SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Desteklenmesi Gerekir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Kadınlar Günü nedeniyle, “Üreten Kadının Sorunları” konulu konferans düzenlendi. 

Konferansın açış konuşmasını yapan Malatya Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği İhsan Akın, asıl amaçlarının göçün önlenmesi, milli ekonomiye katkı sağlanması, olumsuz şartlar altında üretim yapan kadınların, her türlü olumsuzluğunun giderilmesi, maddi ve manevi desteklerin yapılmasının gelecek için önem arz etiğini söyledi.

Kadının olmadığı küçükbaş işletmeler kapanmakta olduğunu kaydeden Akın, “Bundan dolayı kadın yetiştiricilerin desteklenmesi ve üreten kadınlara sahip çıkılması gerekmektedir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kırsal alanda üreten ve kadınların problemlerine değinerek, “Tarımsal istihdamımızın yarısından fazlasını kırsal kesimdeki kadınlar oluşturmasına rağmen, maalesef çok önemli problemleri mevcuttur. Tarımsal üretimde çok önemli rol oynamasına rağmen kadınlarımız, karar alma mekanizmalarında söz sahibi değillerdir” dedi.

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba da tüm kadınların önünde saygıyla eğildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Ancak yaylalarda köylerde üretim yapan kadınların önlerinde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Onların çalıştığı çalışma koşullarını köylerde ve yaylalarda görüyorum. Hakikaten ne kadar övünseniz, ne kadar bugününüz kutlansa azdır diye düşünüyorum. Aslında sizin yaptığınız iş, fabrikalar kadar önemli. Hatta fabrikalardan daha önemli. Yolları, elektriği olmayan yaylalarda üretim yapıyorsunuz” dedi.

Kendisinin çiftçilikten gelen bir aileden olduğunu söyleyen AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise “Koyun-keçi yetiştirenlerin neler çektiğini çok iyi biliyorum. Küçükbaş hayvan yetiştirmek çok keyifli bir iş, ancak o meselenin başka bir yönü. Nasırlı elleri ile ak süt çıkartan annelerimizi kutluyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da konuşmasında “Doğduğumuz günden beri haklarımız eşit. Erkek ve kadınların fıtratları farklı, ancak fırsatların eşitlenmesi gerekliliği için hepimizin çalışması gerekiyor. Evinde olan kadınlar, yeni üreten ve evinin mühendisleri olan kadınlardır. Biz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz, onun içinde hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Çalık, AKP döneminde kadınlara önemli haklar verildiğini söyleyerek, pozitif ayrımcılığın da bu dönemde getirildiğini söyledi.

Etkinlikte Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raziye Tamay Başağaç Gül tarafından “Üreten Kadınların Sorunları” konulu konferans verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız