SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Devletin Memuru mu, AKP'li Vekilin Memuru mu?'

0
Güncellendi - 2019-01-07 19:50:10
'Devletin Memuru mu, AKP'li Vekilin Memuru mu?'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanlığında düzenlenen ‘Halk Günü’ne İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’nde çalışan bir şefin de katılıp, iş taleplerini not etmesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ‘Devletin memuru AKP Milletvekilinin memuru olmuş. Parti binasında vekilin notlarını almış. Skandal kelimesi bile bu durumu özetlemeye yetersiz kalır” dedi

Ağbaba, basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin 4 Ocak 2018 tarihinde AKP Malatya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği ‘Halk Günü’nde ‘Parti Devleti’ tartışmalarını tekrar gündeme getiren görüntüler yaşandığını, halk gününde sorunları dinlerken kendisine İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’nde Şef olarak çalışan Veysel Derindağ isimli kişininde eşlik ettiğini, vekilin yönlendirdiği kişilerin iş taleplerini not aldığını bildirdi ve açıklamaya konuya ilişkin bir fotoğrafı da ekledi.

İŞSİZLERİ BİLE AKP’Lİ AKP’Lİ OLMAYAN DİYE AYIRIYORLAR

Devlet memurunun mesai saatleri içinde AKP İl Binasına gidip, milletvekilinin yanında, onun yönlendirdiği kişilerin notlarını almasının skandal kelimesini bile geride bıraktığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Son 16 yıldır kamu kurumları AKP’nin emrine girmiş durumda. Valiler, kaymakamlar, daire müdürleri AKP’nin neferi gibi çalışıyor. Karşımızda sadece bir parti değil devlet var. Malatya’da ki örnek ne ilk ne son. Sadece kamuoyuna yansıması itibariyle önem taşıyor. Devletin memurlarını parti memuru yapan anlayışı şiddetle kınıyoruz. İşsizler arasında bile AKP’li-AKP’li olmayan şeklinde ayrım yapmak, işsizleri ayrıştırmak ayıptır. Kabul edilemez” dedi.

İŞKUR PERSONELİ MESAİ SAATİNDE AKP BİNASINDA NE YAPIYOR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, konuyu meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a partilerin halk gününe İŞKUR Personeli görevlendirmesi için il müdürlüklerine emir mi verdiniz? “diye sordu.

Ağbaba’nın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na yönelttiği sorular şöyle:

"İŞKUR’da çalışan bir memurun Milletvekilinin emrinde çalıştırılması, mesai saatinde AKP binasında bulunması nasıl değerlendirilmektedir? Kamu personellerinin siyasi partilerin çalışmalarına katılması ne zamandan beri serbest bırakılmıştır? Kamu Personelinin AKP personeli haline getirildiği örnek bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Türkiye genelinde AKP’nin halk günlerine İŞKUR’dan personel görevlendirilmesi yapılmakta mıdır? Malatya’da yaşanılan örnek Bakanlığınız bilgisi dahilinde mi gerçekleştirilmiştir? Bakanlığınız tarafından AKP Milletvekillerinin notlarının alınması için memur görevlendirilmesiyle ilgili, il müdürlüklerine talimat verilmiş midir? Bundan önceki halk günlerine de memur görevlendirmesi yapılmış mıdır? Bakanlığınız bilgisinde değil ise konuyla ilgili bir işlem başlatılması düşünülmekte midir? AKP İl Binasına personel gönderilirken İŞKUR Malatya İl Müdürü hangi gerekçeyle izin vermiştir?

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • ali (5 yıl önce)
    Malatya değil keşke tüm illerde işkur yetkilisi böyle görevlendirilse.Hem halk günü gidin görün gelen vatandaş her partinin mensubunu görürsünüz.Burada Veli Ağbaba yanlış yapıyor sonuç itibariyle halk gününe katılan herkes Malatyalı bilmiyorum amma o iş Kur şefini tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    tek vatan ,tek bayrak,tek millet,tek parti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Revna (5 yıl önce)
    Halk gününe giden hangi insanın alnında Ak partili chpli mhpli vs yazıyor. İş istemek şçin giden şnsanlara kolaylık sağlamışlar ne var bunda? Belki senin partinin sempatizanları da iş talep etmek için gitti ve belki iş sahibi etti sayın Tüfenkçi. Ne kadar boş saçma iş varsa onlarla uğraşıyorsun birde kaliteli bir icraatını görelim, sen bu muhalefet işini çok yanlış anlamışsın, muhalefet olmanın yanında iş de yapacaksın vekilsin sen, yapamıyorsan da yapana boş boş konuşup çomak sokmayacaksın!
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (5 yıl önce)
    Şimdimi farkettiniz.Yıllardır bu böyle.Hani tek parti dönemini hep söylerler ya chp il başkanları vali ilçe başkanları kaymakamdı diye.Aynısı şu anda uygulanıyor.akp İlçe başkanından telefongitmeden kaymakam hiç bir adım atamaz durumdavaliler il başkanının emireri durumunda
    0
    0
    Yanıtla
  • serin (5 yıl önce)
    ESENLİK'TEN HABER YOK Yüce Rabbim bizi takkiyecilerden korusun. Bir zamanlar Atatürk takkiyecileri, şimdi de Yüce Dinimizi kullanan(ama herşeyi kendilerince mübah gören) takkiyeciler.. Esenlik'te sonuç ne oldu biliyormusunuz? Eski Genel Müdür hesap vermeden Yeşilyurt İLçesinden AK Parti belediye başkan aday adayı lodu. Hesap vermesi ve sorması gereken Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polattan ses yok. Esenlik'teki sonuç : ''İftira'' denildi ve denilmeye devam edecek. Ama Yüce Rabbim hem bu dünya da hemde Ahiret'te hesap sorar. Kendileri zaten çok iyi biliyor hatırlatmama gerek yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk Unsur (5 yıl önce)
    Maski ve Belediyedeki yönetici memurların nöbet listesi var. Katılım zorunlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (5 yıl önce)
    Çok güzel bir uygulama. Vatandaşın sorununa anıda çözüm buluyor. Aslında bu tür toplantılarda, tüm kurumlardan birer temsilci bulundurulsa daha isabetli olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Memur kanunların emrinde olur. Bu anlayış devletin bekası için tehlikeli. Devletçilik yeniden inşa edilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    veli efendi siz geçmişinize bi bakın sonra konuşun seyfi oktau mehmet moğultay dönemine bir bakın orda mhp li dyp li anavatan partili yokmuydu bu konuda en son konuşacak parti sizsiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    BU DÖNEMDE (OLAYI KABUL ETTİĞİM ANLAŞILMASIN) zaten her müdür ve memur AKP nin görevlisi gibi çalışıyor...Ama bunun hesabı birgün sorulur...Bu fotoğraflar saklansın...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    maskiye gidin hepsi akp li...bu ülkede chpli mhpli iyi partili de var...sayın belediye!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ne akplisi adıyamanlı hepsi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (5 yıl önce)
    Ne güzel işte sef mağdurun ayağına gitmiş. Ahkam kesenler lütfen aynaya baksınlar . Bence bu şef müdür yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞEFLİĞİ BİLE YAPAMAYANA MÜDÜRLÜK GÜLDÜRMEYİN BİZİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    İş kur zaten işlevliğini yitirmiş, özellikle yüksek okul ve üniversite mezunu işsizlere hiçbir faydası olmayan bir kurum. İnternet'de özel İş bulma siteleri hiç eleman çalıştırmadan işsiz ile işvereni buluşturuyor,daha aktif organizasyon sağlıyor. İşkur'un bir an önce modernize edilmesi gerekir, İnternet sitesinin daha aktif çalışması gerekir. İş kur şu anki haliyle zaten kimseye faydası olmayan, atıl kapasite çalışan bir kurum. İşiniz düştüğünde herkes birbirine gönderiyor, memurlar bugün git yarın gel diyor, memurların bilgi kalitesi de düşük, bir an önce hizmet içi eğitime almaları gerekiyor diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uygur (5 yıl önce)
    Hem avukat hem büyük şehir belediye başkan adayı mesala
    0
    0
    Yanıtla
  • Hem iş adamı hem milletvekili mesela gürkan Saray yapan gurkan?
    0
    0
    Yanıtla
  • Salako (5 yıl önce)
    Malatya’da hiçmi avukat yok bu durumu yargıya taşıyacak hergün adliyedeler nede olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Erden (5 yıl önce)
    Burada üzücü olan ve mahşeri vicdanı yaralayan husus şu ki; her fırsatta bilinç altlarındaki cumhuriyetle olan hesaplaşmalarını perdeleme gayretiyle İttihat ve Terakki cemiyetini ve dahi 50 seçimlerine kadar CHP yönetimini futursuzca eleştirenler bugün hepsinin yanlışlarına rahmet okutacak seviyeye gelmişlerdir. Monarşinin kısıtlanması ve kanuni esasinin ilanı için İttihat ve Terakki cemiyeti gerekeni yapmış ve küreselleşen dünya hacminin sonuçlarını güçlerş yettiğince okuyarak imoaratorluğu biryere taşımaya çalışmıştır. Tabi ki bu süreçte yanlışlar yapılmış fakat hiçbiri bilinçli bşr şekilde olmamıştır. Yine CHP nin tek parti olduğu dönemde sistemin oturması ve yeni kurulan devlet kurumlarının işlemesi adına parti ve devlet içiçe geçmiş devamındada istenmeyen yanlışlar olmuştur. Sabahtan akşama kadar eleştirdiğinşz bu iki parti dünya şartlarının değilen koşullarına ayak uydurmak için bazen yanlışa meyleymiştir. Şimdi soruyorum size hangi dünya düzenine ayak uydurmak için parti ve devleti içiçe geçirdiniz? Bu durum ülkeyi biryerlere getirecek hangi politikalarınızın doğal sonucu? Yazık çok yazık!..
    0
    0
    Yanıtla
  • haso (5 yıl önce)
    Eğer bu yapılan hukuk dışı ise yapacağı belli ama kim uğraşacak yazsın danışman sizde yayınlayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Şampiyon (5 yıl önce)
    Esenlik hakkındaki suç duyurusu yalanmıydı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Akis (5 yıl önce)
    Editör akis i neden yayınlamazsın haberi siz yapmıştınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Tek kelime ile rezalet
    0
    0
    Yanıtla
  • şahinbey (5 yıl önce)
    sevgili veli kardeşim hafta sonu sempati duyduğu partiye gidemezmi mhp ninde chp ninde haftasonu memur kaynıyor böyle boş işleri bırakta şire pazarı olayına el at yeni şire pazarı yapacaklarmış eski şire pazarında binlerce dükkan atıl duruma düşecek senden ricam gidip onların dertlerini dinle bu işyerlerini birilerine peşkeş çekebilirler bu işe ancak sen el atarsın teşk
    0
    0
    Yanıtla
  • Böyle boş işleri bırak!! Ve şire pazarına el at :)) her seçim sonunda “kıskananlar çatlasın, veya 5-1 , 6-1 yaptık yaşasın!! “ gazları... ama icraata gelince Veli Aybaba yetiş :))) yazık Malatya’ya ..bakan bile çıkardı ama bi gariban ana muhalefet vekilinden yardım istiyorlar:))
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (5 yıl önce)şahinbey isimli kullanıcı yorumuna
    Şahin bey devletin memurunu şoförü emir eli olarak kullanıyorlar ve ise bile getiriyorlar. Doğmamış çocuklarımızın hakkını yiyen vekiller var yazık günah vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • 4 OCAK CUMA GÜNÜDÜR.
    0
    0
    Yanıtla