yolunun en çetrefilli ve zor etabıydı. Kentsel Dönüşüm alanında bulunan ve yola giden yapılar TOKİ tarafından yıkıldı. Derme Kanalını yolun ortasına alıp yeni yolu 50 metre genişliğinde açacağız” dedi.

"1 kilometrelik hattı kısa süre içerisinde yapacağız"

Güney Kuşak Yolunun Başharık hattında 25 milyon TL’lik kamulaştırma yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Kamulaştırma tamamlanır tamamlanmaz harekete geçerek yol çalışmalarına başladık. 1 kilometrelik bölüm çok virajlı ve zor bir bölüm, sık sık kazalar oluyordu. 2 ay gibi kısa sürede burayı tamamlayacağız” dedi.

"En zor etaplardan birini yapıyoruz"

Malatya Büyükşehir Belediyesinin sahada yoğun mesai harcadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Güney Kuşak Yolunun Başharık hattının zor bir yapıya sahip. Biz burada 25 milyon TL. kamulaştırma yaptık. Mevcut yol çok virajlı ve sorunlu, kanalı ortaya alarak virajları ortadan kaldıracağız. 50 metre genişliğinde yeni yol yapacağız. Kuşak yolumuz 15 kilometre uzunluğunda bugüne kadar 12 kilometrelik bölümü açıldı. En zor etaplardan biri olan Başharık hattını kısa bir süre içerisinde hizmet verir hale getireceğiz. Diğer kalan etaplarıda 2022 yılına kadar tamamlayarak yolumuzu Malatyalıların hizmetine sunacağız” dedi.

"Çok zahmetler çekildi"

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren, Başharık Mahalle Muhtarı Ramazan Taşan da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Taşan; “Yolumuzun şuan ki hali ortada çok virajlı ve sıkıntı. Sık sık kazalar oluyordu. Kamulaştırmalar yapıldı. Çok zahmetler çekildi. Şuan yapıldığını görmek bizleri son derece mutlu etti” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Carbon (3 yıl önce)
    Şu Fahri Kayahan Bostanbaşı bağlantı yolu unutuldu mu her gün bir eziyet bıktık artık 250 metrelik bir mesafe bir türlü baglanamadi gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    İnşallah Fahri Kayahan bulvarı kanalı gibi olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELİM (3 yıl önce)
    İnşallah yarım bırakılan unutulan toki fahri kayahan bağlantı yolunuda bir hatırlayan olurda yapar inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Derme kanali yeni hastane metro hatti da hayirli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Sana oy verenler mutlu mu acep?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (3 yıl önce)
    o kadar şehir bilimci mühendis mimar sizin düşündüğünüzü düşünememiş ne yazık! bunun estetik ile ne alakası var siz bu kadar uzun bir kanalın üzerini kapatırsanız kanal boyunda akan suyun kokusundan durabilirmisiniz her işin bir kuralı fiziği kimyası vardır siz kendi işinizle uğraşın kendi mesleğiniz hakkında yorumlar yapın aklınız fiktiriniz boş beleş mualefet sizin gibiler yüzünden MALATYA bu halde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Emine Kubra hanıma katılıyorum. Malatyanın en önemli caddesi olan Atarürk Heykelinden AVM ye kadar veya Eski Stattan Şelaleye kadar kanal boyunca lütfen yüruyün. Ağaçların altı neredeyse 30 santim çukur. Geçenlerde hanım düştü. Ayağı burkuldu. Allahtan kırılmadı. Şehrin göbeğindeki ağacların altını kaldırım seviyesine getirmek bu kadar zormu? Balıkesirde İzmirde, Antalyada o kadar güzel yapmışlarki yolda yürürken hissetmiyorsun bile. İlla birilerinin bir yerlerini kırmasımı lazım. Şimdi bir ağaçlarin altına çözum bulamayanlardan peyzaj falan ben beklemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine Kübra (3 yıl önce)
    Başkanım ben AKP ye ilk defa sizin hatırınıza oy verdim. Fakat bir konuda Başkan Çakırın hakkını teslim etmek isterim. Baharla birlikte Malatyada bir renk cümbüşü olurdu. Aksamları o Tecde yolunda yürumekten keyif alırdık. Dedekorkuttan Sıtmapınarına ailece yürümek ise hobimizdi. Çevre Yolundaki o peyzaj uygulamaları felan Malatyamıza gelen herkesi hayran bırakırdı. O kavşaklardaki sekiller, düzenlemeler, çiçekler gercekten enfesti. Her bir kavşak için ayrı düzenlemeler yapılırdı. Siz geldikten sonra 2 bahar geçti ve 2. yazın ortasındayız. Peyzaj konusunda gerçekten eskiyi çok arıyoruz. Hele o laleler neydi. Park Bahçe islerine bakan biriminizin vizyonunu geliştirmesi lazım. Ama benim ve çevremdeki bir cok arkadaşımın gördüğü bırakın peyzaj ve park bahçe yesillendirme işlerinde gelişim kaydetmeyi geçmişi aratıyorlar, hem de çok aratıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lale devri bitti o eski lalelerin parasını zamlı su parası olarak hala ödüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya dediğimiz şehir Beylerderesinden Üniversiteye 15 km. Dedekorkuttan Hürriyet Parkı 4 km dir. Buraların dahi peyzajını yapamıyorlar. Hikaye okumayı bırakın. Her gün onbinlerce yolcu çevre yolunu kullanarak memleketine gidiyor. Çevre yolunda gördükleriyle Malatya hakkında yorum yapıyor. Bu memleket bizim. Gelip benim yazlığımın bahçesine peyzaj yapsınlar demiyorum. Malatyanın çevre yolu, bir kaç ana caddesi, 3-5 park. Bunuda yapamayacaklarsa niye göreve talip oldularki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Servet Serkan (3 yıl önce)Emine Kübra isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.su parası için kaç kişi icralık son 2 yılda sosyal yardım talebinde malatyada nasıl bir artış olmuş bir araştırınız lütfen. O lalelerin sapı park bahçelerin vizyonu ve sizin üstlendiğiniz misyon ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakırın en çok eleştirildiği kısım lale ve kaldırım sizde bu durumu seviyormuşsunuz enteresan
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Toki sadece sosyal konutlardan ibaretmi neden burdaki bölge gelişimine katkı sunuluyor iş merkezi canlandırılmıyor avm yapılsın sosyal alanlar banka şubeleri devlet dairelerinin şubeleri nüfusu kalabalık bir bölgeyiz lütfen ilgi ve hizmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emircan (3 yıl önce)
    Inşallah en kısa zamanda açılması dileğiyle. Sayın Başkanımı tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • elazığlı (3 yıl önce)
    kanalın üzerinin açık olmasının ne marifeti ve estetiği var ki.sanki seyrüsefer yürüyüş yapan var orada.ortaya alacaksınız güçlü bariyer yapacaksınız asıl o zaman kazalar zararlı kazalar olur.şimdi bari sadece araç hasar görüyor.Kesinlikle sayın başkana önerim uygun çelik boru getirtip suyu yol altına gömsün gitsin, şu unutulmamalı her zaman güvenlik estetikten önce gelir.güvenlik yoksa estetik anlamsızdır.(bakınız 17 ağustos depremi ne süslü evlerdi o yıkılan evler) ha illa estetik diyorsan başkan bey, yol kenarına dal ve yaprakları en az 4-5 metreden sonra başlayan yani yol görüş açısını bozmayacak dikkati dağıtmayacak meyvesiz bol ve geniş yapraklı ağaçlar ektirebilirsin.oranın en önemli problemi çok dönemeçli olması.sollayan arabaya yol veren acemi şoförler dereye uçuyor.eğer dereyi ortaya alırsanız bu sefer de sollayan araç hele ki sağ araçtan daha hızlı olacağı için sığacak kadar yol açmazsa eğer sağdaki araç bu sefer sollayan dereye uçacak hem de aşırı hız ile.bari şimdikiler 30-40 ile dereye düşerken ortaya alırsanız 80-90 ile dereye uçacaklar.haberiniz olsun başkan bey!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevzu bahis estetik değil taşkın ve tıkanma anında rahat müdahaledir. Kafanıza göre gömün yerin altına demeyle olmuyor. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • melis (3 yıl önce)
    geç oldu ama yinede şükür başkan o yol yeterli değil e5 otoban gibi kalabalık 6 metre yol genişliği çok komik değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (3 yıl önce)
    Başkanım bir an evel toki fahri kayahan bağlantı yolunu bir zahmet yıllar oldu atıl dururumda bekliyor bitirin artık sayın başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (3 yıl önce)
    Baskanım biranevel Toki fahri kayahan bağlantı yolunu bir zahmet bitirin yıllardır atıl durumda bekliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun.Tek iş gören ve çalışan asfalt daire başkanlığı diğerleri yok gibi,Selahattin beyin işi zor bu şekilde
    0
    0
    Yanıtla
  • Besce (3 yıl önce)
    TOKİ yi Fahri kayahana bağlayan yol unutuldu . Biri ses verse olmaz mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (3 yıl önce)
    Başkanım toki yolu nolacak yeni yol yapacaktınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Başkanım ne olur şu TOKİ'den Fahri Kayahan Kavşağına bağlanan 50 m.lik yoluda bir zahmet bitirin artık, dolgu yapıldı yıllardır atıl durumda bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla