SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ders Çıkarıp Daha Emin Adımlarla Yürümeliyiz"

0
Güncellendi - 2020-08-24 17:11:56
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Yeni Malatyaspor’un geçen sezon lige iyi başladığını ancak sezonu kötü noktaladığını ifade ederek, “Ama yine de şanslıyız ki bu sene aynı yerden başlayacağız. Bu tecrübeyi yaşamış bir takım olarak sezona başlayacağız. Buradan gerekli dersleri çıkarıp, daha emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Bunu da hem yönetim hem de oyuncular tarafından gördüğümü düşünüyorum. Tabii ki çok önemli oyuncular kaybettik ama onların yerini doldurup, yolumuza en iyi şekilde devam etmeye çalışacağız” dedi.

Bolu Abant’ta devam eden kamp çalışmalarında takımının başında bulunan tecrübeli teknik adam Beın Sports’a açıklamalarda bulundu.

Hamzaoğlu, şuana kadar gerçekleştirilen antrenmanlarda yapmış oldukları gözlemde takımı beklediklerinden daha iyi bulduklarını ifade etti.

Geçen sezon çalıştırdıkları Süper Lig ekibi Gençlerbirliği ile sözleşmelerinin bittiğini hatırlatan Hamzaoğlu, “Başkan ve yönetim ile oturup, bazı prensipleri konuştuk. Bu sene nasıl çalışmamız gerektiği, bizim çalışma şekillerimiz, izleyeceğimiz politika ve tabii rakamsal boyutu konuştuk. Baktık ki bizim isteklerimizi karşılamak onlar için zor olacak. Bizim içinde zor olacaktı o yüzden sonradan kötü olmaktansa en baştan güzel bir şekilde ayrılmaya karar verdik. Çünkü Gençlerbirliği’nde çok güzel anılarımız oldu. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi.

Yeni Malatyaspor’un geride kalan sezonda zorlu bir süreç yaşadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Daha sonra yönetim kurulu Hikmet hocamızla yollarını ayırma kararı aldı. Sonradan bizim ismimiz gündeme geldi. Ben tabii dolaylı yollardan duyuyordum ama resmi bir teklif gelmemişti. Başkan aradı, ‘Hocam, Hikmet hoca ile ayrılmaya karar verdik, biz sizi düşünüyoruz. Siz bizi düşünür müsünüz, Malatya’ya gelir misiniz?’ diye sordu. Bende ‘Tabii’ dedim. Nitekim hoca ile ayrıldıktan sonra gerekli şeyleri konuştuk ve anlaştık” diye konuştu.

Hamzaoğlu, gelecekle ilgili planlarına ilişkin şunları söyledi:

“Bir kere Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz sezonu beklentilerin çok altında tamamladı. İyi bir kadro kurmuşlardı, sezona da iyi başladılar ama pandemi süreci birçok takımı etkilediği gibi Yeni Malatyaspor’u da olumsuz etkiledi. Dolayısıyla sezonu da kötü bir şekilde sonlandırdılar. Ama yine de şanslıyız ki bu sene aynı yerden başlayacağız. Bu tecrübeyi yaşamış bir takım olarak sezona başlayacağız. Buradan gerekli dersleri çıkarıp, daha emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Bunu da hem yönetim hem de oyuncular tarafından gördüğümü düşünüyorum. Tabii ki çok önemli oyuncular kaybettik ama onların yerini doldurup, yolumuza en iyi şekilde devam etmeye çalışacağız.”

Tecrübeli teknik adam, ligden düşmenin kaldırılması ve Yeni Malatyaspor’un gelecek sezon Süper Lig’de yer almasına ilişkin “Tabii bunun oturulup enine boyuna çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta böyle bir karar alındı. Şuanda 21 takımlı bir lig oynayacağız. Türkiye ve kulüpler için çok farklı bir durum. Sezon içerisinde 40 Süper Lig maçı yapılacak. Geride kalan sezonda pandemi sonrası süreç bir hayli zor geçmişti. Bana göre, bu sezon daha da zorlu geçecek çünkü takımlar fazla dinlenme şansı bulamadı, hala geçtiğimiz sezonun yıpranmışlığı var. Bununla beraber yine de sıkıştırılmış bir sezon oynamak zorunda kalacağız. Burada çok kadro derinliğinin olması gerekecek. Oyuncuların çok istirahat ve çalışmaları gerekecek. Bu süreci iyi değerlendirip, iyi analiz eden takımlar bir adım önde olacak diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"İHTİYACIMIZ OLAN YERLERE İYİ TAKVİYE YAPACAĞIZ"

Hamzaoğlu, transfer süreciyle ilgili şunları söyledi:

“Gökhan Töre ile ilgili çok derin bir bilgiye sahip değilim. Bildiğim sadece şuanda kampta yok. Gitmeyi düşündüğü bildirildi. Bizde bununla ilgili zaten yönetim tarafına bıraktık. Onlar, kendisi ve menajerleriyle konuşup, süreci yönetiyorlar. Tabii ayrılma noktasına geldiğinde biz şartları konuşacağız. Yönetimle neler beklediğimizi konuşacağız ve Gökhan ile ilgili bir yol haritası belirleyeceğiz. Onun dışında diğer oyuncularımız burada. Yeni transferlerimizden 2’si daha aramıza katılacak. İssam’da aramıza katıldı. Şuanda hem kiralıktan dönen oyuncularımızla hem altyapımızdan aldığımız gençlerimizle hem de geçen seneden bizimle olan arkadaşlarımızla devam ediyoruz. İyi başladık, tempolu ve istekli çalışıyorlar, bu bizi sevindiriyor. Bu seneki hedeflerimiz doğrultusunda ihtiyacımız olan yerlere iyi takviyeler yapacağız. Yapacağımızı düşünüyorum, yönetimle beraber konuştuğumuz bu. Birlikte bakıyoruz, transfer için çalışıyoruz. Biz burada yönetim İstanbul’da sürekli kontak halindeyiz. Bizim önceliğimiz önce içimizden bu eksikleri tamamlayabilmek. Tamamlayamazsak tabii ki dışarıdan almak zorundayız. Bunları da gerçekleştireceğiz. Şuanda mevcut kadromuzu daha yakından tanımaya gayret ediyoruz. Onların iyi yönlerini, eksiklerini, neler yapabileceklerini objektif olarak gözlemlemeye çalışıyoruz. Şuanda bizim için her şey olumlu.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • hüseyin gürler (3 yıl önce)
    arkadaşlar siz hangi akla hizmet ederek yorum yapıyorsunuz insanda biraz edep olur ben bu yorumları bir malatyalı olarak malatya taraftarına hatta maltyalıya hiç yakıştıramıyom oraya alınan insanlar sonuç olarak görevini yapmaya geliyor siz nasıl çöp dersiniz ben sporcuların yerinde olsam bu yorum yapanları hakaret davası açar mahkemeye veririm edep yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi (3 yıl önce)
    Hocam Allah size sabır versin Adil Gevrek ile çalışmak çok zor .Transfere siz müdahil olmazsanız Adil Gevrek bekler son günün de ne kadar çöp varsa alıp takıma doldurur.Ondan sonrada sezon boyunca taraftara kan kusturur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (3 yıl önce)
    Hikmet Karaman’dan bir farkı olmayan bir teknik adamı getirmek nasıl bir akıldı, hala çözemedim.
    0
    0
    Yanıtla