SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Dişlerde Bakım Zamanı

A- A+ PAYLAŞ

Çünkü günümüzde dişçilik çok ilerledi ve kullanılan araçlar, acıyı en aza indirecek cinsten. Bu arada gittiğin diş hekiminin sağlık ve temizlik kurallarına uyduğundan emin olman şart.

Diş problemlerine örnekler

Problem: Çarpık dişler

Dişin yerleşmesi için yeterli bir yer yoksa sorun başlar. Dişler normal düzeninin dışında yerleşir ve ağızda çarpık bir görüntü oluşur.

Çözüm: diş teli bunun için en iyi çözümdür. Fakat burada önemli olan iş telini ne kadar düzenli kullandığındır. Tellerini düzenli kullanırsan dişlerinin de düzene girmesi o adar kolay olacaktır.

Problem: Tavşan dişler

Halk arasında “tavşan diş” diye anılan, normalden fazla önde duran dişler yine düzensiz ve kötü bir görüntü oluşturur.

Çözüm:

Bu sorun için de yine ortodonti tedavisi ve diş telleri önerilir. Bu işlem biraz uzun sürebilir ama etkileri hemen görülecektir.

Problem: Küçük dişler

Bazı insanların dişleri normalden küçüktür yada süt dişleri hala dökülmemiştir. Ayrıca yetişkin dişlerin düzenli olarak gelişmezse süt dişlerin çıkmaz ve içerde kalır.

Çözüm:

Eğer süt dişlerin küçük ve güçsüzse ileride problemler yaşayabilirsin. Bunun için mutlaka dişçiye görünmeli ve detaylı bilgi almalısın.

Problem: Aralık dişler

Bu sorunun oluşmasındaki ilk neden dişlerin ağız yapısına göre küçük olmasıdır.

Çözüm:

Bu sorun içinde en iyi yöntem her zaman ki gibi ortodonti tedavisidir. Bu arada daha önce dişlerini kaybettiysen, tedaviye başlamak için bu aralıkların kapanmasını beklemek zorunda olduğunu unutma.

Diş telleriyle gelen güzellik

Eğer tereddütlerin varsa, tel kullandıktan sonra gülüşünün düzeleceğini düşünmelisin…

Tedavi ağız yapısının incelenmesi ve kalıba alınmasıyla başlıyor. Daha sonra tedavi süresince uygulanacak yöntemler hakkında hasta bilgilendiriliyor. Telin dişe yapıştırılan kısmı yapıştırıcı yardımı ile sabitleniyor. Bu işlem iki saat kadar sürebiliyor. Ama herhangi bir acı söz konusu değil. Bunlar dişe iyice oturunca, teli üzerine koyup renkli veya renksiz lastiklerle sabitleniyor. Ortalama olarak bu teller 18-24 ay kalıyor.

Düzenli randevu: tedavi saüresince hastanın 4 yada 6 haftada bir düzenli olarak doktora görünmesi gerekiyor. En fazla 10 yada 20 dakikada aylık işlem bitiyor.

Zorlukları: bu işlem acı veren ve zorlu bir işlem değil. Yine de rahatsızlık veriyorsa doktoruna şikayetini belirtmelisin. Doktorlar en çok gelen şikayetin telin ilk gününde dudağa çarpması olduğunu söylüyorlar.

Kısıtlamalar: sert ve dişe yapışacak gibi yumuşak yiyecekleri bir süre tüketmemelisin. Çünkü bu telin çıkmasına neden olabilir. Ayrıca tel kullandığın sürece fırçalama düzenini bozmamalısın.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız