SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletimiz Oluşan Mağduriyetleri Gideriyor"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya'da 2 milyar TL harcayarak 6 binin üzerinde konut inşa ettiklerini belirterek, "2 yıl ödemesiz devletimizin yüzde 55 sübvansesi ve 18 yıl faizsiz, TEFE TÜFE'siz taksitle bu konutlarımızı hak sahiplerine verdik. Burda devletimizin büyüklüğünü gördük" dedi.

Milletvekili Hakan Kahtalı, parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cem Erdem, Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partililerle birlikte Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Milletvekili Kahtalı, Malatya'nın 2020 yılında büyük bir deprem atlattığını belirterek "2 milyar TL harcayarak 6 binin üzerinde konut inşa ettik. 2 yıl ödemesiz devletimizin yüzde 55 sübvansesi ve 18 yıl faizsiz TEFE TÜFE'siz taksitle bu konutlarımızı hak sahiplerine verdik. Burda devletimizin büyüklüğünü gördük. Cumhurbaşkanımızın ülkemizi nereden alıp nerelere getirdiğini gördük. Daha önce yaşanan depremlerde  ülkenin başbakanlarının deprem yerine gidemediğini, deprem yardımı için toplanan paralarla memur maaşlarının ödendiğini bu ülkede yaşayan herkes çok iyi biliyor. Bugün Elazığ ve Malatya'da 30 binin üzerinde konut çok kısa sürede tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. Aynı şekilde İzmir'de de. Konutlar son derece modern, insanların ihtiyaçlarına uygun, mimarisinden çevre düzenlemesine kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek inşa edilen konutlar. Vatandaşlarımız güle güle kullansın. Sadece depremde değil nerede bir afet olsa devletimiz elini hemen vatandaşımıza uzatıyor. Bu çok büyük bir nimet. Bu ülkenin vatandaşları geçmişte devletin bu gücünü maalesef göremedi. Şimdi ülkemizin neresinde acil bir durum olsa hemen koordinasyon sağlanıyor ardından sorun gideriliyor. Devletimiz de daha sonra oluşan mağduriyetleri gideriyor. Bu konu üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu. Allah devletimize zeval vermesin. Ben bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Milletvekili Kahtalı, daha sonra beraberindekiler ile birlikte Bayındır Memur Sendikasını ziyaret ederek sendika üyeleri ile istişarelerde bulundu.

Kahtalı, AFAD İl Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını da ziyaret etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mlx (1 yıl önce)
    Atalarımız ne güzel sözler söylemiş.Bir atasözümüz var çok severim."tok ne anlar açın halinden" diye..çok güzel bir söz...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    20 yildan beri yol kopru kaldirim cadde sokak beton beton bu harcanan parayla en az ureten 3 take malatyaya fabrika kurulurdu ve 10 bin kisi calisirdi millet issiz ac bunlar betonmu yiyecekler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • metehan (1 yıl önce)
    Bunlar gidip Ankara'da da boyle konusuyorlar oysa 2015 hekimhan depreminde hasarli bina sahiplerinim bir kismina Merkezde evleri oldugu gerekcesi ile ev yapmadilar ancak 7 yil sonra gelmisler hasarli binalari yikacagiz diyorlar bu milletvekili? arkadasin buna bir aciklamadi varmi acaba
    %75
    %25
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    sayın vekilim piyasaya biraz şeker sür marketlerde şeker yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    rektör olan hanımefendi sizin öz kardeşiniz mi merak ettim hakkında o kadar çok olumsuz şeyler yazıldı ki siz mi onu oraya getirdiniz yoksa yaptıkları söylenenler yalan mı ve siz gerçekten hacı olduğunuza inanıyormusunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    şu 6000 dediğiniz konutların resmini paylaşın sayın vekil bizde görelim nerde bu evler malatyada bulamadık adresi verin bari
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    0.98 uygulamasını başlattığınız gün A.U.Y isimli müteahhit parasını aldığı dairenin fiyatını %40 artırdı. Şimdi siz bu fırsatçılara karşı ne yaptınız? Cimer ve maliye takip eder inşallah. Farkı vermeyince satışı iptal etti. Aynı fırsatçılığı diğer iş kolunda da yapıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şehitfevzili (1 yıl önce)
    Şehitfevzide alt üstü 600 konut yapılacak mutahitin yerine cırcır böcekleri çalışıyor mağdur ettiniz bizi bin lira kira yardımı alıyor ustunede cebimizden 1500 lira para veriyoruz.cevre yolu üstü zenginlere iyi bakıyorsunuz çevre yolu altı sefalet.seker fiyatlarının yükselmesinin baş aktörü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Şekerici hocamız vardı.simdide şekerci vekilimiz oldu....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • CAn (1 yıl önce)
    Şeker stoklayıp yüzde üç yüz kazandıysak da ümmet için millet için dava için yaptık de canımı ye :))
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ersin baba (1 yıl önce)CAn isimli kullanıcı yorumuna
    Hamit in Manchester a attığı golün daha güzelini atmışsın gardaş. Ha bu arada ayçiçek tarlasında da poz veriyi hakan ağa , biz yağ stoklamaya başladık 1500 tl olur bugün yarın 5 lt yağ.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hocam inanır mısın o ayçiçek tarlasındaki haberi görünce aklıma aynen bu dediğin geldi.. canını seven ayçiçek depolasın niyet bozuk bu defa ayçiçeği stoku galiba :))))
    %100
    %0
    Yanıtla