SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıcı Toplantıda Uyardı.. "O Cümleyi Asla Kurmayacağız"

Yazıcı Toplantıda Uyardı..
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ersin Yazıcı, İl Koordinasyon Kurulu’nda tüm kurum müdür ve yöneticilerini depremzedelerle ilgili sorun ve taleplerde konuşurken bir cümleyi kesinlikle kullanmamaları konuşundu uyardı.

İl Koordinasyon Kurulu’nun açılışında konuşan Vali Yazıcı, “Zorda kalmış, mağdur olmuş ayağa kalkmak isteyen şehre ve insanlara hizmet ediyoruz. Biz, hepimiz burada bulunan tüm yönetici arkadaşlarım, bu şehrin insanlarına hizmet etmek için buradayız. Malatya'mız güzel bir şehir ama diğer illerde olduğu gibi ne yazık ki 6 Şubat’ta çok büyük bir afete maruz kaldı” dedi.

-“O cümleyi asla kurmayacağız”

Vali Ersin Yazıcı, “Binlerce insanımız mağdur, birçok ticaret erbabımız sıkıntıda, 6 şubattan önceki imkanları, koşulları hemen hemen hiç biri yok. Siz de depremzedesiniz, büyük çoğunluğunuz depremzede. Ben de artık kendimi öyle sayıyorum. Çünkü 2 aydır geldim ve birkaç depreme maruz kaldım. Artçılar oluyor, ben de etkileniyorum fakat biz üzerimize aldığımız kamu görevinden dolayı ‘ben de depremzedeyim ne yapayım kardeşim’ modunda asla ve katiyetle hareket etmeyeceğiz. Malatya'da hemşerilerimize ‘ben de depremzedeyim ile başlayan bir cümle asla kurmayacağız" şeklindeki ifadelerle talimat verdi.

-“Ayarlarım müthiş bozuluyor” dedi ve uyardı 

Kurum müdürlerini toplantılarda telefonlarını sessize almaların da isteyen Vali Yazıcı, “Ben size olan saygımdan dolayı toplantılarda telefonumu sessize alıyorum. Şu an, bir saat telefon sesi duymayacağım. Telefon sesini duyduğumda kusura bakmayın, ayarlarım müthiş bozuluyor. Lütfen birbirimize olan saygımızdan dolayı toplantılarımızda telefon listesi olmayacak.  Ciddiyetle işimizi yapacağız.” uyarısında da bulundu.

‘Devam Eden Projelerin Değeri  35 Milyar 500 Milyon Civarı’

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2023 yılında uygulanan yatırımların genel değerlendirmesini yapacaklarını belirtti.

Vali Yazıcı, ilde 2023 yılı yatırım programı kapsamında devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulunarak, "Devam eden 730 proje bedelinin toplamı 35 milyar 500 milyon civarında. Parasal gerçekleşme oranı yüzde 64, fiziki gerçekleştirme oranımız 58, belediyelerde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 69 seviyesindedir. Yatırımlarımız devam ediyor devam edecek daha büyük yatırımlar var ihtiyacımız var. Yeni yerleşim alanları oluşturduk onun yarattığı ihtiyaçlar olacak." dedi.

Vali Yazıcı, yetkililerden deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını giderilmesi noktasında hassasiyet gösterilmesi istedi.

malatyahaber.com-AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Malatya (6 ay önce)
    Sen ve ekibin kibir dolu hele sgk da bıraktığın kendini müdür sanıyor havanızı aldılar birde görevden alsalar herkes rahat edecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt (6 ay önce)
    Öncelikle Sayın Valimizi devlet adamlığına layık bir davranışta bulunmuş. Yalnız liyakatsizlerin kol gezdiği bir şehirde, liyakatsizler anlamayacak ve pişkinlikerine devam edeceklerdir. Şunu söylemek isterim ki belediye başkanlarına hiç ihtiyaç yoktur. Depremden sonra bir çok Belediye çalışanı Şehir dışına gitti ve aylarca gelmediler. Belediye başkanıları da bunlara göz yumdular. Aileleri gitmiş olabilir, kendileri de gidebilirler, fakat aylarca şehir dışında olmak nedir? Memursan görevinin başında olacaksın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Başefendi (6 ay önce)
    Sayın valim öncelikle görevinizde başarılar diliyorum. Bizler bu memleketi terk etmemek için direniyoruz. Buna rağmen kış kapıya dayandı sağ olsunlar Aksa şirketi doğalgazımızı kesti. 8 aydır orta hasarlı olan binsmızı yaz mevsiminde değil soğuklar bastırınca kesmeyi uygun gördü. Kesme sebebini sorunca da cumhurbaşkanının üzerine atıyorlar. Binada 20 daireyiz yaşlı ve küçük çocuğu olanlar var. Ayrıca binamıza Fırat üniversitesinden prof. Getirtip baktırdık az hasarlı raporu verdi ve şusn mahkemede. Bizler mağduruz. Elektrik ve su hizmeti devam ederken bunların keyfi kesmeleri mağduriyetimize sebep oluyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    Helal olsun valiye. Başı boş bir sürü liyakatsiz insan kurum amiri olursa ve kendilerini bir halt zannedelerse olacağı bu..sayın valim.basta bilim insanı belediye başkanimiza.bir.ayar verseniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Adamsın adam sayın valim cumhurbaşkanımız sizi acilen bu şehre kayyum olarak atamalı, sizden ricam bu şehrin ne belediyesine ne vekillerine güvenin bu memleket sizi ömür boyu unutmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (6 ay önce)
    ben vali beyin haberlerini takip ediyorum talimat verdim diyince merkeze gidiyorum aynı tas aynı hamam sadece memura kükremeyle malatya ayağa kalmıyacak bunu herkes bilmeli
    %64
    %36
    Yanıtla
  • kadir (6 ay önce)
    ben vali beyin haberlerini takip ediyorum talimat verdim diyince merkeze gidiyorum aynı tas aynı hamam sadece memura kükremeyle malatya ayağa kalmıyacak bunu herkes bilmeli
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Disiplin,tertip, düzen güzel bir şey Valimiz bunu yeniden kurmaya çalışıyor,halka tepeden bakan kamu görevlileri var, işini savsaklayan,insanlar zaten zor durumda
    %100
    %0
    Yanıtla