SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dilekli Vatandaşlardan MOTAŞ'ın Tarifesine Tepki

Dilekli Vatandaşlardan MOTAŞ'ın Tarifesine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Dilek Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından düzenlenen seferlerde uygulamaya alınan yeni tarife tepkilere neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından Yeşilyurt ilçesi Dilek Mahallesi’nde bir hafta önce başlatıldığı ileri sürülen yeni tarife uygulaması tepkilere neden oldu. Daha önce tek bir biletle Dilek-kent merkezi ile mahalle içi güzergahlarda seyahat ettiklerini kaydeden bölge sakinleri uygulamaya alınan yeni tarifenin kendilerini mağdur ettiğini ifade ederek duruma tepki gösterdi.

Kırsal bölgelerden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri’ne (MOTAŞ) ait araçlarla Dilek Mahalle meydanına gelen çok sayıda vatandaş kent merkezine seyahat için ayrıca bilet kullanmak istemeyince araç sürücüleri kontak kapatarak jandarma ekiplerine ihbarda bulundu.

Bir süreliğine yaşanan gerginlik jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle sona ererken MOTAŞ’ın bölgedeki seferlerinde aksamaların devam ettiği öğrenildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Motaş (6 gün önce)
    Dileğe daha önce küçük özel minibüsler çalışıyordu ve o bahse konu mahallelere kadar giriyordu. Şimdi Motaş aldı ve büyük araç verdi onlarda maalesefki o yollarda sıkıntı yaşıyor. Dileğin mahalle ve yolları dar, kullanışsız, ot ve çalı basmış halde, e haliyle motaş da oralara otobüsü sokamıyor. Dileğe yeterince araç verildi hatta körüklü otobüs bile çalışıyor ama kimse demiyor ki bu araçlar o daracık yollarda kanala düşmeden nasıl gidecek. Dolayısıyla vatandaşlar hep bana demesin biraz empati yapsınlar. Eğer ki her mahalleye otobüs istiyorlarsa en mantıklı talep özel halk otobüsü olacaktır.Eski sistem gibi özel minibüsler daha sık aralıklarla her mahalleye gidecek doğru olan budur. Motaşın dileğe çalışması en başından hataydı zaten.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kusura bakma ama çok saçma bir yorum yapmışsın, büyük otobüsler o güzergahlarda sıkıntı çekiyorsa çözümü dilek merkezde yolcuları indirip tekrar bilet okutmak mıdır yani ben senin yorumundan bunu anladım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Öncelikle Dilek halkının mağduriyetine sitenizde yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.Sabah ben de o bölgedeydim yaşananlara bizzat şahit oldum. Bir hafta öncesine kadar Dileğin merkezine uzak bölgelerinden olan Gölpınar, Başpınar, Uğrak gibi mahallelerinden insanlar belediye otobüslerine binerken, kartını bir defa okutup Malatya şehir merkezine kadar sorunsuzca seyahat edebiliyordu, bir haftadır her ne olduysa (uyanık bir motaş yetkilisinin aklına parlak bir fikir gelmiş) Dileğin bu uzak mahallelerinden çarşıya gidecek olan vatandaşlar Dilek merkezine getirilip burada araçtan indiriliyorlar, burada keyfi olarak dakikalarca bekletilip ardından Dilek merkezden binecek kişilerle beraber tekrar kartlarını okutmaları isteniyor. Yani bu mahallelerde yaşayan ve Malatyaya gitmek isteyen sivil bir insan, 14 tl evinden 2 -3 kilometre uzaklıktaki Dileğin merkezine gelmek için, ardından 14 tl' de Dilekten Malatya merkeze gelmek için toplamda 28 tl para ödemek durumunda kalıyor, Malatya'nın neresinde böyle bir uygulama var acaba lütfen olan bir yer varsa bizi de bilgilendirsinler, böyle saçma bir uygulama bence Malatya'nın hiçbir yerinde de yoktur. Acaba bu şekilde Dileğin çoğunluğu da alevi kardeşlerimiz olan Gölpınar, Başpınar, Uğrak gibi kenar mahallelerinin vatandaşlarından seçimlerde kullandıkları oyun hesabı mı sorulmaktadır, insan başka bir anlam bulamıyor. Eğer Malatya belediyesi maddi olarak zor durumda ise bu problem kırsal mahallelerde yaşayan ve çoğunluğu da maddi olarak zor durumda olan vatandaşlarımızın fazla bilet okutmasıyla çözülecek bir durum değildir, belediyeyi kurtarmak istiyorlarsa öncelikle belediye ve bağlı kuruluşlarında yapılan, en bilineni esenlikte yapılan milyonlarca liralık yolsuzluğun, hırsızlığın hesabını sorsunlar. Büyük bir deprem yaşamış yoksul halkın yakasını bıraksınlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • BEDAVA BELEŞ KART (1 hafta önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Beleş kart ile seyahat eden yolcuların beleş kartları acil olarak iptal edilsin herkes parasıyla bilip gittin yazık değil mi benim gibi başkasının yol parasını da ödeyenlere bir de acil olarak fiyatlarda indirim istiyoruz başka şehirlerde daha uzun mesafe daha uygun yolculuk ediyorlar.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Aynı uygulamayı motaş çamurlu Mahallesindede uyguluyor,üniversite hastanesine kadar(1 km bile değil 600 m civarı)bir bilet alıyor ,otobüsten indirip ordan trambuse bindirip merkeze kadar 1 bilet daha alıyor...yazıklar olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla