Samsun Atakum Belediyesi'nin ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ konulu konferansta konuşan tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Malatya’ya gidiyorum, ‘neyiniz meşhur’ diyorum. Bana ‘kayısı’ diye yanıt veriyorlar. Malatya’nın kayısısı değil tarih boyunca çıkarttığı devlet adamları meşhurdur." dedi.
Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Yalı Kafe’de gerçekleştirilen ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ konulu konferans yoğun ilgi gördü. Ünlü tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun gerçekleştirdiği konferansa özellikle üniversite öğrencileri geniş katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okutulduğu etkinlikte daha sonra konferansa geçildi.
“ÇANAKKALE İNANCIN ÜRÜNÜDÜR”
Türk milletinin kendi içerisinde kavgalar ettiğini ancak ülke güvenliği söz konusu olduğunda kol kola girip birlikte mücadele ettiğini söyleyen Yavuz Bahadıroğlu, bunun onlarca örneğinden birisinin de Çanakkale Zaferi olduğunu belirtti. Ünlü tarihçi ve yazar sözlerini şöyle sürdürdü: “Çanakkale’de elde edilen zaferin en büyük etkeni inançtır. İçinde bulunduğu şartlara teslim olmayan bir milletin şartları teslim aldığı zaferde tarihe altın harflerle adımızı yazdırdık. Bugün gelinen noktada bizlere düşen en büyük görev, millet olarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi unutmadan o büyük zaferi yazan dedelerimize layık olmaktır.”
“MEVLANA YENİLMEZ, OKUNUR”
Türkiye’de şehirlerin ön plana çıkması için bazı yiyeceklerle anılıyor olmasından rahatsızlık duyduğunu kaydeden Yavuz Bahadıroğlu, “Malatya’ya gidiyorum, ‘neyiniz meşhur’ diyorum. Bana ‘kayısı’ diye yanıt veriyorlar. Malatya’nın kayısısı değil tarih boyunca çıkarttığı devlet adamları meşhurdur. Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın adının kebapla anılması da Konya’da yiyeceklere ‘Mevlana’ adı verilmesi de beni rahatsız ediyor. Mevlana yemek için değil okumak, ders almak için var. Bunun için tarihimizi iyi bilmeliyiz. Değerlerimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.
“YOKLUK İÇERİSİNDE VAROLUŞ”
Çanakkale Zaferi’nin, Türk milleti için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Yokluk içerisinde var olma mücadelesi veren ve bu mücadeleyi zafer haline getiren dedelerimizi rahmetle anıyorum. Benim de büyük dedemin ağabeyi Çanakkale mücadelesinde şehit olmuş. İnanıyorum ki herkesin soyunda, o şanlı mücadelede şehit olmuş birileri vardır. Bir savaş olarak başlayan ve bir milletin yeniden doğuşu olarak sona eren Çanakkale Zaferi’ni tarih bilgisiyle bize en iyi şekilde anlatacağına inandığımız Yavuz Bahadıroğlu hocamızı da bu anlamda ilçemizde misafir etmekten dolayı mutluyuz” dedi.
BAHADIROĞLU ADINA FİDAN
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, konferansın ardından Yavuz Bahadıroğlu’na adına dikilmiş fidanının belgesini takdim ederek, “Biz Atakum Belediyesi olarak ilçemizde ağırladığımız konuklarımız adına fidan dikiyoruz. Sizin de adınızı taşıyan fidanı toprakla buluşturduk” diye konuştu.
Başkan Taşçı’ya teşekkür eden ve Atakum’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yavuz Bahadıroğlu, daha sonra uzun kuyruklar oluşturan okuyucularının talebini kırmayarak kitaplarını imzaladı.