SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dinamit Koymuş Olursunuz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da görev yaptıkları süre içerisinde kulübü zarara uğrattıkları ve görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanan eski başkanlar ve yöneticilerle ilgili mahkeme kararı tartışılmaya devam ediyor. Bu davada 3 yıl 6 ay hapis cezası alan eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi, TV 24'de telefonla katıldığı programda değerlendirmeler yaptı ve "Yapılan doğru şey değil. Tekrar delilleri sunacağız ve itiraz edeceğiz.Kulübü kim zarara soktuysa elbette hesabını versin. Ama böyle olmaz."diye konuştu.

"BİRÇOK KULÜPTE BUNLAR VAR.."

TV 24'de Değer Okşar'ın sunduğu "Sadece Futbol" programında, Malatyaspor'un eski ve başkan yöneticilerinin yargılandığı, 5'i eski başkan 19 yöneticiye çeşitli hapis cezalarının verildiği dava konuşuldu.

Davada 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski başkan Hikmet Tanrıverdi de, programa telefonla bağlanarak, soruları yanıtladı. "Cezaların nedeni kötü yönetim diyorlar. Öyle mi?" sorusu yöneltilen Tanrıverdi, "Ben görevi bıraktıktan 4 yıl sonra inceleme yapan İçişleri Bakanlığı'ndan bir denetçinin raporu üzerine Valiliğin, Dernekler Masası'nın konuyu adliyeye intikal ettirmesiyle açılan bir dava. 133 kişi yargılandı, 19 kişi ceza aldı. Benden sonra görev yapan arkadaşlar da var. Bu Türkiye'de ilk defa oluyor. Dernekler Kanunu'na göre inceleme yapıldı, eksiklikler arandı."diyen Tanrıverdi, kulüpler için ayrı bir yönetim yasasının olmaması, derneklerle ilgili kanunla değerlendirme yapılmasının yanlışlığını dile getirdi.

Kendi dönemleriyle ilgili olarak geriye dönük yapılan incelemelere ilişkin eksik evraklar, kulüp borcuna ilişkin tespitlere ilişkin delillerinin mahkemece değerlendirilmediğini öne süren Tanrıverdi,futbol camiasının içinde olanların bir bakışta anlayabileceği konuların mahkemece yeterince anlaşılamadığını bildirdi ve "Yargıtay aşamasında tekrar delillerimizi sunacağız. Yapılan iş ve verilen karar doğru şey değil."dedi.

"10 MİLYON DOLAR HARCADIM.."

Tanrıverdi, "Özeleştiri yaparsanız, nerede hatalıyız dersiniz?" şeklindeki bir soru üzerine, "Ben kendi dönemimde 10 milyon dolar cebimden harcadım. Bırakırken 4.5 milyon dolar alacağım vardı. Buna rağmen böyle bir olayla karşı karşıya kalmamız zuldür.  Bugün birçok kulüpte bunlar vardır. Dernekler Kanununa göre futbol kulübünü yönetemezsiniz, çünkü dar geliyor. Genel kurula gidiyorsunuz, ibra ediliyorsunuz. 5 sene sonra biri çıkıp dava açıyor, suçlamalarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunlar adil değil."diye konuştu.

Bu kararın, Türkiye'de Malatyaspor'la benzer durumda olan kulüplerde sıkıntı yaratıp yaratmayacağı şeklindeki bir soruyu da Tanrıverdi, "Elbette sıkıntı olur. Futbolun kendi yasası olmalı. Hangi kulübü incelerken geriye doğru dava açarsanız hepsinde eksikler bulursunuz."dedi.

"BEN HİÇ MAHKEMEYE GİTMEDİM.."

Hikmet Tanrıverdi, bu davanın görüldüğü mahkemeye hiç gitmediğini belirterek, "Sayın hakim kararını vermiştir. Ben bu mahkemeye hiç gitmedim. İstanbul'da savcılığa çağırdılar, orada ifade verdim. Sonra bu davada, hiçbir yerde imzası olmayan bir arkadaşımıza 5 yıl 6 ay ceza vermişler. Yine ceza alanlar içinde 3 gün başkanlık yapan bir arkadaşımız da var. Eğer bu karar içtihat olursa, kulüplere yönetici bulmak zor olur. Kararın yargıtay tarafından bozulacağını düşünüyoruz. Ama onaylanırsa Türk futboluna dinamit koymuş olursunuz. Kulüplerimizin yürüme şansı olmaz. Kulüpleri kim zarara soktuyla elbette hesabını versin. Ama böyle olmaz. Ben görevi bırakalı 4-5 yıl olmuş dava açılmış. Görevi bırakırken yanıma evrak almamışım, yönetimler değişmiş. Kulüp taşınmış, bazı evraklar bulunamıyor. Futbolcu sözleşmeleri, ödenen primlere ilişkin belgeler yok. Sonra fazla para ödenmiş gözüküyor ve ceza alıyorsunuz. Bu doğru değil."dedi.

"DEMİRÖREN MÜEBBET ALIR!.."

Program katılımcılarından eski hakem Muhittin Boşat ise, Tanrıverdi'nin açıklamalarının ardından, halen Futbol Federasyonu Başkanı olan Yıldırım Demirören'in Beşiktaş Kulübü başkanlığı dönemini hatırlatarak, "Sayın Hikmet Tanrıverdi 3 yıl hapis cezası alıyorsa, Yıldırım Demirören Beşiktaş'ı uğrattığı zarar için müebbet hapis cezası almalı!" yorumunu yaptı.

19 YÖNETİCİ CEZA ALMIŞTI..

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve geçtiğimiz hafta sonuçlanan Malatyaspor davasında, 5 eski başkanın da  aralarında bulunduğu 19 eski yöneticiye ceza verilirken, 110 eski yönetici beraat etmişti.

Mahkeme eski başkanlardan Haşim Karadağ 12 yıl 6 ay, Hikmet Tanrıverdi 3 yıl 2 ay, İlhan Kavuk 4 yıl 2 ay, Şevket Küçükaslan 5 yıl 2 ay, Orhan Kaya 6 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldılar. 

1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin ceza verdiği yöneticiler ve verilen hapis cezaları şöyleydi:

Haşim Karadağ 12 yıl 6 ay hapis,

Hikmet Tanrıverdi 3 yıl 6 ay hapis,

İlhan Kavuk 4 yıl 2 ay hapis,

Şevket Küçükaslan 5 yıl 2 ay hapis,

Orhan Kaya 6 yıl 2 ay hapis, 

Selahattin Dağıstanlı 7 yıl 3 ay 15 gün hapis,

Mehmet Orhan 2 yıl 1 ay hapis,

İlyas Karahan 2 yıl 1 ay hapis,

İbrahim Nart 4 yıl 2 ay hapis,

Ali Alkış 2 yıl 1 ay hapis,

Atilla Kantarcı 2 yıl 1 ay hapis,

Ali Kaya 2 yıl 1 ay hapis,

Muammer Özpolat 2 yıl 1 ay hapis,

Fahrettin Eserdi 2 yıl 1 ay hapis,

Mehmet Sırrı Günaydın 2 yıl 1 ay hapis, 

Ahmet Özbildirici 3 yıl 1 ay hapis,

Bekir Yüksekdağ 3 yıl 1 ay hapis,

İrfan Özaslan 2 yıl 1 ay hapis,

Sedat Alpkıray  2 yıl 1 ay hapis.

Kararda,  "Kulüpte gelirlerin gizlenmesi, gizlenmiş gelirlerin kulübe borç verilmesi ve belgesiz harcama yaparak kulübü zarara uğratmak suretiyle atılı suçun işlendiği" suçlaması ve Dernekler Kanunu gereğince ceza verildiği belirtilmişti.

Mahkeme, Hikmet Tanrıverdi'ye önce 2 yıl hapis cezası verirken, daha sonra kulübün başkanı olması, mali konularda en yetkili kişi olması nedeniyle cezanın 3 yıl 1 aya çıkarıldığını da kararında belirtmişti.

HABER: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız