SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletimizin Etkili Karar Alma Gücünü Bir Kez Daha Gördük"

0
Güncellendi - 2021-12-21 14:00:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi politikasını desteklediklerini bildirerek, “Devletin etkili karar alma gücünü bir kez daha gördük. Doların yükselmesi ile birlikte artış gösteren özellikle akaryakıt ve tüm gıda ürünlerinde hemen indirim bekliyoruz” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı ekonomiye önlem, TL’ye destek paketi ilk dakikadan itibaren piyasaya olumlu etki yapmıştır. Devletimizin etkili karar alma gücünü bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımızın Türk Lirası tasarruflarını koruma adına ortaya koyduğu milli ve yerli duruşu destekliyoruz, arkasındayız. Bu istikrar devam etmeli ve döviz fiyatları daha da aşağıya çekilmeli” dedi.

Keskin, “Doların yükselmesi ile birlikte artış gösteren özellikle akaryakıt ve tüm gıda ürünlerinde indirim bekliyoruz. Akaryakıt fiyatları bir an önce makul bir düzeye çekilmeli, ticari yolcu ve yük taşıyan esnafımızın rahat bir nefes alması sağlanmalı. Dolar yükselince anında gelen zamların, dolar düşüncede aynı hızla hemen geri alınmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Keskin, “Devletimizin etkili ve karalı gücünü stokçuların, fırsatçıların ve karaborsacıların üzerinde de görmek istiyoruz. Devlet fırsatçılara göz açtırmamalı.” çağrısında da bulundu.

Tüm vatandaşları yılbaşı alışverişi için esnaflardan alışveriş yapmaya davet eden Keskin, “Marketlerin fırsatçılığını son 1 ayda herkes gördü. Marketler doların artışını bahane ederek gün içinde defalarca etiket değiştirdiler. Tüm vatandaşlarımızı marketlere ders vermeye davet ediyorum; gelin marketlere bir ders verin, milli paranızla, helal kazancınızla, milli ve yerli olan esnafınızdan alışveriş yapın.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mustafa (2 yıl önce)
    bu kararları esnafa ne faydası var mesala soför esnafı yakıt indirimi alacakmı ki almayacagı bu gün açıklanan karar ile ilan edildi dövizdeki düşüş kadar ötv artışı olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Esnafımız fiyat indirecek mi başkanım? Başkanları olarak siz söyleyin. 15-17 tl/dolar kurundan hammadde alan, aramal alanlar 12'ye düşen kura göre mi satacaklar? Zaten devlet de güç gösterdi diyemeyiz, şu anki vaziyet şov, hükumet kağıttan kaplan. Bir ay dayanmaz dolar bu baskıya. Bekleyip göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Karabulut (2 yıl önce)
    Gıda yakıt emlak kira araç yaşam ürünleri en az ýüzd 30/ 40 indirim olmazsa dolar 1 liraya da düşse geçim derdinde olan vatandaşa ne faydası var
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Madem etkin karar alıyorlar neden doların bu kadar yükselmesine müsaade ettiler. Her şeye zam gelip ateş pahası olduktan sonra müdahale etseler ne olacak, zamlar geri alınacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • laf-ü güzaf (2 yıl önce)
    O zaman başkanları olarak esnafınızın fiyatlarını takip edin de yaptıkları zamları geri alsınlar, yok almayacaklarsa demogoji yapmayınız lütfen.
    0
    0
    Yanıtla